Müslüm Gürses vardır misal Nilüfer'i o kadar içten söyler ki sessizlik içinde, yıldızlar eşlik eşlik ederken dinlemek istersin. Sadece dinlersin ama. Söylenecek her şey söyleniyordur zaten.
Türkü? Ruhi Su der susarım. Acem Kızı'nı bilmemek olur mu hiç?
Pop ise en yanar dönerlisi, en güvenilmezi gözümde. Ama bir El Adamı vardır ki affettir kendini pop.
Neyse kısacası türler evet bir fikir verir bana karşımdakinin kim olduğuyla ilgili. Bir nevi insanın karakteri seçtiği müziği şekillendirir. Şarkılarda görebilirsiniz pek çok şeyi. Hatta uzun zamandır tanıyorsanız geçirdiği değişimi de görebilirsiniz şarkı seçimleri ile. Aman unutmuşum yargılamak yoktu değil mi?
Anlaşamadığım beslenme türleri ise herhalde tek-tip beslenenler ve yeniliğe açık olmayanlar.7/24 havyar yenmez ki. Gel şu çorbacıya gidip bi' bol sarımsaklı kelle paça gömelim dediğimde mırın kırın edilecekse ben ne anladım o işten?00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGenelde her turlu muzigi dinleyebiliyorum.
https://youtu.be/k4YRWT_Aldo
Metalcilerle ( boyle hakkaten siyah giyinen falan) pek muhabbete girmem.
Rapciler beni yoruyor.
Pop muzik dinlerim. Sezen aksu, beyonce, lady gaga vs. playlistimde yok orasi baska.
Turku de dinlerim. Bazen. Ruhi su, erkan ogur falan severim.
Turk halk muzigini pek tercih etmem.
Arabesk dinlerim. Ebru gundesi, orhan gencebayi, muslum gursesi falan severim. Bin sarki dinliyorsam biri de arabesk olabilir.bu da cok dinledigim bir sarkiymis. Pop da dinliyorum ben ya.
Sarkiya gore insan ayrimi yapmiyorum sanirim. Muzeyyen senardan rammsteina her seyi dinleyebilen biri olarak insanlari bu konuda ayiramiyorum. Bunu diyebilmek icin destan yazdim. Affet.04 Yorumla- +1 yıl
hayal kırıklığı anlatan bir türkü ya da arabesk parça varsa paylaş da tam olsun
- +1 yıl
https://youtu.be/9L10SbAyhl4
https://youtu.be/vL3raxfj1oo
İkinci de turkuden sayilsin. - +1 yıl
teşekkürler. bugün de midemiz bulandı şükür.
- +1 yıl
A a ne kadar sey insanlar var.
Yabacı müzik dinleyenlere ayar oluyorum. Ne güzel turkulerimiz varken ne olduğu bellisiz hippi tippi fırlama tipleri dinleyenlere ayar oluyorum.
Bizim turkulerimizin her birinin bir hikayesi var. Yeni nesilin beyni anca belden altı çalışıyor diziler ve programlar bozdu nesili üzerine düşen görevi tamamladılar.00 Yorumla
Ben arabesk dinleyen herkesden uzak dururum sonra benide dertlere boğuyor lar ardından seni de sıkıntım diyor evet öyle oluyor 😑
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
arabesk rap/ Ankara havasi/ karadeniz sarkilari/ rock / metal/ pop/giy giy giy iste ayh icim bunaldi cok sarki dinleyen insani sevmiyorum sarki dinliyorsa kendi özel alaninda dinlesin ben dinledigi sarkilari bilmek istemiyorum
bu bir kriter degil ama sarki asigi insani sevemiyorum20 YorumlaDinlediği müzikle adam seçen insan sanattan zerre anlamıyordur. Çünkü sana ve müzik evrensel bir terimdir temelinde daima sevgi ve birleştirici unsurları taşır.
010 Yorumla- +1 yıl
bana çikita muz şarkısının evrensel sevgi ve bütünleştiricilik ekseninde dünya barışına katkısını anlatsana bebeğim
- +1 yıl
Sen muz sevmez misin? Klibi izlerken hiç yüzünde gülümseme ifadesi olmadı mı şarkıyı duyduğunda anlık bir tepki bazı şarkılar sadece insanları eğlendirir ve ben beni eğlendiren her şeyi severim çünkü çoğu yabancı parçalarında anlamı yok ama sırf eğlenmek için dinleriz dinlemiyorum dersen samimi bulmam seni..
- +1 yıl
bunu neden açıklama gereği duydun. sana katılmıyorum ve bu değişmeyecek. ne yediğimiz bile karakterimiz üzerinde söz sahibiyken, her türlü müziği kabul etmemi bekleme
- +1 yıl
tartışmıyorum hanfendi. ilhamla yazılan, bestelenen ne varsa ben ona saygı duyarım. ve gerçekten ilhamla yapılan şey doğaya, evrene, oluşa en uygun forma sahip olandır. ve hislerin gelişmişse, ucuzla zengini ayırt edebilirsin.
- +1 yıl
Tartışmıyoruz beyefendi. İlhamla yazılan diyorsun fakat türküler bir ilhamdan ziyade gerçek olaylara dayanarak kaleme alınır. Türkülerin manası derindir sadece doğaya, evrene, oluşa değil insanın gerçek hayatına hitap eder. Türküler sanatın direğidir. Ne yağmura, ne çamura yazılırlar onlar insanların hikayesi üzerinden doğarlar bir Gesi bağları bir Yemen Türküsü bu vatanı gerçekten seven herkes için başka bir sazdır sözdür. Bunu anlamak içinde sanatı iyi ifade etmek değil yaşamak yani bu hayatı yaşamak gerekir.
- +1 yıl
işte tatlım. ilham zaten orada başlar. herkes aynı kaderi yaşar, yalnızca gesi bağları hatırlanır.
- +1 yıl
büyük resmi göremiyorsun. neyi nasıl ifade ettiğimi de anlayamadın. her neyse. hayatında başarılar.
+1 yıl
Yani bunu fark ettim: Hayata iyi bakan birilerine ihtiyacım var, hep arabesk dinleyenlerin konuşma tarzı bile bağnaz.
Hep türkü dinleyenler türkü dinledikleri için mi türkçü, pop dinleyenler ben de popüler kültür-gerilim (efekti)-
ben pop dinlerim ailemle yolculuk ederken, caz severim ama kendime yetecek kadar biliyorum, her şeyi olmasın kendime göre hepsinden beğendiğim kısım kısım parçalar var.
Birine takılıp kalmadıysa sorun oluşturmaz.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 547 cevap paylaştı. Demek ben bu yüzden tam anlamıyla kimseyle anlaşamıyorum. Müziğin ruhumun gıdası olduğuna inanmıyorum.. Dinlemek yükseltmiyor daha da gömüyor beni. İlk duyduğumda etkisine girdiğim parçalar oluyor, bir süre tekrardan sonra onlarda sıkıyor. Hele şu tarz müziğin insanıyım hiç diyemem, ruhum fazla değişken🙄
00 Yorumla
+1 yılMüzik dinlemeyen kişilerle pek anlaşamıyorum.
https://youtu.be/dSTRTv0xVlU
Bu konuda rahatım çoğu türü sevdiğimden.00 Yorumla
+1 yılMüzik evrenseldir ya farketmez hangisini seviyorsa dinlesin bu benim için bir kriter değil..
20 YorumlaÇok saçma bir soru içeriği yazmışsın. İnsan duygularına tercüman olan şeyleri dinler. Müzik zevki bir insanın karakterini ele vermez, duygularını açığa çıkarır.
20 Yorumla
+1 yılArabesk dinleyene kafam bir olmaz aynı düşünemeyiz sanırım klasik müziklede aynı şekilde neşeli insanım ben pozitifim anı yasamayı severim dertleri takmam fazla üzülmem aşk acısı bile çekmedim bu yaşıma kadar o yüzden pop, rock ve rap dinlerim 😎😋
00 YorumlaArabesk pek sevmem açıkçası. Içim daralıyo, aşk acısı çekmemişim ama dinlediğimde çekiyormuşum gibi hissediyorum. Bunaltıyor beni. Dinleyenleri anlayamıyorum.
00 YorumlaDinlediği müzik önemli değil. Benim için bir ölçüt değildir ama şöyle baktığım zaman yakın çevremde pop müzik seven, dinleyen insan yok. Sanırım cevabım pop :)
00 YorumlaHerkesin ruhu farklıdır, dolayısıyla ruhu besleyen gıdaların çeşitliliği sorgulanmamalı. Senin kalbine metal dokunabilir, belki ben pop severim. Değişir.
00 YorumlaTürk sanat musukisi dinleyenlerle, koyu arabesk dinleyenlerle nasla anlaşamam. (Mecazen yoksa kendi keyfi bilir, yanımda dinletmem)
015 Yorumla- +1 yıl
tsm niye rahatlar insan onda yahu
- +1 yıl
@mavisafircik Bilmiyorum beni rahatsız ediyor sanki birileri ölmüş ruhum daralıyor. Belki 50-60 lı yaşları görebilirsek fikrim değişebilir çünkü yıllar geçtikçe hiç dinlemem dediğim müzikleri dinler oldum :D yani büyük konuşmamak gerekiyor. Ancak şimdilik böyle.
- +1 yıl
hii peki sana bir tane onersem dinlermisin kisik sesle? belki hosuna gidebilir.
- +1 yıl
@mavisafircik Lütfen buyurun :) tabi dinlerim.
- +1 yıl
Hz. Muhammed'e yazılmış sözleri bu sekilde de okunmuş
- +1 yıl
@mavisafircik Aslında güzel rahatlatıyor :) bu tarzda isimler varsa dinlerim ön yargımı aştım :D ama benim bahsettiklerim bu dinlediğime benzemiyor ki bu biraz farklı geldi. Teşekkür ederim.
- +1 yıl
@Grwenlime abi bak buda farklı ondan ama güzel bence https://youtu.be/q1Ynky_Esz8
- +1 yıl
@mavisafircik sağol gerçekten güzeller ama benim dinlediklerim itici ve gıcıktı. Bir bakayım youtubedan bulabilirsem atayım demek ki bunlarda da çeşit çok o yüzden ön yargılarım vardı ne dinlerdim nede açacak arkadaşlara müsade ederdim :D
- +1 yıl
makam farki olabilir benimde dinleyemedigim cok sarki vardir agir gelen
- +1 yıl
@mavisafircik Bak buldum, ben bunlardan dolayı sevmiyordum ama tarzlar çokmuş öğrenmiş oldum :).
Bu 1.
https://www.youtube.com/watch?v=uflzBDgy4-I
Bu 2.
https://www.youtube.com/watch?v=LOuwvEeeO3g
Bu 3.
https://www.youtube.com/watch?v=aNCXPsDj4Us
Yani anladım olayı :D senin gönderdiğinden ilki güzeldi. Sağol. - +1 yıl
abi bunlari annem koroya giderken soylerlerdi sanki.. o derece yani agir eserlerdir ama biz pek dinleyemeyiz bak bide sana bunu onereyim aşka geldim https://youtu.be/LuUrxvX4xC8
- +1 yıl
@mavisafircik yok valla :D sadece ilki güzeldi Hz. Muhammed peygamberimize ithafen olan :) diğerleri dediğim gibi sarmıyor :) belki yıllar sonra. İnsanoğlu sürekli değişiyor :)
- +1 yıl
neyse son sunu onerip kacayim ben artik :) https://youtu.be/piJpkq8Luis
- +1 yıl
@mavisafircik :D sağol kardeşim. Bunu rahmetli Barış Manço güzel söylüyordu :) Tüm öneriler için teşekkür ederim.
Müzik tarzına göre insanlarla anlaşıp anlaşmayacağımı tayin edemem..
Bu bir etken değildir, dilediğini dinleyebilir..00 Yorumla
+1 yılPop ve arabesk
Arabesk dinleyen : surekli tripte dertliymis gibi davraniyor
Pop dinleyen ; mutluymus gibi hep rol keser kodumun muptezelleri10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılpopçularla ve rapçilerle anlaşamam ama genellememek gerek.
müzik kişiliği %100 yansıtsa cv isterken hangi tür müzikler dinlediğimizi de sorarlardı.00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılhangi tarz olursa olsun alanında iyi kişileri dinliyorsa saygım sonsuz :)
00 Yorumla
+1 yılarabesk rep asi styla buna benzer kisileri dinleyenlerle anlasamam
00 Yorumla
+1 yılRock Ruhsuz buluyorum onlari-Genelde iyi anlastiklarim slow Sarki sevenler..
00 YorumlaBen genelde hoşuma gittigi surece her tarz dinlerim ama arsiz bela dinleyemiyorum ona tahammulum yok
00 YorumlaTurku dinleyenle pek anlasamam gibi modern olsun canim one oyle
02 Yorumla
+1 yılHer tür müziği dinleyebiliyorum müzik kültürü değil hal ve hareketleri önemli benim için
00 Yorumla
+1 yılHemen her türü dinlerim severim. Müziğe karşı insanlardan nefret ederim Örnek: Babam
00 YorumlaDinlediği müzik tarzı benim için kriter değil... yüreğine bakarım ben... dürüst değilse... isterse aynı adamın aynı şarkılarını dinleyelim önemsiz
00 Yorumla
+1 yılArabesk!! Genelde sıkıldığım için değiştiiiiir diye isyan ettiğim oluyor.
00 Yorumla
+1 yılSadece Türkçe şarkılar dinleyen insanlarla anlaşamam. Güzelim sesleri kaçırıyorlar.
00 Yorumla
+1 yılİnsanları şu müziği dinliyor konuşabilirim diye sınırlandırmam.
Ancak pop dinleyen arkadaşlarıma daha hoş müzikler öneririm.00 Yorumla
+1 yılTürkü dinleyenle anlasirim. Su arabesk rap falan hiç benlik değil.
00 Yorumla
+1 yılher müzik dinleyenle anlaşırım..
öyle bir kıstasım yok..00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Biriyle anlaşmanın bununla ilgisi olduğunu sanmıyorum ama böyle düşünen insanlar var
00 Yorumla
+1 yılMüzik zevkinden dolayı anlaşamadıklarım yok
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 362 cevap paylaştı. Electro tarzinda seylerden hic hoslanmiyorum basim agriyor elimde değil yani
00 YorumlaBen arabesk dinlerim kisilerim tarzi benim icin onemli degildir zevk meselesi diyelim
00 Yorumlahepsiyle konusacagim ufakta olsa birsey vardir tamamiyle ötelemem
00 Yorumla
+1 yılrap + hip hop özellikle de Türkçe dinliyorsa
gerisi idare edilebilir00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılArabesk ve ağır metal dinleyen insanlarla anlaşamam
00 YorumlaBen aslında her türlü müzik dinlerim diyen karaktersizdir
00 Yorumla
+1 yılTürkü dinleyenden gözünü mü kaçırırsın? Yazık...
20 YorumlaTürk pop dinleyen kimseyle anlaşamam
00 Yorumla
+1 yılarabesk, fantazi, rap, heay metal vs..
00 Yorumlaarabesk ve pop dinleyen tayfayla anlaşamam.
00 Yorumlamüzik zevki uyumu olsa harika ama çok şartda değil
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 685 cevap paylaştı. Dinlediği tarz arkadaşlığımıza engel olmaz bence.
00 Yorumla
+1 yıl"Karışık dinliyorum" diyenler ile...
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılAnlaşırım genel olarak sanırım.
00 Yorumla Her tarzdan anlaşırım :d
00 Yorumla
+1 yılAliyimmi seni tarzda olan müzikler hiç kafam almaz
00 Yorumla
+1 yılAnlaşırım herkesle ben
00 Yorumla
+1 yılarabesk dinleyen.. 😑
03 Yorumla- +1 yıl
geçti mi sinirin
- +1 yıl
güncelin mükemmel
- +1 yıl
öyledir
+1 yıltürkçe pop öğkkkkkkkk
00 Yorumlamozart dinlemeyenle olmaz
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,2b cevap paylaştı.
+1 yılArabesk rap ya da apaçık tarzı
00 Yorumla
+1 yılSadece brutal death metal.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Rap dinleyenle anlaşamam.
00 YorumlaSerdar falan dinleyen biriyle olmaz.
00 Yorumlaarabesk dinleyen biriyle anlasamam
00 Yorumla
+1 yılHavy metal.
00 YorumlaAyırım yapmıyorum.
00 Yorumla
+1 yılMetal
00 Yorumlaarabesk rap :D
00 Yorumla
+1 yılSaçma
00 Yorumla- Devamını Gör (18)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!