urbetin ışıkları gönlümü aydınlatmıyor anne
Toprağı buram buram mis gibi kokmuyor anne
Gurbetin hiçbir nimeti beni mutlu etmiyor anne
Gözlerimin önünden yurdumun hiçbir şeyi gitmiyor anne
Duygularım kördüğüm olmuş gözyaşım gelmiyor anne
Şakır şakır konuşan dilim şimdi konuşmuyor anne
Ne geceler ne de gündüzler geçmiyor durmuş sanki anne
Sevdiklerim aklıma geliyor adlarını söyleyemiyorum anne11 Yorumla- +1 yıl
+1
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 501 cevap paylaştı. benim annem bir melek peder beyle kavga etsem benden yana hiç bir şeyime karışmaz odama yaptıgım işe eve gelen arkadaslarıma sesini açtıgım müzige annem oldugu sürece karışan yok :D
00 Yorumla
+1 yıldüşüncelerinde haklısın kimse böyle üstüne gelinmesinden hoşlanmaz ama annen de sen iyi ol diye böyle yapıyor sonuçta, onu da böyle sevmen lazım, görüşlerini rahatsız olduğun durumları ona anlat bu kadar müdahale etmesine izin verme ama nefret de etme.
01 Yorumla
Soran+1 yılYorumları ve cevaplarımı okuduktan sonra yorumlarsan sevinirim. İşte belki o ben iyi olayım diye söylüyor olsaydı iyidi. Fakat o yaptıkca benim bütün hayatım bok gibi oldu, ve iyice kötüye gidiyor.
annelikten reddet.
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
+1 yılNefret seviyesine gelmedi ama sevmiyorum annemi. Babamı daha çok seviyorum.
Yorumlarda birçok kişi bildik klişeleri yazmış. Anne haklıdır, annenin bir bildiği vardır, anne karşılıksız sever... Zaten bu zihniyet berbat ediyor her şeyi.
Toksik anneye sahip olmayanların anlayacağı şeyler değildir bunlar. Kimse kimsenin nasıl bir deneyim yaşadığını bilemez.
Bazı anneler kötüdür, hastadır, çocuklarını sevmez ya da sapıkça sever. Çocuğu 40 yaşına gelmiş olsa da onun telefonlarını karıştırır, bir yere gittiğinde zırt pırt bilgi ister vs. Sana ne, sana ne. Kimilerine bunlar normal geliyorsa kusura bakmayın, sizler de toksiksiniz. Çocuk yapmayın, aman ha.00 YorumlaAnneler her zaman baştacıdır. Bir babanın hakkı, eğer baba köleyse ve evlat onu esaretten kurtarırsa babasının hakkını ödemiş oluyor ama annenin hakkı ne yaparsan ya hiç bir şekilde ödenmiyor. Annenin ilk yaptıkları normal hele kız olsaydın daha sıkı olurdu ama son yazdığın hoş değil .Bunu idare etmek de senin elinde. Annenle eşini görüştürme ya da söylediklerine kulak asma. Ama annenden nefret etmeye hakkın yok diye düşünüyorum.
15 Yorumla
Soran+1 yılSenin annende benimki gibi olsaydı aynılarını düşünecek miydin acaba ?
Soran+1 yılYani benimki kadar olamaz anlamında söyledim
+1 yılsen ne yaparsan yap, istediiğin kadar nefret et ama yinede seni karşılıksız seven, seni herşeyinden daha çok seven, anlatılmayacak kadar cok şey yapabiliecek o bitenecik insan ne yaparsa yapsın ondan nefret etmem sende etmemelisin bu cümleyi nasıl kurabildin inanamıyorum, yapmayın bunu
112 Yorumla
Soran+1 yılBütün cevapları ve yorumlarımı okuduktan sonra yorumlarsan sevinirim.
- +1 yıl
yinede annedir zaten bikaç seneye ölur o zaman da tasınmayı kaçmayı sorun etmezsın tamam haklı yanların olabilir ama o senın annen Yada şöyle bişey düşündüm acaba evlatlıksında o yuzden mı bu kadar ustune düşkün ?
Soran+1 yılKeşke öyle (evlatlık) olsaydım o zaman bir anlam yüklerdim. Çünkü şöyle onun için böyle derdim. Öyle de değil ki... (Eminim araştırdım çünkü)
- +1 yıl
diğer kardeşçiklerine de böyle düşkün mü?
YADAAA sizden gizlediği bir sağlık problemi var?
Soran+1 yılYok hayır. O çok farklı bir adam, onunla zaten anlaşamıyor. Ki anlaşsada problem değil, kendisi gemi kaptanı olduğu için yılın 9 ayı gemide, geri kalan 3 ayın 1 ayı tatilde, 2 ayda zaten Ankara' ya gelmiyor :D
- +1 yıl
anladım ama sağlık konusundan emın olmalısın yani tamam bu kadar düşkünlük iyi değil de anne işte bişey diyemedım
Soran+1 yılDaha nasıl emin olayım? Annem zaten derin anlamda sorunları var. Ama doktorada götüremiyorum. Zaten sorun bu işte. Psikolojik sorunları olan bir annem var, hayatımı etkilemekle kalmıyor direk içine sıçıyor, ben bundan nasıl kurtulurum. Hah ! soru bu işte!
- +1 yıl
anlıyorum ama doktora gitmemekte bu kadar inatçıysa kesinlikle ciddi bişey var ve üzmek istemıyor söylemıyor
Soran+1 yılKimi üzmek istemiyor? Beni mi ? Hayır öyle bir kadın değil. Beni zaten üzebileyim diye gitmiyor, giderse düzelir ve bana müdahale edemez. Dolayısıyla benim hayatıma sıçamaz!...Way arkadaş, ben böyle bir anneden nasıl çıktım yaaaaaaa üfffffff, başıma bela oldu yaaa...
- +1 yıl
böyle düşünme işlerin daha cok ters gider yinede Allah yardımcınız olsun
Soran+1 yılSağol eksik olma, vakit ayırıp cevap ve fikir verdiğin için.
Mesafeli ol.Hal hatır etmeyi unutma sen ara o aramadan.Atsan atılmaz satsan satılmaz. Takmamayı öğrenmelisin.Senin kendi ailen var artık sadece buna konsantre ol.Onu kendi halien bırak.
11 Yorumla
Soran+1 yılBen onu kendi halina bırakalı zaten yıllar olduda,o beni kendi halime bırakmıyor, sorun zaten bu!.. xD
Annem hayatımdaki en değerli varlıkdır bu arada İlk saydıkların normal her annenin yapabileceği türden şeylerdi ama sonuncusu hoş değil tabi
10 Yorumla
+1 yılBir ara denedim fakat olmadı insan bu kadar sevdiği birinden nefret edemiyormuş onu anladım.
Allah muhafaza yokluğunda anlarsın anneni ne kadar sevip ne kadar nefret ettiğini şimdi karar verme bence10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Nefret etmem öyle bir anneden ama çok kızgın olurum ve samimi olmam o kadar.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 394 cevap paylaştı. anneni tanımıyorum ama şunu unutma. anan seni 9 ay karnında taşıdı.Bir ömür sırtında kabeyi tavaf ettirsen yine de bunun hakkını ödeyemezsin. Annen sonuçta.. nefreti haketmez.
10 YorumlaSeni bu hayatta karşılıksız sevebilen tek kişi annen olucaktır. Sevgilin bile senden ilgi aşk bekler o hiç bişey beklemez yalnızca sever iyiliğini düşünür seni herşeyden korumak ister. Annelerimizi sevelim onlar bizim baş tacımızdır :)
03 Yorumla
Soran+1 yılİşte öyle değil olay, benimki bir değişik bişey... Her sorusunun altında bir afedersin puştluk yatıyor, 3 dk düşünmeden cevap veremiyorum. Düşünüyorum haaa diyorum, bunu bunun için soruyor. Ona göre cevap veriyorum. Eşime karşı beni fikfikliyo ki, ben gidip ona bulaşayım kavga edeyim.
bir kere geldi artık gırtlağıma kadar, "Anne napayım peki boşanayım mı?" dedim, cevap gelmedi..
Yani aman oğlum, o senin kızının annesi, senin eşin, yapma öyle şey olur mu hiç ? demiyo!..
Ya bunlar daha bast şeyler
Soran+1 yılYok, o hala yazık garibim, aman alttan al, o senin annen, yazık bak ölünce üzülürsün falan diyor. Yani benim annemin ona yaptıklarını bana kayın validem yapsa, değil yüzüne baksam, sokakta görsem tanımam evimede almam. Benim hatun hala, gülümseyip annecim, babacım diyor. Nasıl yapıyor bende anlamıyorum. Sırf ben üzülmeyim diye.
+1 yılNefret falan bahsetme. Bir gun anneni kaybedersen cok uzulursun bu cumlen için. Bence bunlari bizden cok annene soylemelisin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben de nefret ediyorum inşallah asla ona benzemem asla
13 Yorumla
Soran+1 yılPeki seninkinin sebebleri neler çok özel değilse ? Yani bir anlık sinirle mi söylüyorsun? Yoksa genel olarak böyle mi onu kavramak istiyorum.
Cevap sahibi+1 yılgenel olarak. kişiliğinden nefret ediyorum. herkes anne olmamalı bence. =D ben olmayı düşünmüyorum şahsen onun yüzünden. bütün hayatıma o karar vermeye çalışıyor. ben küçükken iyi bi anneydi ama sonra sorunlarından dolayı galiba çok bozuldu. ama tüm akrabalarım çok iyidir o yüzden sağlam karakterli bi insan olduğumu düşünüyorum. bazen kardeşime kızarken annemden izler hissediyorum. ve nefret ediyorum kendimden. çocuk 30umda 1 tane belki o da
Soran+1 yılYok, öyle düşünme, bak benimde çocuğum oldu, ona diyorum öyle davranayım ki, annemin bana yaptıklarını yapmayım. Şahsen bir kız babası olarak gıpta ediyorum çocuğuma, o kadar iyi bir baba olacağıma inanıyorum ki, yani hatta arkadaşlarıyla gezmek yerine benimli birlikte vakit geçirmeyi tercih etmeli, "Sen daha eğlencelisin bana, seninle çok eğleniyorum" dedirtmeliyim.
+1 yılgeçerli sebeplerin olabilir ama nefreti hak etmiyordur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılsenin göremediğin şeyleri görüyor olabilir annenden asla nefret etme mutlaka bir bildiği vardır ama bunu çok sonra anlayacağını sanıyorum
00 Yorumla
+1 yılbir evlat anasını sırtında mekkeye getirip götürse karnındayken attığı bir tekmenin hakkını ödeyemez...Anne dir O Annen dir
11 Yorumla
+1 yılevlendiğin de işin zor gibi geliyor.inşaallah annen e katlanan gelin adayı gelir.
06 Yorumla
Soran+1 yılEvliyim zaten, çok uğraştık sorma. Delirtti delirtte evlenirken. Ne zaman bir araya gelsen ağlatıyo benim hatunu, bende uzun zamandır bir araya bile getirmiyorum. Şimdi güzellikle söylüyo bazen, hadi çaya gelin falan diye, bir kere gittim, düzeldi galiba dedim. Ben Wc deyken, yine bi dünya laf etmiş kıza, eve geldik salya sümük!.. Sırf bu yüzden şehir hatta mümkünse ülke bile değiştirmeyi düşünüyorum yani..
- +1 yıl
kardeş durumun vahim.kızma ama anneni psikatriye götür istersen.eşini de durumu izah et alttan alsın.onları ümkün oldugu kadar aynı yer de bulundurma.
Soran+1 yılKardeşim estafrullah kızmam zaten çözüm bulabilirim belki diye (%0.1) sordum zaten. Benim hatun zaten alttan alıyor ve hayret ediyorum. Psiyatriye falan gitmez abi, söyledim "Ben deli miyim?" deyip dönüyor arkasını!
- +1 yıl
o zaman tek bir çözüm kaldı.en uzak şehre tasının.
Soran+1 yılVallahi öyle olacak artık. Bütün herşeyimi bırakıcam burda, pılımı pırtımı, çocuğumu eşimi alıp gidicem, kimseyede haber vermicem nereye gittiğimi yeni bir sayfa açıcam hayatıma.
- +1 yıl
habersizce işini eşini cocukları al git ..
+1 yılBen sen olsaydim carpardim bir tane suratina, seni kendi uzantisi saniyor, resmen seni kendisi görüyor. Tam narzisst, sapik bir kadin. Ona haddini göster ve hadi ordan et
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim annemle babam bu yüzden ayrıldı kendini kolla ve sevdiğine sahip çık.
021 Yorumla
Soran+1 yılDelircem, bir iyilik yapıyor göya!, ben düşünüyorum işin boyutlarını, mutlaka arkasında başka bir olay var onun için yapıyor. Yoksa mümkün değil. Yani 2 gün sonra birşeyi çıkıyor o işin..
Cevap sahibi+1 yılO kendi kafasına iyilik yaptığı düşüncesini sokmuş bunu değiştiremezsin. He he de geç. Ama sevdiğin de bu durumdan rahatsız oluyorsa ara sıra kızmanda bir sakınca yok . Benim ailem babam annesine karşı çıkamadığı için dağıldı. Kadının üstüne çık demiyorum ama mesafe koy bence.
Soran+1 yılKesinlikle öyle, Çok mesafeliyim. Ama yani günün 10 saati iş dolayısıyla beraberiz, birlikte çalışıyoruz, gelme diyorum yıllardır bıktım artık. Tek başıma işimi yapabiliyorum ama yani bir bırakmıyor peşimi. Bıktım artık yemin ederim. Kapatıcam dükkanı, taşıncam Ankara' danda, napıyosa yapsın.
Cevap sahibi+1 yılAma eğer taşınırsan annen çöküntüye uğrar sinir hastası olur çünkü herşeyini sana bağlamış. Annenin dinleyeceği mevkii sahibi (doktor) birini bulup bu durumu konumalısınız , tartışma değil konuşma. Belki yine gidersin ama yıllardır aranızda olan şeyi çözmüş olursun
Soran+1 yılŞahsen insan ilişkilerime güvenen biriyim. Konuşuyorum, anlamıyor, şiddetli bağrıyorum, oda olmuyor, yani her yolu denedim. Araya babamı soktum, ona anlattım olayı, ona anlatınca hak veriyor, e aynı evdeler, 2 gün sonra babama ne diyosa, bi bakıyorum annen haklı demeye başlıyor. Ben yine anlatıyorum olayları babama, yine haklısın diyor eee kısır döngü? Hiç bir gelişme yok. Yoruldum yani artık.
Cevap sahibi+1 yılBir süreliğine uzaklaş. Biraz rahatla sonra karar verirsin. Baban değil doktora , psikoloğa danış anneler babaların aklını çelmeyi bilir.
Soran+1 yılEğer nereye gittiğimi bilirse eminim oda gelir haftasına kalmaz. Kaçmak lazım. tek çözüm bu. O derece yani.
Cevap sahibi+1 yılBu kadar boğuyorsa kaç ama sonra
Soran+1 yılMüdür bildiğin gibi değil, delirtiyo yani böyle. Bayan bir müşterim aradı cep telefonumdan, sen git telefonu aç, kızı birde fırçala, sen ne istiyorsun benim oğlumdan demez mi ? İşte yapamaz oldum. Arkadaşlarım, "Kardeş dükkanda annen varsa gelmeyelim, sonra uğrarız diyolar" e her gün dükkanda, yemin ediyorum iş yapamaz oldum onun yüzünden yaaa...
Cevap sahibi+1 yılDükkandan içeri almamayı denedin mi .(biraz delice ama) Ya da dükkanı taşımyı düşündün mü?
Soran+1 yılEvet, kolundan kapıp dışarı çıkarıp kovdum artık (Bir müşterimin yanında fırçalamıştıda :D) 3 gün sonra geldi hiç bir şey yokmuş gibi. "Özür dile barışalım" dedi. Mal oldum kaldım, "anne hayır dedim hata yapan sensin ben seni istemiyorum bu iş yerimde, benim ticaret hayatımı etkiliyorsun" dedim. O sırada babam aradı cepten, açtım, "Annen oraya gelecek!" dedi yine. Dükkan babamın dükkanıda tabi mecburen onun dediği oluyor, annemde bunu bildiği için onu ateşliyor üstüme.
Cevap sahibi+1 yılBiraz acıdım gerçekten.Kendine hiç vakit ayırayabiliyor musun yoksa arkadaşlarınla birlikteyken annen arabanın arkasından çkıp saçını taramaya mı başlıyor.
Soran+1 yılHay ağzını öpeyim, nerdeyse o radde yani. Yok evli olduğum için çıkıyorum dışarı istediğim zaman, eşim o konuda çok rahat. Ama annem 10 kere arıyor. Eşinin haberi var mı? Ne zaman eve gidiceksin? Gidince beni ara? Kimlerle gittin? Ne içiyorsunuz? Neredesin?
Çok özürdilerim, "Ebenin a*ı Sanane !"deyip defalarca kapattım suratına, ama hiç vazgeçmedi!...
Diceksin ki, güzel dille anlat, anlattım defalarca. "E ne olmuş aradıysam cevap verir kapatırsın" diyor, ama sorular bitmiyor!...
Cevap sahibi+1 yılYeni bir hat aç telefonumu kaybettim de. Babandan hayır yoksa başkalarına git. Karın ne kadar rahatsız oluyor.
Soran+1 yılYeni hat açmak sorun değil. Aynı iş yerinde çalışıyoruz mecburen. Zorla yani. Hatta hayatımda istediğim hiç birşey benim kendi isteğim doğrultusunda değil. Mutlaka onun gerek güzellikle, gerek hile ve cebren onun müdahalesiyle oluyor. Yani başka bir hattım olsa bile, günün 10 saati dip dibe oluyoruz. Ve o 10 saat boyunca mutlaka bana müdahale ediyor bir şekilde. Kaçınılmaz son!
Soran+1 yılEşim tabiki rahatsız oluyor, ama artık evimizde dalga konusu haline getirdik. Gece yastığa başımızı koyduğumuzda hatun "Anaaaa, bak bi eksiklik var diyorum, keşke annenide çağırsaydın" falan gibi espiri yapıp koptuğumuz oluyor. xD
Cevap sahibi+1 yıl10 saat dışında olan hiçbirşeyden bahsetmemeyi denedin mi. Arkadaşlarımla dışarı çıkıyorum yerine yanlız yürüyüş yapıcam mesela...
Soran+1 yılEvet tabiki, o gece mesela kapatıyorum yüzüne telefonu, "Anne ses çok burda duymuyorum" deyip , sallayıp geçiyorum. Açmadığım zaman hatunu arıyor, çünkü açmıyorsam dışardayımdır belli. Bu sefer onu arayıp onu bunaltıyor. "Yanında kim var ki acaba? Geçen gün bir kız aramıştı onunla mı çıktı acaba?" falan diyor. E ertesi gün yine başlıyor sormaya " Dün nerdeydin? tek başına nereye gittin? Karınla mı kavga ettinde çıktın evden?" yaa diyorum ya, benim eşim sormaz bana, nereye kiminle gidiyorsun ?
Cevap sahibi+1 yılHayatını değiştirecek bir şey yapmaya karar verdin mi bu sitedeki cevaplar yardımıyla
Soran+1 yılZaten 1 yıldır düşünüyorum böyle birşey yapmayı. Acaba sorun bende mi yoksa gerçekten onda mı diye kendimden şüphe etmeye başlamıştım. Tabiki yardımı oldu.
Cevap sahibi+1 yılŞimdi birz daha sakinsindir umarım. Bir süreliğini biraz uzklaş bence. İyice düşün ve kendini suçlama annenin yaptığı sey senin görüşlerini v olgunlaşmanı engelliyordur bu yüzden o yokken düşünmelisin.
evlendim diyorsun ayrı eve çıkmışsın. He de geç ona da.
00 Yorumla
+1 yılannesinden nefret eden erkek yada kız benim gözümde insan değildir sebebi ne olursa olsun
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyav biraz ticari zekayla senaryolaştırılabilir bu anne. iyi tarafından bak, memleket bayılıyo bu tarz dizilere.
02 Yorumla
Soran+1 yılahahaha, Evet hükümet gibi kadın derler ya. Bunun tek yönettiği halk benim ama! :D
Cevap sahibi+1 yılbiraz da yasak aşk falan kattın mı senaryoya, bitti gitti. paraya para dememek güzel şey<3
hiç bir anne nefreti haketmez. unutma cennet annelerin ayakları altındadır.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Ne yaparsam yapayım Annemin hakkını ödeyemem .
21 Yorumla
+1 yılKısa ve öz ölünce kıymetini anlarsınız.
11 Yorumla
Soran+1 yılYa müdür öyle birşey değil işte. Kıymetini anlıyorum biliyorum, ama yani, bir insan ancak bu kadar bunaltılabilir. Gereğinden fazla müdahale ediyor yani onu diyorum. 30 yaşıma geldim, evlendim barklandım hala akşamları arayıp karımın yanında bana laf sokuyor yaaa!...
+1 yılBen kendimi bildim bileli annemden nefret ederim.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbazen kızıyorum ama nefret yok
00 Yorumlaben etmiyorum
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem