Zaman olgunlaştırır diyeceğim amaa, bende olgunluk zamansız geldi, çok çabuk geldi.. Daha küçük yaşlarımdan hiçkimseye güvenmemeyi öğrendim, acı çekmeyi, acı çektiğimde sırtımı yaslayacak bir dostum bile olmadığımı, ben o zaman öğrendim.. yani daha çok erken öğrendim. Aslında belkide en iyisi buydu. Yaşım Büyüdükçe, bitmeyen dertler sırayla üstüme üstüme gelince, artık eskisi kadar pek birşey ifade etmediğini anladım.. Hatta hoşgörüyle karşıladım.. Geldi, biraz kaldı, biraz da yordu, yıprattı, mutluluğumu biraz bozdu, ama sonunda çıkıp gitti Acı. Ve yerini tekrardan mutluluğa verdi.. İşte benim olgunluk evrelerim böyle gerçekleşti...
(ve tüm bu dönemde öğrendiğim şeylerden önemlisi: evet, acı çekersin, zor beklersin mutluluğu, beklersin, beklersin.. nihayet zamanla mutlu olursun.. Fakat eğer eski hatalarını yapmaktan kendini alıkoyamıyorsan, "yine o eskilere dönseydim, yine yapardım, hiç bıkmadan.." diyorsan, emin ol ki daha olgunlaşmamışsın..)
bu konunun cevabı aslen gayet net.. Zaman içerisinde yaşanan olaylar içerisindeki insanlar.. İnsanı olgunlaştıran yine insandır.. O kadar olay yaşayıpta hala çocuk gibi davranan çok insan var çevremde olgunluk insan okumayı öğrendikçe artar.
“Hayatta edindiğim tecrübeler yediğim kazıkların toplamıdır..” diye bir söz var. Zaman, olaylar ve insanlar bu bir bileşim ve insanı olgunlaştıran unsurlar... Aynı delikten ikinci kez ısırılıyorsanız yani aynı hataları tekrar ediyorsanız halâ olgunlaşmamışsınız demektir.
Olaylar ve insanlar. Yeri gelir insanlari gozlemlerim burda ne amaçla bu hareketi yaptı ne dusunerek yaptı diye ve sonucunda ne oldu iki tarafta mutlu mu yoksa bir taraf üzgün mü. Neden sonuç iliskisi insan ilişkileri.
olgunlaştıran şeyler yaşadığımız olaylardır. ben yıllarca hiçbişey olmadan yaşadığım zamanlarda hiçbir olgunluk yaşamadım ancak ne zaman başımdan birşeyler geçti o zamanlar değiştim olgunlaştım.
Olgunlasmami saglayan tek sey kendimim cunku olanlarin farkina varip dersler cikartan ben olmasaydim hayati dalgasina alsaydim mesela ayni hatalari tekrar tekrar yapmaya devam ederdim
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Olgunlaşmak hiçbir şeye şaşırmamaktır! Sizi olgunlaştırdığını düşündüğünüz şey; zaman mı, olaylar mı yoksa insanlar mıdır?
En İyi Cevaplar