"Sadece ben" diyen kişiler genellikle kendisi de mutlu olamıyor. Başkalarının mutlu olmasını sağlayan insanlar, daha mutlu oluyor. Başka bir düşünceye göre de; herkesi mutlu etmeye çalışan kişiler, sonunda hep yalnız kalıyor. Artık hangisinin doğru olduğuna siz karar verin. 😌 Yaşantınızda sürekli "sadece ben" mi diyorsunuz? Yoksa başkalarını mutlu ederek mutlu olmayı başarabiliyor musunuz?
Kendi mutluluğundan başka hedefi olmayan insan, en kötü insandır! Başkalarını mutlu etmeye çalışıyor musunuz?
יⓩⓑ Güzel olan kimseler genellikle mutsuzdurlarlar. Herkesin kendi güzelliğinden mülhem olmalarını beklerler. Mutluluk bir başkasının elinde yatarken, her an kırılmaya hazır bir insan nasıl ümit sahibi olabilir? Kendimizi mutlu edebilmeyi becer edemiyorsak eğer başkalarının mutlu olması için çaba sarf etmeliyiz. Bizi mutlu edecek olan da onlardırlar. Sıradan görünümlü insanlar çok daha üstündür. Çünkü insanların kendilerine yardım etmesi için kendilerini aşmalarını/zorlamalarını beklemek yerine sadece, kendi hedeflerine ulaşmak için çok çalışmak zorunda/durumunda kalırlar. Şöyle ki; Hedeflerine ulaşabiliyorlar. Ben mutlu bir kimseyim. Etrafımda olmak istiyenler bulunmakta. Yapacakları tercihler de kendilerine ait. Mutluluğu paylaşmayı seçebilirler.. Ya da; En yakın çıkışa doğru giden ok işaretlerini takip edebilirler!
Başkalarının mutlu olmasını kendi mutluluğumun önünde görüyorum. Ve eğer her insan böyle düşünseydi ben ve benim gibiler yalnız olmazdı. Sorun sadece çok az bir kitlenin böyle düşünmesidir , aslında bu güzeldir. Böyle olmayan insanların bahanesi genelde" ben mutlu olmadım insanları mı düşünecem , onlar beni düşünüyor mu , zaten onlar yüzünden bu haldeyim" diyen ve grafikte yükseliş kazanan kitledir. Oysa insanı insan yapan bedeni özellikleri değildir menfaati değildir. Bu gibilere yardım ediyoruz çoğu zaman, sonra yerimizi muammalığa terkediyoruz. Böyle insanların sonu yalnızlık olur. çünkü bu çoğu zaman tek taraflı ve karşılıksız iyilikten ibaret.
Ben söyle düsünüyorum. Kendi mutlu olmayan biri, bir baskasina da mutluluk veremez. Nasil ki bos sürahi bir bardagi dolduramaz ise, mutlu olmayan biri de baskasina mutluluk veremez. Önce kendini mutlu et, sonra baskalarini. Bunun da bencillik olduguna inanmiyorum
Kendimden çok başkalarıyla ilgilendiğim için bana bir şey kalmadı zaten. Millete o kadar yardım ettik ama Allah'tan nankör çıkmadılar. ''Bir Yılmaz vardı acaba hâlâ nefes alıyor mudur?'' diye kontrol ederler arada sağ olsunlar. Artık kendi hayatıma yatırım yapacağım. Ağırlıktan gidemiyorum bile, balon gibiyim o fazlalıkları atsam hemen kalkışa geçeceğim ama milletin ceremesini taşıyoruz işte. Bu yüzden artık kendim için çabalayacağım, o yüzdendir ki ''başkalarının mutluluğunu düşünmeyen insan en kötü insandır'' genellemesini üzerime almıyorum.
Evet, çalışıyorum. Mendil satan çocukları toplayıp, onlardan mendil alıp onlarla çay içiyorum bazen ve langırt oynuyorum. Her 3 ayda bir kütüphanemdeki kitapların bazılarını Doğu bölgesindeki şehirlere gönderiyorum. Parkta oynayan çocuk görsem, mutlaka ailesiyle muhabbet edip onlara sarılıyorum.. Arada da olsa sokak köpekleri için mama alıyorum. İnsanların dertlerini dinliyorum (dert anlatmadıkları sürece bir kişi dışında kimseyle konuşmuyorum, orası ayrı) ve yardımcı olmaya çabalıyorum.. Sonuçta mutlu etmek, mutlu olmaya giden en güzel yoldur; en rahat yastığın vicdan olduğunu düşünen/bilen insanların ilk başta yapması gereken de, başkalarını "içinde yalan bulundurmadan" mutlu etmektir. Ve bunu yapmakla gurur duyuyorum
Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
Bu konuda atom karınca kadar çalışkanımdır. İnsanları mutlu etmek;gülen yüzler, tatlı gülüşler, sana karşı güzel, pozitif düşünceler ortaya çıkarır. Tabi doğal olarak da bu durum seni huzurlu ve mutlu eder. Aynaya baktığında sadece kendini değil mutlu ettiğin insanları da görürsün bu da çok hoş bir duygu barındırır kalbinde ve herkes mutlu. Yaşasın Birbirini Mutlu Eden İnsanlar^_^
Benden hoşlanan bir kız vardı gizli görüştüğüm sevgilim olmasına rağmen kızın kalbi kırılmasın diye onla 3 aya yakın bir ilişkiye girdim ama tabi kız arkadaşım da beni tanıyıp huyumu bildiğinden iyi yapmışsın diye geçiştirdi neden gizli görüşüyorsunuz dersen kız benden 3 yaş büyük çevredeki arkadaşlar çok saygısız ve dedikoducular ama 1 2 yıl daha gizli aşk sonra kıza evlenme teklifi edeceğim üniversitedeyken
şu hayatta arkadaşlarım cok oldu çogu zaman kalbim kırıldı çogu zaman istemeden ben kalp kırdım o yüzden artık yalnızlıgı şeçtim ne gizlim ne saklım var çünkü kendime ne yalan söyliyebilirim nede kaçabilirim şimdiki dünyada insanlara güvenmekte ayrı bişey sanırım en iyi şeçenek bu o yüzden kendi mutlulugumu düşünmezsem yaşamanında bir anlamı olmaz
Yanlış anlama ama bana göre büyük bir yanılgı bu :) Mutluluk insanın kendisinden kaynaklı olabilir. Mutluluk insanın içinde gizlidir. Derin bir kuyudadır kimisi için. Başkasıyla gelen mutluluk, başkasıyla gider. Başkalarını mutlu edemeyiz. Başkalarını sevindirebilir insan ama mutlu edemez. Soruya muhalefet olmuş gibi gözükeceğim şimdi ama; Eğer bir yerde herkes benimle aynı fikirde olursa, o kadar yanıldığımı düşünürüm diyede bir söz var.
Zorda olan insanlara yardım etmek, onları mutlu etmeye çalışmak esas mutluluk. Ama diğer tespitte doğru başkalarının mutluluğu için uğraşanlar genelde kıymet bilmezler, iyilikte etseler mutlu etmeyede çalışsalar yaranamazlar.
iyi demiş dogru felsefe dünyada siyah ve beyaz diye iki kutup vardır birisi melake gibi yardım etmek yardıma koşmak diğeri ise bencillik saf bencillik. bu iki kutuptan birini benimsemezsen kısır döngüye girersin pek kısır denemez ama
Mutluluk bulaşıcıdır. Fırsat buldukça diğer insanları da mutlu edersen daha çok mutlu olursun. Tabii diğerlerinin mutluluğu için kendinden taviz verirsen kendini kullandırtırsanda o yalnız kalacak kesimden olursun
herkesi mutlu etmeye çalışıyorum daha dogrusu adaletli olmaya çalışıyorum tabi ben hariç çogu kişi mutlu oluyor herkes de mutlu olmuyor bu durumda ama çok uzun süreli iyi insanlar tanıyorsunuz
başkalarını mutlu etmekten hoşlanan insanlar mutlularsa ve başkalarını mutlu etmekten hoşlanan aynı insanlar sonunda yalnız kalanlarsa, yalnızlık mutlu olmaktır çıkarımı yapılır.
Şu zamana kadar hangi bencilin mutlu olduğu görülmüş içindeki fesatla o zaten hiç mutlu olamaz, değer verdiklerimi mutlu etmek benim mutluluğumdur saygılar...
Şair misin diyorlar evet diyorum kızıyorlar Oysa şairliğim yazdıklarımdan değil yaşattıklarımdan bilmiyorlar. Suskunşair Evet kendi mutluluğumu sevdiklerimin mutluluğundan her zaman bir adım geride
Karşıdaki insanın arkadaş veya eş fark etmez. onun gözlerinin içindeki mutluluğu hissetmedinmi kendi mutluluğu hissedemezsin bence. yani sen olmadan ben ben olamam ben olmadan sen sen olamazsın mutluluk budur.
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Kendi mutluluğundan başka hedefi olmayan insan, en kötü insandır! Başkalarını mutlu etmeye çalışıyor musunuz?
En İyi Cevaplar