Hepinizin bildiği ama adını duymadığı birşeydir "SapyoSeksüellik" Nedir? Diye soracak oluraanız karşı tarafın yakışıklı paralı vs olmasındansa zeki olmasını tercih eder zekadan etkilenir sapyoseksüeller. Ancak buradaki kavram karmaşasında unutulan şey ise zekayı seven insan acaba mantıkla mı aşkla mı hareket eder? Acaba onun için aşk diye tabir eder zekâyı ya da mantığı örtüleyen birşey gerçekten olup olmadığıdır...-Peki sapyoseksüeller için aşk varmıdır? Onlar aşka inanır mı? #BirSapyoSeksüelinAşkı#SapyoSeksüel#Bıyıklı
İnsanları tanımlamak için etiketlere ihtiyaç duyan insanların gerçek olduğunu düşünerek öne sürdükleri savlardan sadece bir tanesi.
Bir insan bana kendinden bahset dediğinde bile geriliyorum ben. Biliyorum ki bir kişinin karakteri değişmez gibi görünse de çoğu iç ve dış dinamik beğenilerini ve hayata karşı duruşunu sürekli güncelliyor.
Sıfatların pek çoğunun insanları tanımakta yetersiz olduğunu düşünüyorum öyle olunca. Akımlar ve görüşler de bana boş geliyor zaten. Bu konu hakkındaki fikirlerimden bağımsız olarak sorudaki detayı görür görmez aklıma takılan bir soru var. Sapyoseksüel diye kendini tanımlayan ya da öyle olan bir insanın ille de zeki, kültürlü ve ucube insanlarla beraberlik kurması mı gerekiyor. Bu düşünceler var olduğu sürece gerçekten bir aşka inançlarının olacağını düşünmüyorum ben. Aşık olduklarında unuturlar bu düşüncelerini ya da hiç aşk yaşamazlar sadece mantık.
Ben bir sapyoseksüelim mesela. Şu yaşıma dek hiç aşık olmadım. Sanırım hoşlandığım tiplerden etkilenmem zekadan dolayıydı. Aşka inanıyorum desem çok zıt olacak. Anlamadım birşey... media.giphy.com/media/80TEu4wOBdPLG/giphy.gif
Tam anlamıyla bağlanma söz konusu olmaz. İlgisini çeken ve aşık oldugu o zekaya sahip bir insanın yapacağı ilk aptallıkla soğuyacaktır. ya da paraya aşık biri için para biterse, ya da istediği gibi kullanamazsa yine soğuyacaktır.
Oysa aşk öyle mi? Neler duyduk, neler gördük de vazgeçemedik.
Bir insanın zekadan etkilenmesi, mantığı ile hareket ettiğini göstermez. En azından bence, ben de insanda zekadan etkilenirim lakin sevme işlemi bilindiği gibi kalpte yapılır. Mantık ise farklı zamanlarda ortaya çıkar, bir insan yorulmuştur sevmeye mecali kalmaz, en iyi kararı vermek zorundadır ve bu ona en iyi yol gibi gözükür. Şimdi bana etkilenmek ayrı şey, sevmek ayrı şey diyeceksiniz, etkilenmek karşıdaki insanı ayırır diğerlerinden. Etkilenmek dediğiniz şey sevgiye götürmez daima insanı, en azından gerçek sevgiye. Sadece bir şans verir karşıdakine. İleride zeki bir davranışı olmadığı takdirde de gülünür geçilir, sevgi olduktan sonra.
Mantik cercevesinde evet. Ona asik oluyorsun zeka pariltisi buluyorsun ve diyosun ki vaov bu adam cok zeki buna asik oluyorum sonra o adamin baska insanlar icin normal sana sacma gelen bir yani oluyor illaki soguyosun destanlastirdigin heykel kusursuzlugundaki adam bam yikiliyor bende boyle evet sevdigin zamanda ona büyük hayranlık ve aşk duyuyosun ama bu sevgi her an bitebilir
Ask diye bir sey yoktur bilincalti vardir kisi hayalindeki kisiyi yakistirma yapabiliyorsa ona baglanir hangi sebeb olmaksizin suanki ask denilen sey istemsizce olan bir sey olarak tanimlanir ama yarin da hemen sogudum basligi acilir bir dakka istemsiz degilmiydi
Tıp fakültesi, diş hekimliği fakültesi falan buralarda okuyanlar genelde sapyoseksüel bence😂 Aşka inanırlar ama zekaya aşık olurlar kendilerinden daha iyi olana
Bunun için önce aşkın insanın sözlüğündeki aşk kavramını tanımlamak gerekiyor. Bana göre aşk kimyasal bazı tepkimeler ve hormonal değişimlerdir. Belirli bir süre sonra aşk denilen şey de biter. Buna göre bir sapyoseksüel karşısındaki bireyin herhangi bir ``apt*l`` davranışını görmesi ya da ondan çok daha zeki sandığı bir başka kişiyi görmesiyle ilgisi sıfırlanır. Bu açıdan evet benzerlik var.
onların aşık olması bike saçma. tamam zeka önemli filan ama şeyini çıkarmamak lazım. adam gelmiş 30una hâlâ zeki olacak diyorsa evde kalmamasına şaşırmak lazım.
Partnerin aptallığı bizi çıldırtmadığı sürece evet, ki bu çıldırtma olayı beş dakika ile yirmi gün arası sürebilir. Bir keresinde yirmi gün dayanmıyor. Zor günlerdi 😢
sacma geliyo bu bana. bir insan ilgi gosteriyorsa ister istemez hoslanirsin yani uada hoslanmassin. tamam bende zeki birisindan etkileniveriyorum ama aptalin birinide sevdim zamaninda
En İyi Cevaplar