Allah a inananlara çok imreniyorum, çok istedim ama olmuyor, bunu nası beceriyorsunuz. İbadet etmek için inanmak şart mı?
(lütfen ciddi cevaplar yazın)
(lütfen ciddi cevaplar yazın)
Bu bir beceri değildir ki aslında çok net :) Bir çay bardağı bile elde tutulmazsa tek başına havada duramazken şu alemin şu dünyanın tek başına kendiliğinden oluşmuş bir duruşu oldugunu düşünmek na kadar mantıklı bir iştir? Çay bardağını dahi bir tutan varken koskoca dünyayı kudretiyle bir tutan yok mudur sence?
Oku araştır öğren ister Kur-anı oku ister Kainat kitabını oku ama gözlerini açarak oku
Aynaya bak mesela ellerine bak bu kuvvetin bu iradenin bir sahibi yok mudur bu mekanizma bir Yaratıcısı olmadan oluşacak kadar küçük ve basit midir ki hayır
Peygamberimize Kur-an da söylenen birçok bilimsel bilginin o zaman hiç olmayan bir teknolojiyi düşün 1400 yıl sonra bulunması Bilimin dahi Kur-anın verdiği bilgileri sonradan buluyor olması Yaratanın Kudretini Büyüklüğünü ve sahipliğini göstermez mi?
O'nu bulmak için O'nu aramak lazım. Nasıl mı arayacaksın. Madem bir kere aramaya niyetlendin gördüğün herseye O'nu soracaksın. Kökü toprak sapı yeşil tomurcugu sarı çiçeklerin yaprakları beyaz olan basit gözüken ama sorunca çok şey anlatan papatyalara soracaksın O'nu (C.C.) Hiçbir sıvının yerini tutmadıgı sulardan soracaksın O'nu sen soracaksın onlar anlatacaklar. Ama sordukca içine dalacaksın daldıkca varlıgında bulacaksın. Öyle bir dalacaksın ki sen onda kaybolacaksın. Secdenin kulluğun varlığında varlık bulmak oldugunu sahibin ALLAH olunca kulluğun huzur sultanlıgı oldugunu anlayacaksın.
Ancak bunları yaparken okuyup arastırırken Kur-an mucizelerine bakarken bir yandanda karşına engeller çıkacak iyi düşünürsen elbette çözeceksin inşaALLAH pes etmeden bundada bir hikmet vardır demek işin özüdür. Alemi bu denli kusursuz ve düzen içinde Yaratan elbette benden iyi biliyor diyeceksin ki acziyeti hissettikçe sığınacak sığındıkca öğreneceksin.
En önemlisi seveceksin O'nu (C.C.) ve Peygamberini (s.a.v) seveceksin. Ve tabiki sevildiğini bilmelisin. Nerden mi biliyorum. Eğer bu soruyu gerçekten soruyorsan içinde O'na inanmak için zaten bi soru işaretin var demektir. Buda O'nun sana kendini düşündürdüğünü gösterir ve tabi buda sevildiğini gösterir. Bence Mutlu olmalısın tek yapman gereken Şahadet getirip evet ben İnanıyorum demek. Sonra yavaş yavaş inancının gereklerini yerine getirmeye çalışırsın dikkatli davranırsın. Sen kalbini aç ALLAH içine girer zaten RABBım derki 'Yere göğe sığmadım, mümin kulumun kalbine sığdım' Eğer istiyorsan gerçekten başla İnanıyorum de benim senden bi üstünlüğüm yok ki ben inanıyorum diyorum sen niye demiyesin.
Bismillahirrahmânirrahîm
1Kuşluk vaktine andolsun,
2Karanlığı çöktüğü vakit geceye andolsun ki,
3Rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da.
4Muhakkak ki âhiret senin için dünyadan daha hayırlıdır.
5Şüphesiz, Rabbin sana verecek ve sen de hoşnut olacaksın.
6Seni yetim bulup da barındırmadı mı?
7Seni yolunu kaybetmiş olarak bulup da yola iletmedi mi?
8Seni ihtiyaç içinde bulup da zengin etmedi mi?
9Öyleyse sakın yetimi ezme!
10Sakın isteyeni azarlama!
11Rabbinin nimetine gelince; işte onu anlat.
Guzel yorum
ben de inanmıyorum. boşver.
kişisel rekorum. 20 eksi. hell yeah!
inanmıyoruummm...
20 eksi :)
seni zındık fıstık :p
You Tub'a Gir Kutsal Gizemler Yaz İzle
allaha bende inanmıyorum evrenin yaratıcısı olabilir fakat adalet diye birşey yok çocuk 2 kafalı 5 bacaklı vs sakat doğuyor ya da susuzluktan ölüyorlar başka ülkelerdeyse çocuklara hristiyanlık ateistlik vs dinler öğretiliyor onların dinden haberi yok onlar cehenneme gidiyo islam dinine göre o da saçma kuzey korede mesela ordakilerde bilmiyor onlardamı cehenneme gidicek? inanmayın şu aptal dine 2. bir hayat olmıyıcak bunu anlayın artık! hep allah sayfa indirdi kitap indirdi vs diyolar hep birileri anlattı bunu bu zamana kadar 1 kaç insanın yalanlarına inandılar
@WadMan ulan mal insan kuranı bir kere bile okumasın Kuran'da haberi olmayanlardan sorumluluk brklemiyorlar ve Araf daginangidiyorlat onlar sorunlu değil göt gibi kalırsın böyle 2 o çift başlı felan onlar herkesin özgür iradesiyle evlenip çocuk yapmasıyla ve na ipliğinin dizilimiyle oluyor ve cennete gidiyor bunuda unutma pis cahil
@Ahmetefee birşey soracam sana kardeşim madem 8 2 başlı Vs olanlar hiçbir şey yapmadan cennete gidiyorlarda ben neden gidemiyorum onun ne artısı vardıki doğduğu gibi oldu belki yaşasaydı kötü şeyler yapacaktı bana bunu açıklar mısım şimdiden teşekkürler 😊
İbadet etmek için inanmak şart tabi inanmadığın şeye ibadet niye edesin :) dinde zorlama yoktur tebliğ vardır.ben de tebliğ görevimi yapayım inanıp inanmamak sana kalmış.dün çok güzel bi yazı okumuştum.biraz uzun ama onu kopyala yapıştır yapacağım
İmam-ı Azam Ebu Hanife daha küçük bir çocukken, yaşadığı Bağdat şehrine inançsız bir adam gelmişti. Adam kendine çok güveniyordu. "Kim bana Allah’ın varlığını ispat edebilir?" diye sordu. Oradakiler İmam-ı Azam’ı gösterdiler. İnançsız adam küçümseyen bakışlarıyla şöyle bir süzdü küçük bilgini ve dedi ki; "Hadi bakalım ispatlasın da görelim." Büyük bir meraklı kitlesi toplanmıştı etrafında. Bu sırada İmam-ı Azam:
- Benim kitaplarım evde kaldı. Gidip onları getireyim önce, diyerek ayrıldı. İmam-ı Azam uzun bir süre gelmedi. Ama herkes bu işin içinde bir gariplik olduğunu da seziyordu. Çünkü İmam-ı Azam dosdoğru bir insandır. Yalan söylemez ve sözünde durur. Gelmeyecekse mutlaka söyler, ya da haber gönderir, diye düşündüler. Böylece bir hayli zaman geçtikten sonra çıkıp geldi küçük bilgin.
İnançsız adam İmam-ı Azam’a sordu:
- Nerede kaldın? Yoksa Allah’ın varlığını ispatlayamam diye mi korktun?
İmam-ı Azam gayet rahat ve soğukkanlılıkla cevap verdi:
- Hayır, böyle bir korkum yok. Çünkü Allah’ın varlığını ispatlamak çok kolay bir konudur. Ancak benim gecikmemin bir sebebi var. Benim evim karşı kıyıda. Biliyorsunuz, Bağdat’ın ortasından kocaman bir ırmak akar. Karşıya geçtikten sonra büyük bir sel ve fırtına çıktı. Tekrar dönmek için ne bir sandal, ne bir köprü kaldı.
İnançsız adam sordu:
- Peki, şimdi nasıl geçip geldin?
İmam-ı Azam cevap verdi:
HER SANATIN BİR SANATKARI VARDIR
- İşte ben de onu anlatacağım. Geldim kıyıya, birde baktım ki, kocaman taşlar kıyıdan yuvarlanıp atladı ırmağın içine. Üst üste atlayan taşlardan köprü ayakları meydana geldi. Bu arada havada kendi kendine uçan uzun tahtalar bu ayakların üzerine örtüldü. Arkasından çiviler yine havada uçuşarak kurşun gibi saplanıp tahtaları ayaklara tutturdular. O sırada kıyıdaki toprak ayağımın altından kayarak bu tahtaların üstünü kapattı.
Büyük ve rahat bir yol gibi, kocaman bir köprü meydana geldi. Ben de üzerinden yürüyüp geçtim ve geldim. Herkes şaşkınlıkla bu sözleri dinlerken, inançsız adam dedi ki:
- Karşıma küçük bir bilgin diye akılsız bir çocuk mu çıkardınız? Bir yığın saçma ile uğraşacak vaktim yok benim. Bu çocuk koskoca bir köprünün kendi kendine oluştuğunu anlatıyor. Hiç yapan, çalışan olmadan köprü oluşur mu?
Bunun üzerine İmam-ı Azam, adama bakmış ve şöyle konuşmuş:
- Peki, bir köprü mü daha sanatlı ve büyüktür, yoksa dünya mı?
- Elbette dünya çok daha büyük ve sanatlıdır.
- Öyle ise dünyaya göre çok daha küçük ve sanatsız olan bir köprünün kendi kendine olamayacağını söylüyorsun da, bu muhteşem dünyanın nasıl kendi kendine oluştuğunu söyleyebiliyorsun? Köprüyü bir yapan vardır, ustasız olmaz, diyorsun. Peki, bu dünyayı yaratan, yapan birisi olması gerekmez mi?
Size her istediğiniz şeyi verdi. Eğer Allah'ın nimetini saymaya kalkışırsanız, onu sayıp-bitirmeye güç yetiremezsiniz Gerçek şu ki, insan pek zalimdir, pek nankördür (İbrahim Suresi, 34).
Eğer Allah'ın nimetini saymaya kalkışacak olursanız, onu bir genelleme yaparak bile sayamazsınız Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir (Nahl Suresi, 18).
İnsanın midesindeki asit bir çinkoyu dahi eritebilecekken insan vücudunda insana zarar vermeden görevini devam ettirir.
Sence bu hassas denge kendiliğinden olmuş olabilir mi?
Niye kaldırtıyorsun ki eksiler yüzünden mi saçmalama, güzel bir cevap, bir kaç ergen tepki verdi diye sözü geri almak olmaz ;) Bırak yanlış söyleyenler sözünü geri alsın...
Cevap
17Cevap
Anladigim kadariyla inancsizsin o halde oncelikle SUNU SOR KENDİNE YA ALLAH VARSA? Sen onun emrettigi iyilikleri yaparak o guzel ahlaki kendine benimseyip oyle davranarak kaybetmek yerine bu dunyada da tum insanlarin sevgisine kalbine vede tum dunyevi guzelliklere sahip olursun ayni zamanda sinav olan bu dunyadan olup sonsuz dunyaya gozunu actiginda seeni SONSUZ MUTLULUK bekliyor olur kuranda derki allahu teala: EGER KULLARİM CENNETİ GORSELERDİ HEMEN OLMEK İSTERLERDİ.. YANİ KİMBİLİR BİZİM AKLİMİZLA ERİSEMİYECEGİMİZ NE YUCE BİR HAYAT BEKLİYORDUR CENNETTE... :) AMA EGER TAM AKSİ ONUN EMİRLERİ YERİNE SEYTANLİGİ KOTULUGU SECERSEN O HALDE O İNSAN HER TUR TURLU SEFALETİ REZİLİGİ İSKENCEYİ İKİ DUNYADADA HAKEDER.. bir kere dene bunu Kuran' i kerim ac ve en azindan sadece bir satirini oku ve dusun cumlelerdeki mantiga zekaya asalete hayran kalirsin asik olursun... Etrafina bir bak yornegin ac google'den yumurtanin nasil civcive doustugunu ve civcivin nasil ordan ciktigini tekrar bu mucizeye hayret ederek izle. emin ol agzin acik kalicak.. ve dunyadaki var olan herseyin kuranda yazili olmasi bilim adamlarinin buldugu kesif dedigi herseyin zaten kuranda yazili oldugunun cikmasi basli basina kanit :) ve kuranda hristiyanlara gonderilen kitabin insanlar tarafindan degistirildigi yaziyo ve evet birde o kitabi ac ve oku insanlarin degistigi onlarin kafalarina gore tekrar duzenledigi kitapdaki her bir cumlenin ne kadar mantik icermeyen gulunc bir kitap haline geldigini gorursun... eger kuran da insanlar allahim affetsin boyle bi kelimeyi kullandigim icin bile eger kurani insanlar yazmis olsaydi en az hristiyanlarin kitabi incil deki ayni celiskili vede mantik icermeyen cumleler olurdu. AMA LUTFEN SENDEN RİCA EDİYORUM ONCE İNCİLDEN BİR SATİR OKU SONRADA KURAN'I KERİMDEN İSTE O ZAMAN GORUCEKSİN İNCİLİN DEGİSTİRİLDİGİNİ VE ALLAHU TEALANİN KURAND SOYLEDİKLERİNDE NE KADARDA HAKLİ OLDUGUNU. EDE BU DURUMUN DOGRULUGU SANİRİM ALLAHİN VARLİGİNİ KANİTLAR. Ayrica allaha guvenip sigoninmak ona inanmakla kimse birsey kaybetmez eger olmasaydi bile. Aksine onun kuranda yazdigi gibi olan insanlar o guzel ahlaka sahip olanlar cok cok cok cok sevilir allah guzelligi temizligi bakimi iyi kalpliligi okumayi egitimi anne babaya saygiyi sevgiyi sadece bir kisinin olmayi calismayi emek vermeyi kotuluk yapmamayi emretmis SENCE BUNLAR KOTU BİR SEYİ. onun varliginin kanitlarinin en kucugu bile degil benim soylediklerim biraz arastirdiginda sende anliycaksin...
İnsan önce kendine sonra çevresine bakarsa inanmaması için bir neden yok.
İstiyorum ama olmuyor diyorsun, belli ki kafanda soru işaretleri var.
Bence kur'an oku ya da bilen birilerine,hocalara danış.
Allah akılla bilinir.Aklını kullan.Mantıklı ol.Bu kadar şey tek başına olması mümkün mü?
İnsanların çoğu ise bu gerçekten kaçarak yaşarlar. Oysa bu gerçeği kavrayabilecek mantığa sahiptirler. Bir manzara resmini gördüklerinde, ilk önce onun kimin tarafından yapıldığını öğrenmek isterler. Daha sonra da, sanatçıyı ortaya çıkardığı eserden dolayı uzun uzun takdir ederler. Fakat başlarını çevirdikleri her yerde o resmin sayısız gerçeğiyle karşılaştıkları halde, tüm bu güzelliklerin tek sahibi olan Allah'ın apaçık varlığını göz ardı ederler. Oysa Rabbimiz'in varlığını anlamak için uzun bir araştırmaya gerek yoktur. Öyle ki, insan doğduğu andan itibaren tek bir odada bile yaşasa, sadece o odada var olan sayısız delil Allah'ın varlığını kavramak için yeterlidir
Sana son olarak diyeceğim ancak bir duadır.Eşin dostun inanmanı istiyorlarsa
Senin için dua etsinler.
Allah sana hidayet versin.
Allah seni müslüman olmakla şereflendirsin inşallah.
Sen köşe yazarı olsana :)
gerçekten yazmışsın ya :/
Enteresan bir durum, inanmak isteyip inanamamak... Kuran tefsirlerini oku derim ben. Ben onları okudukça oradaki manayı kaptıkça, İslam dinine inancım daha da pekişiyor. Önce baştan sona bir anlayarak oku tefsirleri. Bu arada inanmadan ibadet yapmanın egzersiz için spor yapmaktan farkı yok, etkisi yok,başka sana katacağı hiç bir olumlu yanı yok. Ama sen yine de ibadet ederim diyorsan yap, belki olur ya Allah bir anda kalbine o aşkı verir... İbadetin temelinde Allah'a inanç yatar. Eğer hakkaten inanmayı bu kadar çok istiyorsan Kuran meali ve tefsirlerini oku. Zaten tefsirlerini okursan önce arapçasını, sonra mealini, sonra da açıklamasını yani tefsirini veriyor... Sonra Peygamber Efendimizin hayatını oku, sonra da en son sahabelerin hayatını oku. Mantığı ve aşkı hissedeceksindir inşallah... Allah sırf bu çaban için sana o ilhamı verir mutlaka, eğer hakkaten istiyorsan... Okuyacaksın hem hayatın düzenini keşfedeceksin, bunca kusursuzluk tesadüfe dayandırılamaz değil mi? Neyse fikirse benden fikir bu kadar ;)
Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal traşı olmak için berbere gider. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başlarlar
Berber: " Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah'ın varlığına inanmıyorum"
Adam: " Peki neden böyle diyorsun?"
Berber: " Bunu açıklamak çok kolay Bunu görmek için dışarıya çıkmalısın Lütfen bana söyler misin, eğer Allah var olsaydı, bu kadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı, kimseye acı çektirmez, birbirini üzmezdiAllah olsaydı, bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum"
Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördüAdam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki traş olmayalı uzun süre geçmişti Adam berberin dükkanına geri döndü.
Adam: " Biliyor musun ne var, bence berber diye birşey yok"
Berber: " Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim"
Adam: " Hayır, yok çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı"
Berber: " Hımmm Berber diye birşey var, ama insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?"
Adam: " Kesinlikle doğru! Püf noktası da bu! Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa, bu gitmeyenlerin tercihi İşte dünyada bu kadar çok acı ve keder olmasının nedeni!
Dini bir çok müslümandan çok daha iyi bildiğime inanıyorum.inanmadan ibadet edersen ibadetin şartlarından niyet tam olarak yerine gelmez ve dinde kabul edilmez hatta başkalarını inandırmak için yaparsan münafık olursun.
Ama inanmıyorsan çevren için kendine inanan insan süsü verme.İnanç insanın kalbindedir.
Ben açıkça inanmadığımı belirtiyorum.Hiçbir zamanda kendimi inanmaya zorlamayacağım.Şimdi burada neden inanmadığımı açıp olayı tartışma boyutuna çekmeyeceğim.İnanan arkadaşlarımada son derece saygılıyım.Fakat yozlaşmış toplumun sonucu oluşan genel kanı ile bize çoğu inanan baskı uygular.Aşşağılık bir insanmışız gibi bakar.Buda bizde yaptığımızı yanlışmış gibi hissetmemize yol açar.Eğer çevrenden bu tepkiyi görüyorsan bu onların sorunu senin sorunun değil.kimse için kendini bir kılıfa uydurmaya çalışma.
bu yargılanacak birsy değil zira dinde yargı zorlama hayıflama yoktur birkere.
ama bilmeden ne inanmak inanc olur ne inanmamak ateizm.
kuranı kerimi okumakla basla ise türkce olanını al oku,
sonra diğer din kitaplarına göz gezdir okuduğunu samimi bulmazsan inanmak zorunda değilsin zaten.
hickimse izlemediği bir film okumadığı bir kitap gitmediği bir yer hakkında kulaktan dolma bilgilerle yorum yapma hayıflama hakkına sahip değildir. neye inandığını bilmeyen cok müslüman hristyan insan var. sen inanmayanlardan olucam diyosan da o halde bilgili bi ateist ol cünkü bunun baska bir yolu zaten yok
var olan herşeyin bir başlangıcı olduğuna göre, başlangıcı olan herşeyinde bir güç tarafından başlatılması gerektiği göz önüne alınırsa ilk başlangıcı başlatan daha önceden başlangıcı olmyan bir güç olmalı buda Allah tır.. ibadet etmek için tabikde inanmak şart , bene öncelikle inanmaya çaılş hatta çalışma orla kendini inan yani inanmak için mantıklı bi neden arama, sonr gerisi gelir zaten.. bi arkadaşım vardı oda senin gibiydi şöyle derdi "elimde olmayan kötü olayların suçunu atabileceğim biri o, o yüzden inanıyorum" garibime gitmişti neyse saçmaladım herhalde çok eksilemeyin bari..:))
neden rabbimin yolunda olanları eksiledniz hicmi inancınız kalmadı rabbim icinde allah korkusu olmayan müminlerden korusun hadi inancınız yok bari saygınız olsun be soran arkadaş sen bu kafayla git rabbim seni sınasın en sevdiklerinle veya bir hastalıkla ozaman görrsün git camiye bir faıız dinle imana gel hadi şimdi benide eksiliyin imansızlar:
niyetin ciddiyse bu işin ilim sahipleriyle sohbet ederek sorularını cevaplamaları sayesinde aklındaki karışıklığa çözüm bulabilirsin.
Canim kardesim dogru yoldasin inanma zaten yorumlari okudum baya sacmalamislar ya allah varsa bide oyle dusun diyen arkadas ya zeus gercekse ozaman ne yapicaksin kurani oku diyenler olmus onun degistirilmedigini ya da bir insan tarafindan yazilmadigini nerden biliyosunuz ve herkes bir tanriya inaniyo mesela biz turkler allaha dierleri baska bisiye filan hangisinin dogru oldugunu nerden biliyosun ne yani adama cocukluktan ogretmisler adamngunese tapiyo sirf yanlis ogretildi diye o adam yanicakmi cok sacma degilmi sizcede biraz sorgulayin bence
Bizi yaratan kim, bize bu güzellikleri veren kim?
Bir insan bir insan oglunu yarata bilirmi? Can vere bilirmi?
Allahim bizi sInIyor...bu dünyada bana kuluk yapan benim güzelliklerimden yaralanacak (cennet). Allaha bütün kalbinle inan...onun küvetine onun heryerde olduguna...
Her nerde olursan ol, dua et, sana yardim ellini her zaman uzatacak bir Allah var :)
bi camiye git. konuş ordaki hocayla falan. niye inanmadığını açıkla o sana gerekli cevapları sunacaktır ondan sonra inanıp inanmamak senin seçimin dinde zorlama yoktur
bence bunu kendin bulmalısın.İçinde olmalı yani.Araştır iyice.Sorgulamalarına seni tatmin edecek cevaplar bulabilirsin..
İslam inancındaki Allah'tan başka ilah olmadığı esasının beyanı olan ibaredir."Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdûhü ve rasûlühû" şeklinde telaffuz edilir. Şehadet etmek İslam'ın beş şartından birisidir. son nefesinde Kelime-i şehadet getireceksin her müsliman gibi allah söyletmeyi nasip eder sana inş
salla ya ben de inanmıyorum, varsa o bana inanıyodur heralde :((
çok iyi biriyim lan :(
yaramaz snail >8
out of myself adini o sarkidan aldiysa iyimiş, geri gelsin
hareketlere bak uyanik snail
Insanin içinde olacak birsey. Kimsee kimseyi zorluyamaz. Ben Allah'a inanan biri olarak sana sadece saygi duyarim. Yadirgamam.
Bir türbeye git, sabaha kadar yat... Allah dostlarına, kabir ehline sığın. Onlar sana hidayetin ışığını, aydınlığın nurunu gösterecektir... :OOO
sen allah inanıyormusun caesar yoksa allah inanıyor peygamberleremi inanmıyosun
Ne yapsam bilemedim.Bu çocukta ışık var:))
tepki gösteriyorlarsa gösterirler. İnanmıyorsan inanmıyorsundur. Ateistsin demek ki. Bilime inanıyorsun ne var bunda..
Pencereden dışarı bak sence bu koskoca kainat kendiliğindenmi oldu kendine bir sor
saygılar...
Arada bir doğru konuşuyosun:D:D
ibadet şart inancının güçlü olası için..
ve araştırman ve okuman lazım..
bizim cevaplarımızla bişey değişmez..
en basit örnek süper yapılmış bir resim düşün ve bunu yapanında bir ressam oldugunu biliosundur hiç bir resim kendi kendine oluşmaz işte resim evren ressam yüce ALLAhtır
Eğer Tanrı var olmasaydı, onu icat etmek gerekirdi. Voltaire.
tanrıyı görünce direk eksiliolar bnce:D +1
naber lan gizli out dfgsdfgsdfgd nasıl kaktırmıştım bu soruyu senin profilden dfgsdfgsdfgd
madem ki imrenıyosun, çok istiyosun birazcık araştır, oku, yardım al birilerinden diyorum.
önce bi gizli olma kendin ol hepimiz ( çoğumuz ) sana yardım etmeye hazırız
UNUTMA HUZUR İSLAMDA
ne eser nede semer. ölen insan mıdır ondan kalacak şey eseri, bir eşek göçtü mü ondanda nihayet semeri. arkadan güzel eserler bırak ki amel defterin kapanmadan sevap işleyesin.
yetiştiğiin ortamlar yuzunden bu şekilde olmuş olabilirsin... inananlarla arkadaşlık kur bi bakarsınki sende inanıyorsun
inanmaya çalışıp inanamamak mı?.s.s. vallahi arkadaş. çok ilginç bi durum...
araştır ilaki bir yarıtıcı vardır oda allah tala dini iyice araştır evli peygamberleri hayatlarını oku namaz kıl zikir et
Eğer bir ateistsen ki öyle görünüyor, ne kadar inanmaya çalışırsan çalış inanamazsın.Kendim denemiştim bir ateisti inandırmaya çalışmayı sonra anladım boşuna uğraşıyorum.
imrenerek yasamaya devam et, bir ara gökten iman iner üzerine. (ciddi cevap yazdim)
bu içten gelen bir şeydir..birinin demesiyle,yönlendirmesiyle olcak bir şey değil..çok farklı yerlerse arıyorsun sen bunu..
beni ekle anlatayim burdan olmaz. yada ac kendini ben eklerim
Kurnaaaaz! Sevap pointlerine point katacaksın değil mi? Biraz paylaşımcı olsan ne olur he?
haha haklisin amacim oydu buna anlatip sevap kazanmak.
yakalandik beyler :(
İnanmadıgını söylüyorsun neye ibadet ediceksin?
İnanmazsan inanma. Çokta umrundaydı allahın. ehe
inancın içten geldiğine inanıyorum
imrencek ne var, rahat ol kamil
cırpınıslarr bosaa...
içinde olması lazım inancın...yoksa gerisi boş:S
üzüldüm senin adına
salla ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar