Özellikle KizlarSoruyor sitesine girmeye başladığımdan beri sık sık karşıma çıkıyor, kadınlar diğer kadınlara hitap ederken: "canım" "hayatım" "bitanem" "aşkım" "bebeğim" "canım benim" gibi hitap kelimeleri kullanıyor. Sizce de çok samimiyetsiz ve yapmacık değil mi? Resmen oluk oluk samimiyetsizlik ve yapmacıklık akıyor.
Kadın düşmanı olduğumu düşünmeyin ama kadınların büyük çoğunluğunu samimiyetsiz ve yapmacık buluyorum (%80 civarını). Acaba bu tarz samimiyetsiz ve yapmacık hitaplar kullanan kadınlar farkında olmadan samimiyetsizliklerini ve yapmacıklıklarını açığa çıkarmış olmuyor mu?
Kadınlar neden sürekli birbirlerine hitap ederken "canım, hayatım, bitanem, aşkım" gibi kelimeler kullanıyor?
Asla kullanmam dalga geçmek için demiyosam. Dalga geçmek için dediysem bile bir elin parmaklarını geçmez. Bana diyenlerden de rahatsız olurum, önce uyarırım. Sonra arkadaşlığımı bile kesebilirim o derece yapmacık ve rahatsız edici geliyor.
Samimiyeti başka taraflarından anlamışlar heralde ama onu bile beceremedikleri için bu kelimelere sığınıyorlar diye düşünüyorum.
Ayrıca o kadar değerli kelimelerin içini boşalttıkları için de sinir oluyorum.
1
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yani canım falan denebilir samimi arkadaşına ama diğerleri biraz komik oluyor. Hele sitede hiç tanımadıkları kişilere sorularda böyle şeyler denince çok abes geliyor gözüme. Fazla yapmacık
Zaten Türkiye'de hangi kavramın içini boşaltmadık ki.
Siyasi gönderme değil. Türkiye'de her kavramın içi boşaltıldı. Mesela sapyoseksüel olduğunu iddia eden bir kız vardı, arkadaşımdı. Ben de çok zeki kültürlü bulduğum bir arkadaşımla tanıştırdım onu. Çocuk bana abi bu kızın sapyoseksüel olduğuna emin misin? İki lafından biri kas, iki lafimdan biri fiziki görünüş dedi Ülkedeki her kavramın içi boş.
Türkiye'den bahsediyoruz farkındasın değil mi? Halkının %60-65inin cehaletten öldüğü bir ortamdan yani. Sence içi boşaltılmış olması neden bu kadar imkansız?
Sanki Finlandiya'dan konuşuyoruz :D Türkiye ya, her gün nefes aldığımız ülke.
Türkiye'nin bu kadar aşağılanmasından bıktım usandım. Bir şeylerden rahatsız oluyorsan değiştirmeye çalışırsın, ortaya çaba koyarsın. Oturduğumuz yerden sürekli yaftalamakla olmuyor. Beğenmeyenler, burda durmak istemeyenler keşke gerçekten gidebilse. Atatürk'ün onca emek harcadığı ülke, millet için çaba göstermeyen ve sadece ağzı laf yapan insanların kalmaması gerek zaten.
Ne yapılabilir peki? Neyi eksik yapıyorum bireysel olarak? Ben bir birey olarak insanların hakkını gözeterek yaşıyorum. Saçmalık derecesinde kötü olayları da eleştirmeyip susalım mı? Veya nasıl değişecek bir fikrin var mı?
Ben sadece ablamla konuşurum bu tarz nasılsın bebek ya da bebeğim derim. Normal hayatım da bayanlara kullanmayı sevmiyorum aslında "canım" kelimesi o kadar özel ve derin ki herkese söylenmesi taraftarı değilim.
Geçen arkadaşımla bunu konuştuk zaten. O kadar değerli bir kelime "canım", herkesin ağzında sakız olmuş. Elalemin kızı nereden canın oluyor yaw senin, senin canın o kadar değersiz mi. Bak yine sinirlendim :D
En yakın arkadaşımla 6 sene önce ilk konuşmamız şöyle gerçekleşti -Birader saat kaç demiştim 😄 O konuşmamdan sonra bir daha asla yani hiç canımlı cicimli konuşmamız olmadı Zaten kendisi de erkek olduğu için pek zorlanmıyoruz, kızlarla da zaten pek anlaşamam bir iki arkadaş dışında İlgi alanlarım dışındaki konularla ilgileniyorlar 😄
Bende diyorum ama bu samimiyetsizlik değil sıcakkanlılık anlamına geliyor ve alışkanlık ayrıca karşında kini değerli hissettiriyor tabi sevmeyen de vardır tanımadığı insandan bu tip kelimeleri duyunca ama bence problem olacak bir konu degil.
Ben genelde canısı derim geyik bir muhabbet ortasındaysam. Cinsiyet ayırmıyorum bunu söylerken. Günlük hayatımda da kullanıyorum. Bu nokta gibi bir şey Aslında erkeklerin "amk" demesi gibi birşey amaçsızca söyleniyor :)
Bende hiç sevmiyorum kızların birbirleriyle o tarz konuşmalarını, çok yapmacık duruyor. Aşkım bitanem ne ya en fazla canım derim bir kıza konuşurken. :)
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Kadınlar neden sürekli birbirlerine hitap ederken "canım, hayatım, bitanem, aşkım" gibi kelimeler kullanıyor?
En İyi Cevaplar