İnsan mutlu olmak için kendi kendine yeterli midir sizce?

İnsan sevdiği aktiviteleri yaparken mutlu olur 😄 yani ben olurum 😄
Yalnız başına yapmayı sevdiği şeyler varsa kişinin eğer, bu lafı yaparak kendini biraz da olsa mutlu edebilir 😄
Kendimden örnek veriyorum 😄
Cipsimi, çerezimi ve meyveli sodamı alıp bir şeyler seyretmeyi severim 😄 ( film, dizi, anime filan )
Yani herkesin vardır yalnız başına yapabildiği ve onu mutlu eden aktiviteleri 😄
Mutlu olmak zor değil aslında 😄 ama kişinin etrafı cici olmayan insanlarla çevrilmişse işi biraz zor 😄
Kendi başına elde ettiği mutluluğu nötr hale getirir o gereksizler 😄
kendi kendine yetemez insan
uzun vadede hayır
bu imkansız maalesef...
birilerine ihtiyaç duyuyoruz en nihayetinde:)
Uzun süreli olaraksa cevabım elbette hayır.
Yalnızlığı seven birisiyim ama manevi olarak büyük eksiklik içerisindeyim. Tek başına manevi olarak eksik oluyor insan. Aile, sevgili, arkadaş değil kastım. Seni anlayan bir şey, seni seven bir varlık gerekiyor. Hayvan veya insan fark etmez. Sevgi cidden büyük bir eksiklik.
Mutluluğu neye bağladığına göre değişir bu.
Kendi kendine mutlu olabilirsin ama bu mutluluğu çoğaltamazsın.
Cevap
26Cevap
Mutlu olmak için başkalarını aramayın. Şu kişi girsin hayatıma beni mutlu etsin böyle düşünmeyin. Haa başında büyük derdi olanlar için konuşmuyorum ailesinden biri ciddi hastadır falan ama standart bir hayat süren bir insan kendi kendine mutlu olmayı başarmalı. Başkalarından kendini mutlu etmesini beklememeli. Başkalarına fazla muhtaç olmadan yaşamak bunu gerektirir zaten. Psikolojik rahatsızlık durumundada psikolog veya psikiyatristlerden yardım alınabilir tabii.
Ekleme yapayım derdi olsada insan mutlu olmayı başarmalı hatta. Böyle insanlar nadirde olsa varlar. Özellikle insanı mutsuz eden etmen kendinden daha iyi durumda olanları kıskanması.
Kendi kendine yetebilirsin istediğin şeyleri zihninde yaratıp onlarla yaşayabilirsin
Senin dışındaki hemen herkes sana ihanet edebilir, Kimse seni sen gibi anlamaz, Çıkarcılık ön plandadır, çoğunluğun duyguları yok, Sana öyle birşey yaparlarki yolunu kaybedersin insanları tanıdıkça başkalarına mutlu olmayı yüklemekten nefret eder oldum başkalarıyla mutluluk arıyorsan zayıflaşırsın kendin ol kendinle ol güçlü ol
bence değildir. fakat bazen yalnızken kendimizi daha çok mutlu gibi hissediyoruz. En azından ben öyle hissediyorum. sıkıntılardan uzaklaşıyorum gibi oluyor. bir nevi kafamı dinliyorum. mutlu oluyorum :)
Bence yeter ama şu zaman da herkes aç herşeye aç buna da ne dünya dayanır ne insan yani bu açlıkla insan artık kendinden şikayetçi en başta
insan kendisinden sıkılır yahu hep kendinle takılamazsın ki biraz farklı kişiliklerle de tanışmak lazım :D
İnsan kendiyle bile mutlu değilse başkasıyla zaten mutlu olamaz
Yeterli. Yeter ki çevresindeki insanlar tarafından kendi kendilerine bırakılsınlar.
Param olaydı, ben yeterdim kendime.
İstediklerimi yapabileyim.
hyr kimse tek basina mutlu olamamistir insanin dogasinda bu vardır 😅
Yetmez ben yanlızım kendi kendime yetmiyorum insan bir ses istiyor ya da başına bir bela
artmalı bile..
ama ben kendimden bile sıkılıyorum =))
mutluluk yoktur. boşu bosuna kasmayın zevk alamaya bakın
İçe dönük insanlar için yeterli, dışa dönük olan için birileri gerekir
Sen hazır degilsen kimse seni mutlu edemez 👍
Yeterli olmayı öğrenmelidir
hayır değil olamaz yok öyle bir dünya
Yeter tabiki ama mutlu olmayı bilene
keşke öyle olsa ama olmuyor işte
Aslında yeterli ama biz beceremiyoruz sanırım
önce sen mutlu olursan herkesi mutlu edersin
Yeterlidir bence ama bazen yetmediği oluyor