Sizi bilerek inciten, laf sokan insanlara nasil davranirsiniz?

Bu insanlar genellikle arkadasim dedigim insanlar oluyor. Mesela "ayyy biz asla koca bulamicaz bu tiple" diyerek, hedefi aslinda beni asagilamak, ama kendini bildigi icin, ve sözde direk hakaret etmis olmamak icin "biz" sözcügünü kullaniyo sahis. Baska bir hanim arkadasim da (kendisi uzun, zayif, tahtaya civi cakmis, kari diye... anladiniz - ben 1.60 boyunda 65 kg, disi kivrimlara sahip) "erkekler senin BILE vücut hatlarini begeniyor" diyor. Bababaaa. Ha bir digeride (zayif, uzun boylu) benim 38 beden pantalonuma giremedi diye "aaa nasil sigamadim, sen BILE sigdin" gibi sözler sarf etti bir kere. Yani senin tekne kadar popon sigiyo da, ben niye sigamadim gibisinden.

Aslinda hazir cevap olmama ragmen, karsimdaki insani o beni kirsa bile hemen kirmak istemem. Bazende "belki istemsizce söylemistir" diye, kavga etmek istemem. Ama özellikle en sevdigim, yakin oldugum insanlardan böyle sözler duyunca unutamiyorum, uzun yillar sonra bile sürekli aklima geliyo ve bazende onlara laf sokarak intikam alma istegi duyuyorum. Bazen bende yeri gelince biseyler söylüyorum ama icime sinmiyo. Bazende susuyorum. Üzüyo beni cünkü.

Bu saydiklarim normalde cok iyi anlastigim, tabikide iyi karakteristik yönleride olan sevdigim insanlar. Görüntümle ilgili böyle seyler söylediler diye onlarla iletisimi kesicek degilim. Sonucta herkes herkesi begenmek zorunda degil, arkadasini bile. Göreceli bisey. Benim icin ölen bitende var, yüzüme bakmayanda. Herkesin oldugu gibi. Yüzümü begeniyorum, e bir 5 kg atsam vücudumu dahada sevicem. Takintili degilim yani.

Napabilirim böyle durumlarda? Yardim edin.
Sizi bilerek inciten, laf sokan insanlara nasil davranirsiniz?