Askerlik paralı olmalı. yani askere gidene maaş verilmeli. Bir de gönüllüler gitmeli. Ama zeki doğanlar ya da normal ya da zekası az doğanlar bunu isteyerek yapmadılar sonuçta Allah vergisi bir durum. Zeki de olsa normalde olsa kafası git gelli de olsa askerliği istediği için yapmalı zorunluluktan değil. Ayrıca mühendislere kıl oluyorum :)
Sinem hanım belki bir baltık denizi ülkesi ya da avrupanin refah seviyesi ülkelerinden birisi olsaydık dediğinize katilabilirim fakat ateş hattında bir ülkeyiz ve erkeklerin hepsinin az çok askeri düzeni bilmesi şart
Askerde askeri düzen silah kullanma vs... gibi şeyler öğrenilir yani allah muhafaza savaş çıksa o mühendis arkadaşin elinin silah tutmasi gerekecek e nerede öğrenecek savaş esnasında mı? O mühendis arkadaşa de ki gitmek istemiyorsa yüksek lisans yapsın doktora yapsın... ben de tıp öğrencisiyim fakat silah kullanmayı bilmiyorum artık savaşta taş firlatirim ahahahabavav
Şimdi öncelikle şunu belirteyim: VATANA hizmet kutsaldır ve her Türk evladının bu görevini yerine getirmesi gerekir. Ama şöylede bir durum var: Eğer bir doktor, bir mühendis gerçekten kendi dallarında ülkesine hizmeti en iyi şekilde veriyorsa zaten o vatanı için en kutsal hizmeti yerine getiriyordur. Olaya birde bu açıdan bakmak lazım.
Yanlış bir düşünce. Askeriye fakirin fukaranın veya söylemiş olduğunun çıktığı kapı işe yaramaz insanların bulunacağı bir yer değil ve iyi bir meslek sahibi olmayan insanlar sizleri bizleri korumak için ölmeye gitmeye mahkum değiller bu kutsal bir vazifedir.
Haaa bizim mühendisler hep nobel ödülü alacak projeler yapacaktı da askerlik yüzünden alamadı asıl cahil sensin rusyada israilde norveçte de zorunlu askerlik var ve sonuç ortada asıl cahil sensin
Senden olmaz vallaha ha bu arada askerde doktorlara doktorluk yaptırılıyor o ana kuzusu askerlerimiz hastalanınca devlet hastanesi köşesinde sürünsünler mı hain
böyle saçma bir düşünce olabilirmi siz ne yiyip ne içiyorsunuz anlamıyorum üstekiler çalıyo askerlik bitti bu ne saçmalık baki kalan devlettir kişiler değil sanki atlas okyanusunun ortasında yaşıypruz gibi konuşmayın burası ortadoğu ve zeki insanlara askeriyeninde ihtiyacı var
Aslında haklısın. Yani mühendisi aselsanda stajer olarak çalıştır, doktoru gataya gönder , bir işe yarasın. İnş. müh. mimar adamları varsa şantiyelerin oralara ata, kendine de bişey katsın sende faydalan. Hiç olmazsa böyle işe yarasın.
Turkiyede o kadar dedigin meslekte oluota bir ise yaramayan o kadar adam varki ünvani almista adam olamamis kisilik sifir ünvanina saygi gösterilen pratik bilgisi sifir sadece defter üstunde is bilen adamlarla dolu bence bir yönden oyi gitsin bir ise yarasin
Birak gitsin yarin ne olacagi belli olmaz silah kullanayi ögrensin en azindan zaten alti ustü 6 ay gidiliyor bedelli cikarsa parasinj versin olur biter yiginla para aliyorlar doktorlar
Vatan borcu bu Sen bu topraklarda yiyip icip sığınıyorsun iyi kötü tabiki askerliğini yapip yasadigin yeri savunacaksin 1 yıl sonra zaten meslegine devam et
Gitmedim zaten askere felan oh askerlik eskiden kutsalmış şimdi komutanın kölesi oluyorsun...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben tıpçıyım ama sana katılmıyorum herkes yapmalı askerlik
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Askerlik hakkında 0 bilgin var. O komutanlar harp okulunda mühendis diploması alarak mezun oluorlar :) o okumuş adamlarda zaten yedek subay rütbesinde oluyor.
Yok bro senin 0 bilgin var şöyleki harp okulu mezunları yedek subay olmaz ulu orta konuşup rezil olma ha dışarda mühendis vs falansindir ordunun da mühendise ihtiyacı varsa astek olarak 1 sene askerlik yaparsın ha ordunun ihtiyacı yoksa er olarak yaparsın (çavuşxd)
Bastırsın parayı bedelli yapsın o zaman. Hem oradaki amaç tamamen farklı , askeri temel eğitimler olağanüstü haller için önemlidir. Bundan 20 sene sonraki şartlar savaş halini gösterince 10 gün askerlik yapmış biri bile hazır asker haline dönüşecek. Nefretle yaklaştığın için mantıklı düşünemezsin gibi geliyor gerçi.
Futbolcuların hepsi bedelli askerlik yapıyor. İktidardan ben de memnun değilim ama muhalefet yapmayı daha iyi bilmen lazım. Boş konuşmaktan öteye geçemezsin bu şekilde. Eleştirdiğin sistem veya kişilerden bir farkın olmalı ki söylediğin kabul görsün.
Furbolcu askerden muaf oluyor hayat kurtaran doktor askere gidiyor Ben doktor olsam 1 dakka durmazdim burda Yeterli deger verilmeyen yerde ben ne yapayim
Milli sporcular muaf olabiliyor. İstek doğrultusunda gerçekleşiyor bu durum. Doktor olan asker orada da hayat kurtarmaya devam ediyor. İş bölümü denen bir şey var yani orada. Orada da insanlar var.
Hahah simdi belli doktor olam bir dakka durmam burda Abd en iyi okullarda okutuyo oaraya gitmek yerine burdaki insanlardan laf yiyolar doktorlar kafasiz
Aldıkları maaşı karşılaştırdığında türkiye'deki doktorlar diğer ülkelere nazaran daha fazla kazanıyorlardır. Tercih edeceklerini sanmam. :) Seni tanımıyorum ama madem doktorlarla bu kadar ilgilisin , boş bir vaktin olduğunda görünmeni tavsiye ederim.
En İyi Cevaplar