Evet, gençler insanoğlu çiğ süt emmiştir Kiminin bünyesine ağır gelmiş ki; şarap misali tertemiz ana sütüyle zehirlenmiştir. İnsanlar fesattır, İki yüzlüdür; dıştan temiz suret İçeten şeytandan maske bulmuş bir sima belirir... Hep aynı yalan tekrarlanır durur : "Allahsızlar!, vicdasızlar!, merhametsizler!, Kahpeler! Herkesin dilinde aynı pelesenk devir daim bir şekilde devam eder durur." Nedense bu kelimeleri, cümleleri Bu vasıflara sahip insanlarda kullanırlar. Karakter yoksunudur; karşısında ki insan karaktersiz der. ne ironi değil mi? Şeref yoksunudur; karşısındaki insana Şerefsiz der. ne ironi değil mi? İnsanlar bir karpuz olsa idi ilk bıçağı takan ben olmak isterdim... Yaratıcı bizi mükemmel yaratmış; konuşurken dilin söylediğini içimizdeki dil ya katılır, ya inkar edip sırıtır. Ketumiyet, Her insanda görülmeyen bir fazilettir. Vicdan ne? İnsanın içi dışı bir olması değil mi?- Peki sizin, Hiç vicdanınız sızladı mı? #PeSimist.! #Vicdan#Çetrefil
Güncellemeler
+1 yıl
Güncelleme
Hiç vicdanınız sızladı mı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
3 kişi beğendi
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence gibi yazdığın soruların çok güzel. Gerçekten... Virgülü, noktasına kadar katılıyorum. Vicdan, yapılan davranışların yargılanmasını sağlayan güçtür ve insanın, dediğin gibi içi dışı bir olmalıdır. Vicdanım her gün, özellikle o izlediğim akşam haberlerinde sızlıyor. O vicdansızlıklar karşısında dilim lâl olup, tüylerim diken diken oluyor. Günlük olarak, her yerde görebiliyoruz zaten vicdan/vicdansızlık örneklerini. Umarım insanlar gün geçtikçe vicdanlarının sesini dinlemeyi öğrenebilirler. İnşallah.
Teşekkür ederim.😊 Çok güzel bir yorum yaptınız Kesinlikle size katılıyorum Ve hissetiklerini zaman zaman bende çok hissetim. 3 aydır tv haberlerini izleyemiyorum psikolojim yeterince bozuk bu kadarına dayanamıyorum.
Hiç bir hayvan ne yazık ki karnı tok iken diğer hayvana saldırmaz.. Heel tüm etçil hayvanlar sadece hastalıklı ve zayıf diğer hayvanları avlar aynı zamanda genlerin bozulmasını önler. Ancak insan hiç acıma duygusuna sahip olmayan en vahşi mahluktur.. Tabi duygu yüklü iyi yürekli insanları dışarıda tutarım..
Sizladı. yalan söylemek zorunda bırakıldığım zaman. bir de başka bir şey daha var. belki hak etmiştir karşıdaki ama bana yakışmayan bir şeydi. keşke dediklerimizle yaptıklarımız gerçekten birbirini tutsa. en azından kimin nasıl olduğu belli olur. bu arada yazı çok güzel olmuş
En İyi Cevaplar