Ağzına ederim net! Hicbir hakla yapamaz bunu yapmış olursa da gazabimdan korksun eşim bile oğluma sesini dahi yukseltse cingar çıkarıyorum değil ki bir başkası benim emek verip büyüttüğüm kiyamadigim cocuguma el kaldıracak elimden geleni ardıma koymam çocuğum haksız olsa dahi... uyarabilir cozemiyorsa sorununu beni çağırır ben hallederim konuşarak çözülemeyecek birşey yok...
Sakin kalıp nedenini öğrenip ona göre tutum sergilerim her halükarda elimden çekeceği var 1 sınıfa giden çocuğun daha eti ne budu ne benim çocuğumu geç başka bir küçüğe vursa görsem parçalarım
Bir öğretmen öğrencisine neden tokat atar anlamış değilim. Bu nasıl eğitimdir? Arkadaşları arasında küçük düşürülen çocuk, nasıl bir psikolojiye sahip olacak hiç düşünmüşler mi ki? Ben bir öğretmen adayı olarak asla öğrencilerime böyle davranmayacağım. Pedagojik Formasyon almaları şart böylelerinin.
Kendisiyle konuşur ve hakkında şikayetçi olurum. Şikayet sonrasında yapılanlara bakar, kendisiyle tekrar konuşur, gerçekten pişman olup olmadığını anlamaya çalışırım. Pişman olduğuna, yaptığının yanlışlığını anladığına ikna olmazsam o zaman iyi şeyler olmayabilir işte.
tokat ne ki kardesim. bizi eti senin kemigi bizim die birakirlardi hiocaya oda cetvel, pergel allah ne verdiyse bazen pimas falan.:) cok abartmayalim ama yinede pek iyi karsilamam herhalde ama sebebide onemli tabi bazen isler dusundugumuzden fsrkli olabiliyor.
Valla çocukken bize de cetvelle vururlardı, ödev yapmayınca falan. Hiç tokat yedim mi, hatırlamıyorum ama... O zamanlar umrumda olmuyordu tabi. Gidip şikayet bile etmiyordum. Ama şimdi sonuçta çocuğumdan bahsediyoruz. En azından cezalandırılması için okula dava açarım bence bilmiyorum.
Tokat atmamalı bir öğretmen. Ancak çocugu korkutacak birşeylerde yapması gerekiyor. Aksi halde otorite sağlanamaz.
Ha dayaklık bir durum mu yaşadılar. Hocası arasın bana ulaşsın. Ben gereken sorumluluğu üzerime alır, döversem döverim, Översem överim. O artık beni ilgilendirir.
Hoca çocuga vurdu diye de gidip hocaya şiddet uygulamam. Ama Haddini de bilmesini sağlardım.
ağzını yüzünü severim onun şerefsizler beni öğretmenim tahtaya kaldırmıştı soruyu yanlış çözdüm diye kahkahalar atıp benle alay etmişti onun yüzünden ortaokulda lisede üniversitede söz alıp konuşmaya korkardım doğru olduğunu bile bile konuşamazdım hep saklanmaya çalışırdım ben yaşadım gördüm çocuğuma böyle bişey yapacak adamın hayatını karartırım
Yuzunu kırarım bu devirde ogretmen dokat atacak sonra hayla çalışacak yok oyle devir kalmadı sopa dayagı sen ogrenciye ters bile konuşamazsın artık işin öğretmekse ogret
Kişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı.
Benim öğretmen atmıştı abilerimle falan okulu bastık özür diledi ama adamın ne ismini ne de yüzünü unuttum. Umarım bir gün ne kendisi ne de çocuğun işi bana düşmez. Düşerse affetmeyeceğim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben söylememiştim umarım olmaz ama olursa çocuğum bana çekmemiş olup sorununu gelip söyler umarım. Içimde kaldı çünkü o zamanlar okula gitmek istemedim bir süre. Dersi dinlemez uyurdum. O yüzden görevden atılması için uğraşırım. Ve herkes öğretmenlik yapamaz diploma almakla bitmiyor iş.
Millet evde tek cocukla bas edemezken ogretmenler okulda yüzlercesiyle basediyor. kotu biri olsa meslegini kotuye kullansa zaten o zamana kadar kalmazdi. esip gurlemeden once olayin ozunu arastiririm. haksiz ise girtlagindan suruklerim.
Cocuğumla konuşurum sebebini sorarım. Sonra öğretmene sorarım. Oğretmen bana makul cevap vermezse, müdürün yanında öyle bir tokat atarım ki bir daha öğretmen filan olamaz
Cibilliyetsiz ne hakla .. yapamaz arkdşım git görüş cocugun yanağı şişti tokat atmısın de seni bakanlıga şikayet eder görevden men ettiririm de. Sonra sınıfını değiştirin o öğretmen müsvettesiyle 4 sene okutmayın yavrunuzu. Cok sinirlendim 😒
Birine zarar verdiğini görsem hayatını yakarım benim çocuğum olursa zarar verdiği hem okula hem hocaya dava açardım, meslekten attırana kadar uğraşırdım.
Bende seneye öğretmen olucam inş ama staj yaptım yaşadım o deneyimi... ceza dayakla olmaz eğitim psikolojisi diye bir ders var burada öğrenciye verilmesi gereken cezaları görüyorsun.. görmezden gelme kızma sevdiği şeylerden mahrum bırakma Vs işte.. Ayrıca bizim bir arkadaş vardı unide 😃 ismi etnay çok garip işim hiç unutmam 😃 serserinin pisliğin önde gideniydi ama iyi bir çocuktu Birgün yok oldu bu arkadan dedik bu etnay nerelere gitti kesin başına bir iş geldi.. meğer etnay atanmis öğretmen olmuş hatta müdür yardımcısı olmuş 😃 sonra Birgün bir öğrenciyi saçını kestirmedi diye okula almamış inatlasmislar öğrenci buna kafa atmış Buda elindeki makası öğrenciye saplamis.. mahkemeye vermişler etnay ömür boyu kamu hizmetlerinden men edildi bak öğretmenlik değil sadece kamu hizmeti diyorum hapis falan onlar ayrı tabiki bak insanların başına ne geliyor... başkasının çocuğuna öğretmen dahi olsan bırak vurmayı dokunmak ıcın bile izin çocuktan izin almak zorundasın..
Sen bu söylediğini çocuğuna yap ama sosyal hizmetlerin de haberi olsun. Sonra cocuksuz kalda aklın başına gelsin. Öğretmen olmak çocuğa vurmayi gerektiriyorsa, ağır işlerde çalışan insanlarında katliam yapmaları gerekiyor anlayışlı olmak lazım sonuçta dediğin gibi.. Devlet sadece çocuğu elinden almakla da kalmıyor en ağır yaptırımlarla cezalandırılır seni hadi denemesi bedava.
benim o yaşa kadar bir fiske vurmadığım gözümden sakındığım çocuğuma ciğeri beş para etmez kendini öğretmen sanan ama öğretmenliği para kapısından başka bir şey olarak görmeyen adamı sürdürürüm oradan
çocuğumla okuldan önce konuşurum zaten.. muhakkak söyler babasına.. ama oldu ki söylemedi ve ben bunu başkasından öğrendim, Allah şahidimdir ramazan günü, adamı sakatlamadan bırakmam..
Hiç okula gidip cirkeflige gerek yok bir kaç yere telefon direk meslekten Men yani bu benim değil kimin çocuğu olursa olsun daha gelişim çağında o yaşta böyle bir muamele kimse hakeme herkes haddini bilsin
En İyi Cevaplar