Kendimi ne yaparsam yapayım sevmiyorum, beğenmiyorum sorun ne?

Size şöyle anlatayım şu an 19 yaşındayım ve bunun nedeni 12 yaşlarımda yaşadığım ergenlik mücadeleleridir. Şöyle ki o zamanlar ergenliğe girmeden önce gayet tatlı hoş bir çocuktum. Ama ne olduysa ergenlikte sivilceler yağlı saçlar vsvs beni çirkin birine dönüştürdü suçum neydi bilmiyorum. Herneyse başta ben normal eskisi gibi davrandım ama yeni bir çevreye gitmemden dolayı da beni yargıladılar baya. tipimle ilgili. garip gelmişti başta yani tepe bir yerden dibe düşme gibi de diyebilirim gerçek anlamda böyle birşeydi. affallamıştım. hiç böyle olmamıştı daha önce acaba beni yeni tanıyan bu insanlar neden böyleydiler sorun neydi diye merak ediyordum. kendime bakmak gibi bir huyum yoktu aşırı yani normal giderdi hep çocukkende. 1 sene sürdü bunu anlamam. 8 de de bunun için çabaladım aslında en başından beri bir çaba içerisindeydim ben de bu durumdan rahatsızdım. İnsanların benim hakkımda ne düşündükleri görünüşüm insanların yüzlerine bakamamak.. daha sayamadım onlarca şey. Herneyse bir şekilde lise 1 de kendime bakmaya başladım çevremdeki yeni insanlar özellikle de kızlar bunu fark etmişe benziyordu. Yakın davrananlar yüzümü elleyenler bile vardı. iltifatlar vs. hoşuma gitmiyordu bunlar. Lise 2 de üst sınıflardan teklifler geldi 2 kız etmişti sanırım ama ilgilenip söylemeyenler de vardı anlıyordum gözlerinden. bu his güzeldi aslında ama bana ne bileyim değişik geliyordu. Lise 1 den beri en ufak ayrıntısına kadar bir dedektif gibi bakıyorum bu şeylere. giyim koku davranış ses vs aklınıza gelebilecek ve beni asla eskisi gibi onlar yargılayamasın diye belki de kendimi koruma mekanizması gibi bir şey olmuştu. mutlu değildim ama. kasmıyordum olmuştum zaten ama mutlu değildim. az kaldı kısa kesicem şu an da da ne yaparsam yapayım kendimi beğenemiyorum bunu aşmam çok zor o zamanlar bir kız arkadaşla çözmüştüm beni ben olduğum için seven biriyle ama şimdi bunu yapabilirmiyim bilmiyorum içimdeki sevgiden emin değilim kendimden değilim bir yol gösterin bana ne yapmalıyım artık?
Güncellemeler
+1 yıl
Aşağılık kompleksi belki de çevremde çoğu kişi yani atıyorum 10 kişiden 8 i beğeniyorsa ben asla beğenmem güvenmem onlara. şu an ortalama üstü yakışıklı sayılabiliecek birisiyim. ama dediğim gibi kendimi beğenmiyorum belkide nedeni beğendiğim zaman yani olması gerektiği gibi olduğunda o o.. çocuklarının beni aşağılayıp dalga geçmesi olabilir ne dersiniz Arkadaşlar?
Güncellemeler
+1 yıl
GÜNCEL.
Kendimi ne yaparsam yapayım sevmiyorum, beğenmiyorum sorun ne?