Samimi dua edenlerin duası kabul olurmuş... Sizin dualarınız kabul oluyor mu? Olmadıysa hayrını şimdiden gördünüz mü?
Bu ilahi de benden size gelsin. (-:
link
Bu ilahi de benden size gelsin. (-:
link
bi hikaye anlatayım bir camide namaz bitmiş ve cemaat duasını edip dışarı çıkıyormuş ama cemaat çok güzel dua ediyormuş bir adam ise hiç bir şey bilmiyor açıyor ellerini Allaha diyor ya Rabbim ben dierleri gibi dua etmeyi bilmem ama sen benim ne demek istediimi biliyorsun diyip amin der yani duayı kalpten etmelisin sözlerinle değil.
bunu yaptığım olmuştur:D
Olur elbet...
tabıkıde içten dışdan bol bol her zman dua etmek gerekır...
zararı olmazz faydası olur.
dua kabul oluyorsa hayırlıdr olmıyorsada hayırlı degildr düşüncesındeyım
Cevap
17Cevap
tüm dualar kabul olur . Ama kımısı cok ıstersın hemen kabul olur. Kımısı sonradan kabul olur cunku vaktı uygun degıldır. Kımısıde kabul olmaz ama kabu olmamasının nedenı rabbımıjn daha ıyısını vermek ıstemesıdır... evet ebnım basıma geldı. genelde dualarım kabul olmadıgı zaman cok uzuluurm darlanırım ama bı sure sonra bu bazen bır ıkı yılda olabıloıyor bakıyorumkı ıyıkıde kabul olmamıs :)))
her dua hertürlü %100 kabul olur
ama bunun değişik şekilleri vardır ve kalpten istemek önemlidir
1. dua kabul olur
2. eğer istediğin şey sana bela getirecekse Allah seni korumak için kabul etmemiş gibi görünmeyi isteyebilir ve senin istediğin şeyi sana ahirette verir veya sevap olarak işlenir.
duanın sözlerini başkasının duyması değil senin ve allahın arasında bir olay olduğunu kabul edersen sorunun cevabını bulursun. sözler önemli değil onu hissetmek önemli.
Kabul olmayan duâ yoktur. El açıp edilen bütün duâlar kabul görür Rabbimiz nezdinde. Tabi biz anlamayız hakkımızda hayırlı olmayan şeylere biz anlamadan def olur.
Her içtenlikle edilen dua kabul olur diye bir şey yok tabi ki en iyisini Allah bilir. Ama duamız kabul olsada olmasa kazancımız baki
Ramazan geçti bayram geçti onu geçtim cumada geçti hıyırdır ?
Dua'ya bağlı hakkında hayırlısıysa olur.Veya bazen olmayıpta başka bir kötülükten korunuyorsun.
duanı et ve gerisini tevekküle bırak...Rabbim kabul eder inş.
İnşallah olur geleceğim ile ilgili daha belli değil.
Bunu biz bilemeyiz, Allah bilir sen dua et herşeye rağmen..
evlenmek için 6 ay ibadet ettim halen bekarım
Evet samimi yapılan dualar kabul ediliyor bence
Allah isterse kabul eder :)
allaha kalmış nerden bilelim ki
Dıştan edilen dua kabul olur mu?
kesinlikle olur.
Olur tabiki
tabıkı olur
dua kalpten yapılır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar