Shaolin rahiplerine ne kadar küfür etseniz de size cevap vermezler. NEDEN biliyor musunuz? Benim örnek aldığım rahip. Eski Çin hanedanlığında yaşamış bir Shaolin Barış Sanatları ustası vardı. Hanedanlık bu rahibi başka bir şehre, Foshan'a gönderir ve şehir halkına erdemi öğretmesini ister. Rahip hanedanlığın isteğini kabul eder ve Foshan'a gidip yerleşir. Orada bir müddet yaşadıktan sonra şer halkı onu tanımaya başlar ve ne kadar iyi bir insan olduğunu öğrenirler, rahibi örnek alıp yaşamlarını bir düzene sokmaya çalışırlar. Ama şehrin demircisi bu rahibi aşağılamaya başlar, ona hakaretler edip küçük düşürmeye çalışır. Rahibin hiç oralı bile olmaz. Sonunda şehir halkı, demircinin rahibe yaptığı hakaretlere dayanamaz ve bir gün rahibi bulup ona şöyle derler - '' O demircinin sana yaptığı hakaretlere biz bile dayanamıyoruz neden ona haddini bildirmiyorsun?'' diye rahibe kızmışlar. - Rahip: ''beni takip edin'' der ve şehir halkını arkasına takıp demircinin yolunu tutar. Demirci rahibin geldiğini görünce yine hakarete ve ve ağır küfürler savurmaya başlar. Rahip ise hiç tepki vermez. Demircinin susmasını bekler ve Sonrada belinden altın hançerini çıkarır. Bu arada kendine güvenen demircide hazırlığını yapmıştır. Rahip belinden çıkardığı hançer ile demirciyi işaret edip, şu tarihi konuşmayı yapar ki bu konuşma daha sonra tüm Shaolin rahiplerinin benimsediği ahlak ve erdem kurallarının temelini oluşturur. ''Ey demirci şimdi ben bu altın hançeri sana versem ve sende bu hançeri kabul etmesen, bu hançer kimin olur? tabi ki veren kişinin olur. Şimdiye kadar sen bana birçok ağır hakarette bulundun ve bende bunların hiçbirine cevap vermeyerek, kabul etmemiş oldum. Ey şehir halkı sizce o hakaretler kimin olur?'' Demirci o günden sonra ne rahibe nede başkasına en ufak bir hakarette dahi bulunmaz çünkü aslında kendine hakaret ettiğinin farkındadır. . Sofya Leh Manapol (ks-Pastella)
Gerçek hayatta edeni ezerim, net ortaminda Facebookta birisi sardı bana yorumun altına dosuyor aklına geldikçe hakaretleri bende imla hatalarını duzeltiyorum sadece sonra sıkıldım sildim hesabı. Burada olmadı hiç. Olursa da umursamam. Dovemedikten sonra karşılık vermişim neye yarar.
Bir arkadaşım yaptıysa şu; kızım napıyorsun öyle niye küfür ediyorsun? arkadaşım değilse kaşlarımı kaldırıp hemen yüzümü onun olduğu taraftan çekiyorum ve özür dilense bile ondan sonra merhaba merhaba
En İyi Cevaplar