Bir müslüman var her yasaktan kaçınıyor her denileni yapıyor insanlara yardım ediyor iyi bir kul olmaya çalışıyor ama ettiği tek dua bir gayrimüslimin cehennemde yanmaması her gün secde de bunun için ağlıyor böyle bir dua kabul olur mu?
Cevabın nedir?
Hiç bir kulun cennete ya da cehenneme gideceğini biz bilemeyiz. Bunu yalnız Allah bilir.
Çünkü kulun cennet mi cehennem ehlinde mi olduğu zaten yazılmıştır. Ömür boyu günah işleyerek zamanını geçiren bir kula, ölümüne yakın öyle bir musibet ve vesile verilir ki, yaptığı iyilikle aldığı dualar ona cenneti hakettirir. Ve ya tam tersi, ömrünü saydığınız gibi sebeplerle hep Allahın hoşnut ve rıza göstereceği şeylerle, ibadetiyle geçirir ama ölüme yakın öyle bir günaha vesile olur ki, ardından kimse iyi konuşmaz da, cehennemi hak eder..
Hani Gaybın sahibi Allahtır şüphesiz ya, O nedenle yarın o kulunu imana döndürmeyeceğini bilemeyeceğimiz için Siz iyi niyetinizle ettikleriniz size kardır ya da onun belalardan korunmasıdır. Hiç bir şey bilemeyiz..
Kimse bilemez. Sizin duanız size sevap olarak döner. Sizin duanız size Allahın hikmetleri olarak döner. O dilerse dua edebilirsiniz zaten ediyorsunuz da.. O dilemezse aklınıza gelmez..021 Yorumla
Soran+1 yılÖldü ölmeseydi büyük ihtimalle din değiştirecekti
Soran+1 yılBen sevap falan istemiyorum sadece bunu istiyorum kendim cennete gidemesem bile o gitsin istiyorum
- +1 yıl
“Kim, İslâm’dan başka bir din ararsa, o kimseden bu din asla kabul edilmez ve o, âhirette kaybedenlerden olur.” (Âl-i İmran, 3/85)
- +1 yıl
@illalazımmıki güzel bir yere değindin :)
- +1 yıl
@illalazımmıki Ama; bahsedilen şahıs Anlatıldığına göre arayışta değil, gayrimüslim.. Allah kimi kendine döndüreceğini bilemeyiz. Farklı inanışlarda olup, 30unda, 60 ında Kur-an a yönelenler var.
ve buna dayalı olarak,
" Onların hakettiklerini yalnız biz biliriz biz " hükmü verilmiştir. - +1 yıl
muslümanlar arasında, cennetlık ya da cehennemlıksın dıye bır durumdan soz edılemez.. cunku bunu ancak Allah bılır.. ancak, Islam dını ındıgınden ıtıbaren, dıger tahrıf olmus tum dınler nesh olunmustur yanı kalkmıstır..
Bir kâfirin yaptığı hiçbir iyiliğin Allah katında kıymeti yoktur, hatta cami, çeşme yaptırsa, namaz kılsa, oruç tutsa hiç kıymeti olmaz. (İmansızların yaptıkları faydalı işler, fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu kül gibidir. Ahirette o işlerin hiçbir faydası olmaz.) [İbrahim 18]
(Kıyamette onların yaptıkları her işi toz duman ederiz.) [Furkan 23]
(Kıyamette en çok ziyana uğrayanlar, iyi işler yaptıklarını sanıp da, bütün çabaları boşa gidenlerdir.) [Kehf 103–104]
(Kâfir olarak ölenlerin yaptıkları işler, dünyada da, ahirette de boşa gider, Cehennemde devamlı kalırlar.) [Bakara 217] - +1 yıl
bir kâfir haksız olarak, işkence ile zulüm ile öldürülse, bütün dünyaya hizmet etse, Cennete giremez. . bılımum fıkıh kaynaklarından konu arastırılabılır ^^
- +1 yıl
tabıkı vefat etmese ıdı, oyle bır durum soz konusu olabılırdı Allahın ıznıyle, ama sahıs vefat etmıs arkadasım..
- +1 yıl
Sayın @illalazımmıki , sizinle daha önce benzer bir konuda yine anlayış ayrılığına düşmüştük.
Evet ayetler doğru. Ama yalın alınarak hüküm verilmez.
Şimdi bu dediğinize göre Müslümanlardan hariç herkes Cehennemlik? Bu mu :)
Hayır.. Bir Yaradanın olduğuna inanan ve arayışta olan, ama bulamadan gidenler, Ailesi/çevresi yüzünden yıllarca yanlışa inandırılmış ama içinde bir eksiklik hissedip, doğru olan bu değil diyenlerle, işine geldiği gibi Namaza gitmeyi zor görüp benim dinim daha kolay diyenler Aynı yerde mi eşit mi hesaba çekilecek?
Hayır... Dini hikayeler, hikaylerde örneklenen hadisler ve onların işaret ettiği ayetleri içeren ilmi kitaplardan edininiz..
Mesela sözüm meclisten dışarı, ateist birinin Sizin dininiz kadını dövün diyor Nisa suresinde demesi gibi, ayetler yalın çıkarılıp hüküm verilmez. Verilemez. O zaman Kur-an anlaşılmaz olur. Kur-an evreni yönetecek kapasitede ve hala sırları çözülememiş ama her şeyi çözebilecek yapıda Allah kelamı bir kitaptır. - +1 yıl
@illalazımmıki Madde madde, ha bu böyleymiş bu da böyle dersek, içinden çıkılmaz ve ezber hale gelir.
Saygılar. - +1 yıl
canım arkadasım, zaten 4 buyuk dının ve dıger hak peygamberlerın getırdıgı dınler de Islamdı.. hepsı tevhid ınancıydı.. bakınız..
"Bir zaman Rabbi ona: "İslâm ol" dediğinde, İbrahim: "Alemlerin Rabbi olan Allah'a teslim oldum." demişti. İbrahim İslâm ümmetinden olmayı oğullarına da vasiyet etti. Yakub da onu tavsiye ederek: "Oğullarım! Allah sizin için bu dini seçti. O halde sizler sadece Müslümanlar olarak can verin." dedi. Yoksa siz Yakub'a ölüm geldiği sırada yanında mı bulunuyordunuz? O zaman o, oğullarına: "Benden sonra neye tapacaksınız?" demiş, oğulları da:"Senin ve ataların İbrahim, İsmail ve İshak'ın ilâhı olan tek ilâha kulluk edeceğiz. Bizler O'na teslim olduk." demişlerdi."(Bakara, 2/131-133). - +1 yıl
"Gerçekten, 'Allah, Meryem'in oğlu İsa'dır.' diyenler kâfir olmuşlardır."(Mâide, 5/72).
"Şüphesiz ki: 'Allah, üç ilâhtan biridir.' diyenler, kâfir olmuştur. Oysa tek bir ilâhtan başka hiçbir ilâh yoktur."(Mâide, 5/73).
"Yahudiler, 'Üzeyr Allah'ın oğludur.' Hristiyanlar da 'İsâ Allah'ın oğludur.' dediler. Bu, onların ağızlarında geveledikleri câhilce sözleridir."(Tevbe, 9/30). - +1 yıl
bu dınlerın ılk hali zaten tevhıd uzere ıdı.. ve ılk dının bozulmamıs halıne ınananlar, zaten tevhid ehlidir.. bunlarda cennet ehlidir.. bunun dısında kalanlar mustesna.. umarım anlatabıldım.. aksını soylemek ayete ters dusmek olur.
- +1 yıl
olurda bu durumda bır ınsan ıcten samımı tevbesını etmıs ve hak yola gırmıs ıse, tabıkı bunu bılemeyız.. ozaman bıze bırsey demek dusmez.. gızlıden de tevbe etmıs olabılır, bılemeyız.. umulur kı oyledır.. ama oyle degılse ayet bellıdır. yanı delıllı soyluyorum bunu. hevamdan degıl. Allaha sıgınırım.
- +1 yıl
@illalazımmıki Tamam burada hemfikiriz. Ama şu var bakın. İlk cümlenizde benim yorumumdaki gibi nedir " Biz cennetlik cehennemlik diyemeyiz " Allah yarın o kulu kendinde döndürmeyeceğini bilebilir miyiz ki de ona o Cehennemlikti dua okunmaz haddine sahip olalım?
Tam değinmek istediğim nokta bu.
eski kitaplar bozuldu, onu bozan yine kullardı vs vs.. İşine gelen 6000 kopyası olan incile uyuyor ama milyarlarca insandan elin hindusu Öküzün kuyruğuna taparken, durup diyor ki, " bu düzeni yaratan başka bir güç, bir ilah var " işte bunu onun kalbine koyan Allah c. c. tır.
" O dilemezse biz dua edebilir miydik? " Allah, Firavun' a bütün bolluğu bereketi verdi de en son şirke düşürdü bize ibret olsun diye de bedenini burada bıraktı, bir kez olsun başını sıkmadı ki, Allah demesin, dilemesin. Çünkü Kalpten ilaha inananların hiç biri Cehenneminde kalmayacaktır..
Ölüp gitmiş, onu bilmiyordum ve konu belki bu kadar uzamazdı ama, anlatmak istediğimi umarım açıklayabilmişimdir.. - +1 yıl
bende zaten arkadas oldugu ıcın oyle soyledım arkadasım.. olenın bıraktıgı hayır ve bazı seyler dısında amel defterı kapanıyor ve mensup oldugu ummet ıle hasroluyor ahırette.. Allah cc gerekenı ayette soylemıstır acık ve net.. son olarak su ayetlerı ekleyeyım..
"Cehennemlik oldukları anlaşıldıktan sonra akraba dahi olsalar, müşrikler için mağfiret dilemek Peygambere ve mü'minlere yaraşmaz." (Tevbe, 9/113)
"Onlardan ölen kimsenin namazını sakın kılma! Mezarı başında da durma. Çünkü onlar Allah'ı ve Rasulünü inkâr ettiler..." (Tevbe, 9/84) - +1 yıl
fıkıhtan delıl verelim,
Kafirin bağışlanması için dua etmek küfürdür (dua eden kâfir olur). Çünkü, Kur'ân-ı Kerim birçok âyetle müşrikleri Allah'ın bağışlamayacağını, kâfirlerin cehennemde ebedî kalacağını kesinkes haber verdikten sonra böyle bir şey istemek, Allah'ı yalanlamak ve sanki, 'Ya Rab! Sen öyle diyorsun ama bağışlaşan daha iyi edersin.' demek olur. Bu da küfürdür. Tüm mü'minlerin bağışlanmasını istemek de haramdır. Çünkü günahkâr mü'minlerin cehennemde, bir süre için de olsa, kalacakları sahih hadislerle bildirilmektedir." (Bu konuda geniş bilgi için bk. Karafi, el-Furük, 4/259 vd.) - +1 yıl
"Mesele şuradan kaynaklanıyor: Allah'ın va'dinden dönmeyeceğini kendi kelâmıyla biliyoruz. Ama acaba vâdinden (azab edeceği sözünden ve tehdidinden) de dönmez mi? Işte Karafi ve onu izleyenler, Allah'ın va'di gibi vâdinden de dönmeyeceğini düşünerek, eğer Allah kâfirleri cehenneme koyacağını ve onların orada ebedî kalacağını bildiriyorsa, bunun aksini istemek Allah'ı isabetsizlikle suçlamak ve onu tekzib olur, bu ise küfürdür diye düşünmüşlerdir. Hanefi Ibn Emîr el Hâc'da [Vefatı 879 (1474) bk. Mu'cemu'l-Müellifin, XI/274)] kâfire dua konusunda onlar gibi düşünmüş, tüm mü'minlere dua konusunda biraz daha müsamahalı davranmıştır. Doğrusu da budur." [bk. Ibn Abidin (Âmira), I/351, (Mısır), 1/523]
- +1 yıl
"Mü'minler kâfir olarak ölmüş yakınlarına dua ediyorlardı. Bunu yasaklayan âyet (Tevbe, 9/113) geldi, onlardan duayı kestiler. Ama bu âyet onların, hayatta olan kâfirlere dua etmelerini yasaklamıyordu." demiştir. (Kurtubî, Tevbe 113 . ayetin tefsiri)
vesselam.. - +1 yıl
@illalazımmıki bu iki ayetinde Efendimiz s. a. v. me sorulan bir sualden yola çıkarak hikayeleştirilmiş halini okuduğum aklıma geldi.
Cehennemde eşimizi dostumuzu senden şefaat edecek olursak ' diye sorulan sualdi.
Allah'ın Peygamberi s. a. v. o zaman bu inen ayetlerle cevabını vermiştir.
Saygılar :) - +1 yıl
ıyı geceler dılıyorum. umuyoruz kı, tevbe edıp hakkı bulmustur olmeden once.. eger oyle degıl ıse, durum budur..
En İyi Cevaplar
+1 yıl... Ateşte kıvrandırarak yakar.(Zariyat 13)
... Yakarak cezalandırmak ona yetmez; üstüne bir de zehirli zakkum yedirir (Vakıa 52)
... Sonra kuru diken yedirir, çalı yedirir (Ğaşiye 6)
... Öfkesini kontrol edemez; üstüne bir de irinli su içirir.(İbrahim 16)
... Boynuna zincirli demir halka bağlayarak seni yerde sürükler (Mümin 71 - Rad 5)
... Ve kamçıyla kırbaçlayarak döver (Hacc 21)
... Kafana kaynar su döker (Hacc19)
... Kafana dökmekle yetinmez, kaynar suyu içirerek bağırsaklarını parçalar.(Muhammed 15 ve Vakıa 54)
... Kızgın demirle, alnını böğrünü sırtını dağlar (Tevbe 35)
... Bütün bunları yaptıktan sonra yine öfkesini alamaz ve daha çok acı çekesin diye, derilerini tazeleyip tazeleyip tekrar tekrar yakar (Nisa 56)02 Yorumla
Soran+1 yılAllah kullarını severdi hani
- +1 yıl
evet sever.
- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılKâfire mağfiret duasında bulunmak küfürdür. Çünkü kâfirlerin hiç affolmayacağı, ebedi Cehennemde kalacağı Kur’an-ı kerimde açıkça bildirilmektedir. Onların affı için dua etmek Allahü teâlânın emrine inanmamak olur. Kâfirler için dua etmek yasaklanmıştır..
Cehennemlik oldukları [Kâfir olarak öldükleri] açıkça belli olduktan sonra, akraba da olsa, nebinin de, müminlerin de, müşrikler için af dilemeleri doğru değildir... Tevbe 113114 Yorumla
Soran+1 yılOna doğru yolu gösteremediğim için vicdan azabı çekiyorum ki zaten kendim de doğru yolda değildim ama o ölünce daha dini bütün bir insan oldum Allah ona inanılarak eden her dua yı kabul eder diye de bir şey var yani ben kabul edileceğine inanıyorum
- +1 yıl
hukum ortada arkadasım..
Soran+1 yılİnanılarak edilen her duayı kabul eder imkânsızı imkanlı kılar diye bir hüküm de var
- +1 yıl
ayete ters dusmek kufurdur. haberınız olsun. hevanızla konusmayınız. bu konular cok cıddı..
Soran+1 yılO da ayet
- +1 yıl
ne ayet?
- +1 yıl
okudugum kadarıyla vefat etmıs bu kişi.. Muslümanlar sadece cennet ehlidir ve 4 buyuk kıtabın ılk ınananları (o dınlerde muslumanlık uzerıne ındı, ılk hali tevhid ınancıdır) bunun dısında ımanında teslıs ve Allaha es kosma tarzında ınancı olan ınsanlar cennetın yuzunu goremez. ıyı bır ınsan ıse, sadece azapları hafifler.. dıledıgınız bılımum fıkıh kaynaklarından arastırabılırsınız. ha soyle olurdu, yasayan bır ınsan olurdu tevbe ve sahadet getirirdı, ozaman bırsey dıyemezdık.. tevbe olayı farklıdır.. tevbe olayı yoksa kitaplı kafir olarak tabır edılen sekılde olduyse Allahın vaadı hak olmustur.
- +1 yıl
Kafir deme yaa canım sonuçta hak dine tabii değil Allahı inkar etmiyor kafire cennet kapısı kapalıdır hatta acısıda hafifletilmez
- +1 yıl
@NesliTükenmişErkek Subhanallah :)
Müslümanlığa göre insanlar ikiye ayrılır:
1- Müslüman olanlar,
2- Müslüman olmayanlar.
Müslüman olmayanlara gayrimüslim veya kâfir denir. Kâfirler de ikiye ayrılır:
1- Kitaplı kâfirler [ehl-i kitap],
2- Kitapsız kâfirler.
Hristiyanlarla Yahudiler, kitaplı kâfirdir. Ateist, müşrik, Budist, Mecusi ve daha başka dine inananlar kitapsız kâfirdir. Kitaplı kâfirler de, kitapsız kâfirler de Cehennemliktir.
Kitap ehli kâfirler, yani Hristiyan ve Yahudilerin hepsi Cehennemliktir. Birkaç âyet-i kerime meali:
(Elbette, ehl-i kitaptan [Yahudi ve Hristiyan] olsun, müşriklerden olsun, bütün kâfirler Cehennem ateşindedir, orada ebedi kalırlar. Onlar yaratıkların en kötüsüdür.) [Beyyine 6] - +1 yıl
(“Allah, Meryem oğlu Mesih’tir” diyenler kâfir olmuştur. Hâlbuki Mesih demişti ki: Ey İsrail oğulları, Rabbim ve Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin. Bilin ki, Allah, kendine ortak koşana Cenneti haram kılar. Artık onun yeri ateştir ve zalimler için yardımcı yoktur.) [Maide 72]
(Âyetlerimizi yalanlayanlar kâfirdir, onlar Cehennemliktir, orada ebedî kalırlar.) [Bekara 39] (Müslüman olmayanların hepsi, âyetleri inkâr edip kâfir oluyor.) - +1 yıl
musrıkler de Allaha ınanıyordu!!
- +1 yıl
cahılıyye musrıklerı..
- +1 yıl
Pardon Bu açıdan bakınca doğru gibi evet valla o kadar karıştırdılar ki bu dini her kafadan bir ses çıkıyor cahil bir insanın kafa başka bir yerlere gider okuduğunu anlamayan ben peygamberim diye dolanır muvahhid kobra ve kabaktadında olduğu gibi aklını peygamber yapar :)
Soran+1 yılKimin kâfir olarak öldüğü açıkça bilenebilir
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden böyle bir dua ediyorsun? ayrıca onların iledikleri günah sana değil Allah'a karşı. Yani hesaplarını Allah verir sen değil. Ne diye kendini yıpratıyorsun peygamber bile yeri gelmiş inanmayan oğlunu kurtaramamışken... ilginç dünyada bir sürü sorun var kendi problemlerinle igilensen çok daha iyi olmaz mı
şirkler günahlar sana yapılmıyor affetmedilmesi üzerinde senin nasıl bir yetkin olacak04 Yorumla
Soran+1 yılSevdiğim birinin cehenneme gitmesini istemiyorum dünyada en sevdiğim insan da oydu yetkim var demiyorum Allah kabul eder veya etmez bu benim dua etmeme engel değil zaten istediğim şeyide dert ederim bu seni ilgilendirmez ve bu benim kendi problemlemim çok sevdiğim birini kaybettim
Cevap sahibi+1 yılbeni ilgilendirir demiyorum o zaman açıklamanı düzgün yap. Yazdığından oturup tanımadığın inanmayanların hepsi için dua ediyorsun anlamı çıkıyor ben nerden bileyim senin aklının içini.
çok içinde kaldıysa istersen din görevlilerindne net bilgi al ama eğer şirk falan koştuysa affedilmeyecek günahlar arasında gerisinide Allah'a kalmış. Yalnız şunuda söyliyim bir inanan olarak inanmayan birinin kendi adıma cennete gitmesini haksızlık sayarım bunu her müslüman kabul etmez karar Allah'ın elbette ama bedelide olacaktır o zaman
Soran+1 yılBen de öyle düşünürdüm ama insan öyle birini tanıyınca fikri değişiyor zaten her gayrimüslim için içten dua edemem kötü insanlar cennete gitsin istemem ben
Cevap sahibi+1 yılsen tanıyorsun ama sonuç olarak din ortada kendi isteğiylede iman etmemiş yani artık neyse Allah'a kalıyor
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
17Cevap
Duada mantık hatası var. Çünkü gayrimüslimler yani İslam ı duymus, işitmiş ama reddetmiş insanlar cehennemliktir. Bu dua o yüzden boş bir duadır. Ancak bu dua şöyle edilebilir. Örneğin komsunuz bir gayrimüslim. Onun için "Allah'ım oda dogru yolu göster. Allah'ın onu İslam'la şereflendir" gibi dualar edilebilir. Kabul da olabilir. Nice insanlar İslam'ı tercih edebiliyor. Ancak gayrimüslimlerin cehennemden cıkamayacagı Kuran'da söylendiği için bu duanın da kabul edilmeyeceği anlaşılıyor. Tabi bu İslam itikadıdır. Bu itikatta olmayan insanlar lütfen yorum yapıp yok öyle bişi ne cehennemi ne sacmalıyosun falan demesin. İnanmıyosan, inan insanlara karışma.
18 Yorumla- +1 yıl
Bilal-ı Habeş-i kendinden kaç kat ağırlıktaki taşın altında işkence ile ezilirken tek bildiği kelime olan ''Ehad'' diyordu (Esmaul Husna'dan Bir tanesidir.) taşın altında ki duyduğu acıyla uzaktan yakından söylediği sözün bir anlamı varmıydı? Hayır. Ama teslimiyeti ve imanı sayesinde Allah onu o zulümden kurtarmadımı?
Soran+1 yılYa öldü o yüzden artık şansı yok ve ona doğru yolu gösteremediğim için vicdan azabı çekiyorum
Soran+1 yılBiliyorum o ayeti ama hiç mi şansı yok yani dualar kabul olurdu hani Allah kulunu yüz üstü bırakmazdı bahsettiğim insan melek gibiydi hatta bana başını kapatmalısın falan demişti önceden hiç dua falan etmezdim inancım da var yok arası bir şeydi ama ö ölünce cehenneme gideceği düşüncesi beni çıldırttı sırf bunun için iyi bir kul olmaya çalışıyorum bunun sevabını kazanmaz mı
- +1 yıl
kotu seyler dusunme. Allah bundan munezzehtır.. herkes kendı hayatını yasar, secımler yapar.. verılen hukum budur, bıze Allahın emrıne ıtaat etmek duser..
- +1 yıl
@Yldrmmhmt düşünmeden dua mı edilir? Faydası olmazki boşa kürek çekersin. Ben kalkıp Allah'ım kimseyi cehenneme atma herkesi cennete koy diye dua edeyim. Ne manası var bunun? Bu duanın kabul olma olasılığı var mı? Boşa kürek çekersin. Ben bunu anlatmaya calısıyorum. Boşa gidecek duaları etmek yerine onların üstünde biraz düşünüp kabul olabileceği bir şekle getirmek lazım. Atıyorum Hasan'a merhamet eyle. Onu dogru yola ilet. Onu imanla şereflendir. Bunlar kabul olabilecek dualardır. Anlatabildim mi demek istediğimi?
- +1 yıl
sen ne diyorsun ya. sen kimsin benim inancımı sorguluyorsun. seni kaile alıp cevap bile yazmazdım ama son cümlen ağırıma gitti. ben senin inandığın taptığın kulluk ettiğin Allah'a kulluk ediyorum.! dua da en önemli olan şey samimiyettir kardeşim. samimiyet bir duygudur mantık veya akıl lafzı değil. ilk önce bunu öğren. ben senin dediklerine saçmada demedim. Alalh'ın ayetini yalanlayacak da değilim tövbe haşa. Allah bile bu kadar cömertken senin bu katı kuralların nedir sen mi karar vereceksin duanın kabul olup olmayacağına bunda mantık hatası var kabul olmaz diyosun yahu sen matematik problemimi çözüyorsun. Evet kabul olmayacak dualar var evet bunların bitaneside bu olay. ama duanın kabul edilmemesi senin bu saçmaladığın mantık bilmem nesinden dolayı değildir. kesin değişmez bir hüküm ortada var oldugundandır lütfen laflarına dikkat et ben siyonist veya misyoner felan değilim Elhamdülillah müslümanım kimsenin inancınada karıştıgım yok.
- +1 yıl
@Yldrmmhmt Sölediklerimi tasdik mi ediyosun tekzib mi ediyosun hiçbişi anlaşılmıyor bu yazdıgından. Ama değil dua, şefaatlerin bile kabul olmayacagı Kuran'da buyurulmuştur:
(Onlar, Onun [Allah’ın] rızasına kavuşmuş olandan başkasına şefaat etmezler.) [Enbiya 28]
(Sadece Allah’ın dilediği ve razı olduğu kimselere şefaat etmesi için izin verilen, göklerde nice melekler vardır.) [Necm 26]
(Allah’ın izni olmadan kim şefaat edebilir?) [Bekara 255]
(Allah’ın izni olmadan hiç kimse şefaatçi olamaz.) [Yunus 3]
(Bütün şefaatler Allah’ın iznine bağlıdır.) [Zümer 44]
Değil biz normal müslümanların duası, peygamberlerin, şehitlerin, meleklerin şefaati bile Allah'ın rızası dogrultusundadır. Onlara verilmeyen bu izin bize verilmez.
Saatlerce bu duayı edip de boş dönmek yerine, "Allah'ım onları İslam'la şereflendir" diye 1 kez dua etmek daha eftaldir.
+1 yılKimin cennete ya da cehenneme gideceğini yalnız Allah CC bilir bu konuda bir şey söylemek doğru olmaz son nefesinde islama yönelebilseymiş iyi olurmuş eğer ameli iyi ise cennete girebilir ya da giremez bunu biz tayin edemeyiz öldükten sonra amel defteri kapalıdır ne kadar dua da etsen boşa arkadaşım
025 Yorumla- +1 yıl
gıremez. ayet var.
“Kim, İslâm’dan başka bir din ararsa, o kimseden bu din asla kabul edilmez ve o, âhirette kaybedenlerden olur.” (Âl-i İmran, 3/85) - +1 yıl
gayrımuslimi amelı kurtarmaz. en fazla azabı hafifler. o da hayırsever bırı ıse..
- +1 yıl
Bende girebilir demedim zaten ;)
- +1 yıl
bende gırebılır dedın demedım ki :)
- +1 yıl
@illalazımmıki haaa tamam o zaman 😊
- +1 yıl
@illalazımmıki Allah bilir. sen yinede böyle kesin konuşma. yok ben konuştuğum kadar icraat yapıyorum etrafımda ne kadar gayrimüslim varsa İslamı tebliğ ediyorum ( ki bunun diğer adı cihaddır Her ne kadar yanlış adlediliyor ve insanların gözünde vahşet olarak goruluyorsada) diyorsan amennah, aksi bir durumda sende bende bir o kadar suçluyuzdur. müslümanız (elhamdülillah) diye kendimizi garanti görmeyelim.
- +1 yıl
@Yldrmmhmt yok onu demek istemiyor o da zaten ama islama geçmeyen bir kişinin de kuranda ameli belli arkadaşım elbette bilemeyiz ama kuranda gayrimüslimler hakkında ki durum belli
- +1 yıl
@Yldrmmhmt kardesım ayet var. ben kendı hevamdan konusmuyorum anlatamıyorum bunu.. kımse garantı degıl zaten bende sende o da. ama zahırde eger herhan gi bır sahıs, ıslama donmeden oldu ıse, ayette ne oldugu bellıdır. Allah kelamında belirtmıs. aksı var ıse delıl getırınız. ben o ya da bu cennete cehenneme gidecek demedım. ortada ayet var. bukadar basit.
- +1 yıl
Rububıyet tevhidi.. Müşrikler, Allah’ın Rabb oluşunu kabul ediyorlar ancak ibadette, medet ummada, sevgide, itaatte tapındıkları ilahlarını, Allah katında onların birer şefaatçileri olduklarını iddia ederek ortak koşuyor, böylece onları Allah’a denk tutuyorlardı. Her şeyin yaratıcısı olarak Allah’a inanmalarına rağmen müşrik olma sıfatları kendilerinden kalkmıyordu!
«Onlar, Allah’ı bırakarak, kendilerine fayda da zarar da veremeyen putlara taparlar, “Bunlar, Allah katında bizim şefaatçilerimizdir” derler. De ki: “Göklerde ve yerde, Allah’ın bilmediği bir şeyi mi O’na haber veriyorsunuz?” Allah, onların ortak koşmalarından münezzeh ve yücedir» (Yunus,18)
Tevhid’in bu kısmı insanı İslam’a dahil etmediği gibi kanını, malını ma’sum kılıp onu cehennem azabından da kurtarmaz. - +1 yıl
uluhıyet tevhidi:”Yalnız sana ibadet eder ve yalnız senden yardım dileriz.” (el-Fatiha, 1/5);”Kim buna dair hiçbir delili bulunmaksızın, Allah ile birlikte başka bir ilâha ibadet ederse, onun hesabı ancak Rabbinin katındadır. Kâfirler -hiç şüphesiz- kurtuluşa eremezler.” (el-Mu’minûn, 23/117) Ulûhiyetin tevhidi bütün Rasûllerin kendisine çağırdıkları bir husustur. Önceki ümmetleri helâk yollarına götüren bu tevhidin inkârıdır. Dinin başı, sonu, içi ve dışı ulûhiyetin tevhididir. Rasûllerin ilk ve son çağrısı budur. Bunun için Rasûller gönderilmiş, Kitablar indirilmiş, cihad maksadıyla kılıçlar çekilmiş; mü’minlerle kâfirler, cennet ehli ile cehennem ehli birbirinden ayrılmıştır. İşte; ”Allah’tan başka ilah yoktur” cümlesinin anlamı budur. Yüce Allah şöyle buyurmaktadır:”Senden önce gönderdiğimiz herbir peygambere mutlaka şunu vahyederdik: Benden başka ilâh yoktur, o halde yalnız bana ibadet edin.” (el-Enbiyâ, 21/25) Rubûbiyetin tevhidi, ulûhiyetin tevhidini gerektirir.
- +1 yıl
@illalazımmıki evet biliyorum gayri müslimler hakkında kesin ifadeler var. ben ayeti inkar etmiyorum tövbe haşa. evet gayri müslimler cennete giremeyecekler. çünkü hristiyanlar Hz. İsa yı yahudiler ise Üzeyri Allah olarak Allahın oğlu olarak gördükten sonra onlar şirk koşan inkarcı oldular. yoksa onlarda ehli kitaplar ancak kitaplarını muhafaza edemediler ve Allahın kelamlarını değiştirdiler. bu yüzden Kuran son hak kitap İslam son hak din ve Hz. Muhammed (s. a. s) son peygamberdir. o yüzden ıslama tabi olmalıyız. amel defteri kapanır demişsin yanlış. bilmiyorsun. amel defterinin açık olduğu durumlar var araştır. kardeşim yinede sen arkadaşın acısına biraz saygı duy. inşallah arkadaşımız belki imanlı bir şekilde son nefesini vermiştir Allah ona hidayetini nasip etmiştir diyelim kardeşim.
- +1 yıl
linki okuyunuz.. sırf Uluhiyet tevhidi ıle ılgılı bırcok kıtap vardır alımlerın yazdıgı.. cunku cok onemli.
https://islamqa.info/tr/49025 - +1 yıl
@Yldrmmhmt kardesım zaten acık olan bırkac durum oldugunu soylemıstım oncekı cevaplarıma bakınız.. tabıkı acısına saygım var ama ben Allahın emrı dısında bırsey soyleyemem. dını teblıg etme konusunda da sorumlusunuz.. dogru bır sekılde ve yıne soyluyorum kı,(yanlıs anlasılıyorum sanırım, onemli degıl haktan yana konustuguma ınanıyorum) umulur kı arkadasımız tevbe edıp sahadet getirip kardesımız olmustur ozaman bıze bırsey demek dusmez. ben zahırde gorunen durum ıcın olan mevzubahisi, ayetlerle soylemıs bulundum..
- +1 yıl
@illalazımmıki kardeşim aynı şeyleri söyleyip duruyoruz ikimizde. Ben biliyorum ki Allah dilediğini cennetine dilediğini ise cehennemine koyar. kafiri hidayete erer cennete müslüman imanı kaybeder cehennemezahirde görünen durum arkadaşın anlattığı ve bizim bildiğimiz kadar. senin dusuncelerini bilgilerini yalanlamiyor kabul ediyorum. ama yinede zahir olan durum ile vuku bulan olay aynı olmayabilir. Allah bizi hidayetinden ayırmasın. Hayırlı geceler diliyorum.
- +1 yıl
@Yldrmmhmt orası tabıkı oyle kardesım.. bunu umuyoruz zaten. sızede hayırlı geceler..
Soran+1 yılYahu islamdan başka dini aramamış ki öyle doğmuş arayış. içindeydi kendi dinini de beğenmiyordu bana başını kapatman gerek falan dedi çocuğun islam sempatisi vardı
- +1 yıl
Anladım ama işte son anda tövbe edip islama yönelmedi ise kelime-i şehadet getirmedi ise hristiyan olarak ahirete intikal etti ise durum bundan ibaret arkadaşım üzgünüm
- +1 yıl
ya da yahudi işte artık hangi dine mensupsa
Soran+1 yılAmel defterinin açık olduğu durumlar yok muydu
Soran+1 yılMesela camii yaptırdıysa veya yapımına vesile olduysa ilim öğrettiyse arkasından dua eden hayırlı bir evlat bıraktıysa
- +1 yıl
Bazı durumlarda amel defteri açık oluyormuş diye duydum ama tam net bir bilgim yok ne söylesem yalan olur sen ne düşünüyorsun @illalazımmıki
- +1 yıl
bak sımdı şöyle.. “Allahü teâlâ, Cehennem kapıcısına, cömert kâfir için, “Bunu cömertliği derecesinde hafif yere koy” buyurur.” (Deylemi, Ebu-ş-şeyh)
o kişi yaptığı iyi işleri imanı olmaması nedeniyle Allah’ın rızasını kazanmak için yapmamıştır. İmam-ı Rabbani mevzuyu soyle acıklıyor..
“Peygambere tabi olmak amacıyla öğlen vaktinin yarsında yapılan az bir uyku, onun şeriatına uymayan binlerce geceyi ihya etmekten (mesela Budist gibi bazı müşriklerin kendince yaptığı riyazetlerden) daha faziletlidir.” Çünkü onlar yok hükmündedir. - +1 yıl
Sekiz Cennet, yedi Cehennem vardır. Cennettekilerin, ihlâslarına ve amellerine göre dereceleri farklıdır. Peygamberlerle, şehitlerle sıradan bir Müslüman’ın derecesi aynı değildir. Cehennemdeki kâfirlerin durumu da böyledir. Firavun gibi ilahlık davası güdüp yeni doğan masum çocukları kesen bir zalimle, kendisinden başka hiç kimseye zararı olmamış, topluma çeşitli hizmetler veren bir kâfirin durumu aynı değildir.
Cehennem 7 tabakadır. Her birinin azabı üstündekinden daha şiddetlidir. (Feraid-ül-fevaid)
1. tabaka: Adı Cehennem’dir, azabı en hafiftir. Burada, günahkâr Müslümanlar azap görür.
2. tabaka: Adı Sair’dir. Ateşi ve azabı şiddetlidir. Burada, Yahudiler azap görür.
3. tabaka: Adı Sekar’dır. Bu daha şiddetlidir. Burada Hristiyanlar azap görür.
4. tabaka: Adı Cahim’dir. Burada, güneşe, yıldızlara tapanlar azap görür.
5. tabaka: Adı Hutame’dir. Burada Mecusiler, Budistler, Brehmenler azap görür.
6. tabaka: Adı Lazy’dir. Ateistler, müşrikler, dinsizler azap görür.
7. tabaka: Adı Haviye’dir. En şiddetlisidir. Burada münafık ve mürtedler azap görür. - +1 yıl
Her tabakadaki kâfirlerin de azabı farklıdır. Aynı tabakada olan cömert bir kâfir ile zalim bir kâfirin azabı aynı değildir. Her kâfir, zulmünün derecesine göre farklı azap görür. Yerleri aynı olmasına rağmen azapları farklı olur. Zalim kâfir, diğer kâfirlere göre azabı daha şiddetli hisseder..
Cehennemden kurtulmak yalnız Müslümanlara mahsustur. Kâfirlerin iyi işleri, ne kadar çok olursa olsun, onları Cehennemden kurtaramaz ve azaplarını hafifletemez. İki âyet-i kerime meali şöyledir:
(De ki: Size en çok ziyana uğrayanları haber verelim mi? Onlar dünya hayatında iyi işler yaptıklarını sandıkları halde, çabaları boşa giden kimselerdir. İşte onlar, Rablerinin âyetlerini ve Ona kavuşmayı [dirilmeyi, hesabı, ceza ve mükâfatı] inkâr eden, bu yüzden amelleri boşa giden kimselerdir. Onlar için, kıyamet günü, hiç bir terazi tutmayız. [İyilikleri ile kötülüklerini ölçmeyiz çünkü amelleri boşa gitmiştir, tartıya girecek makbul şeyleri kalmamıştır.]) [Kehf 103, 104, 105] - +1 yıl
(Kâfirlerin iyi işleri engin çöllerde görünen seraba benzer. Susayan kimse onu uzaktan su sanır; ama yanına varınca, umduğunu bulamaz.) [Nur 39]
Kâfirlerin azapları hafiflemez. İki âyet meali şöyledir:
(Kâfirler öldürülmez ki ölsünler, Cehennemdeki azapları da hiç hafifletilmez.) [Fatır 36]
(Onlar, Cehennemin bekçilerine, “Rabbinize yalvarın da hiç değilse bir gün, azabımızı hafifletsin” derler. Hâlbuki kâfirlerin yalvarması boşunadır.) [Mümin 49, 50]
Demek ki, kâfirlerin dünyada yaptıkları iyilikler ve faydalı işleri azaplarını yok etmez, aşağıda açıklandığı gibi, sadece azabı daha hafif olan Cehennemin bir tabakasına girmelerine yardım eder..
Her gayrimüslimin cehenneme gideceğini kim söyledi? Ayet: ehli kitaba tabiiler içinde öyleleri vardır ki geceden sabaha kadar Rablerine secde ederler. Onlarda rableri katında mükafatlandırılacaktır diyor kuran
02 Yorumla
Soran+1 yılEhli kitap değil hindu
- +1 yıl
Emin ol onunda yargılanacağı yer ayrıdır 72 bin alemden bahseder mevlana hazretleri sen zannediyprmusın biz ahirette sadece 3 alemden birine gideceğiz. Hinduizmde karmik inancı vardır bizde ki kadere benzer ve günahlar hemen hemen aynıdır mükafatını görecektir inancı doğruştusunda
Allah bilir. Allah Olmayanı Olduran, Ol deyince Oldurandır. Eğer kabul edecekse ki Allah kendisine yalvaran kulunun duasını geri çevirmez (amennah itaat ettik) o gayrimüslim arkadaşın hidayetine sebep olup onu cehenneminden uzak tutabilir. Alalh hayırlısı ne ise onu versin kardeşim.
02 Yorumla
Soran+1 yılAmin arkadaşım öldü bu arada ben de doğru yolu gösteremediğim için vicdan azabı çekiyorum
- +1 yıl
Başın sağolsun inşallah imanlı bir şekilde ölmeyi nasip etmiştir Allah. bizler içinde dua et arkadaşım. cennete cehenneme girermi bilmiyorum daha dogrusu bunu dile getirmek istemiyorum ama burdan anladigim birsey var iyi bir arkadasimizmis bir muslumana arkasından dua ettirecek kadar. İnsallah imanli bir sekilde vefat etmistir.
O da allah la arasinda be nerden bilecen ki bakalim bu musluman dedigin kendi girebilirmi cennete kimsenin garantisi yok elin gevuruna aglamakla olmuyo o isler
04 Yorumla
Soran+1 yılKendimi geçtim ben
- +1 yıl
Ee ne diyim ki simdi sana yahu tamam kendini yazmisinda senin tapulu arsanmi var cennette belki son nefesde şeytan kandiracak seni imansuz gidecen tabiki insanlarin birbirine dugaa etmesi guzel bisey allah kabul etsin ama garantiside yok onu diyorum yani imanini nekadar guclendirirsen okadar kar
Soran+1 yılEvet benimde cennetlik olduğum kesin değil sevdiğim biri işte öldü ama
+1 yılBeddua ediyorsun bu dua değil ki. Önce bunun farkına var. Bedduanın 2 ucu vardır. Karşındakine gitmezse dönür dolaşır sana gelir. Yani sen bir nevi dolaylı yoldan kendininde cehennemde yanmasını istiyorsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılBeddua etmiyorum cehenneme gitmesin nasıl bir beddua
Ne yazıkki iman etmediği sürece cehennem kaçınılmazdır...
13 Yorumla
Soran+1 yılAma 19 yaşında öldü
Soran+1 yılİyi de 15 yaşında müslüman olmayan bir ailenin içinde din değiştirebilir miydi hiç sanmam yaştan bahsetme sebebim bu sadece 4 yıl ve biri tarafından öldürüldü
+1 yılKafirler için dua edilmez. Hz. Muhammed'in Ebu Talib'e olan sevgisinden dua etse de, Kur'an'da affedilmeyeceği söyleniyor.
14 Yorumla
Soran+1 yılHer kâfir aynı değil ki
Soran+1 yılBenim bahsettiğim kişi melek gibiydi ben ona İslam ı anlatıyordum ama zamansızca öldürüldü
- +1 yıl
Ebu Talib de çok iyi biriydi ve ona dua eden kişi de Hz. Muhammed. anlıyor musun?
Soran+1 yılPeki dinle alakası olmayan bir insanı dinine bağlı biri haline getirdi mi
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah bilir ama kesin âyet var. Allah vaadinden doner mi sence. Iyiyle kötünün ne farki kalicak o zaman. Ise yaramayan esya gibi ateşe atilicak inanmayanlar. cehennemi korukleyinnn dedikleri ani cennetten duymak dileğiyle.
011 Yorumla
Soran+1 yılDuaları kabul eder diye de ayet var
Soran+1 yılİyi ve kötü mü sence müslim gayrimüslim biri vardır sözde Müslümandır yemediği halt yoktur biri vardır gayrimüslimdir ama herkese iyilik yapmıştır mesela ben namaz falan kılmazdım onun sayesinde şimdi kılıyorum
Cevap sahibi+1 yılşehadet kelimesini getirmeden bir kişi ölse. müslüman degilse. ne kadar iyilik yaparsa yapsın ne kadar iyi olursada olsun her ne kadar yüce rabbim bilirsede biz onu cehenneme gidecek olarak biliriz. çünkü ayet var. allah ve peygamberini bilip kabul etmeyen ne olursa olsun cehennemlik. sana bir örnek peygamberimizin amcası ebu talip. bak dikkat et amcası diyorum. peygamberimizi ne kadar çok sevdigi halde yinede inanmayıp şehadet getirmedigi için cehennemde yanıcak. efendimiz amcası ebu talib cehennemde yanmasın diye vucüdunda ellerini gezdiriyo ki elinin sürdügü yerin ateş yakmicanı bildigi için. her yerine gezdiriyo ama ayaklarının altını unutuyo. yani unutturuluyo allah tarafından. işte din inanmak dedigin zaman bu kadar hassas bir nokta. din inanç kıldan ince kılıçtan keskindir. dikkat etmek gerekir
Cevap sahibi+1 yılsen onun sayesinde namaza başlamışsan ondan bir şekilde etkilendigin için. dogru olan birşeyi kendindeki bildigin bir dogru neticesinde kıyas edip dogru olanı yapmaya karar verdigin için namaza başlamış olabilirsin. ama ben sanmıyorum ki o iyilik yapan kişinin sana namazı teşvik ettigini kılman gerektigini ve sende bu sebebten namaza başlamış olabilicegini sanmıyorum. eger öyle olmuş yani sana namazı teşvik etmiş ve sen onun sayesinde namaza başlamış olsaydın şu an da o kişi için gayri müslim ama çok iyilik yapan biri olarak nitelendirmezdin..
Cevap sahibi+1 yılmüslüman biri derdin. :) degil mi :) ?
- +1 yıl
Allah bılgını arttırsın.. katılıyorum. Cezakellahu Khair.. bugun acıklamaktan bitap dusecegım sanırım..
Cevap sahibi+1 yıl@illalazımmıki teşekkür ederim. evet derin konular ben bile bazen böyle sorulara cvb vermemek isterken kendimi suçlu gibi hissettigim için elimden geldigince dogruyu soylemeye çalışıyorum. sırf vebali var diye :)
Soran+1 yılBana senin dininin gereği bu yapman gerek dediği için başladım utandım kendimden hindu bile bana bunu söyledi diye müslüman değildi ama
Cevap sahibi+1 yılEvet iyi niyet göstergesi. Sende geregini yapiyosan ne mutlu sana. O hindu dininin geregini yapman gerek dedi diye herhangi bir sevap kazanmaz. Madem iyi niyetli islami onada anlatabilirdin.
Soran+1 yılAnlatacak kadar ingilizce bilmiyordum zaten vicdan azabı çekiyorum anlatmamış olmam benim suçum değil mi neden o cezalandırılıyor 😢
Cevap sahibi+1 yılHayır bunun için üzülme. Nasip olmamış. Eger ki nasip olacak olsaydi muhakkak ki nasip olurdu. O sana islam dininin geregini yap diye telkinde bulunurken hic dusunmedi mi hangi din doğru mu degil mi. O tercihini yapmış yapicak birsey yok. Adam okudugu kurani reddediyor. Inanmiyor.. tercih meselesi. Ama elbette ki anlatsan iyi olabilirdi ama nasip degil ya.. dilini bilmessin anlatamazssin hep bir engel olur. Nasip de olursa buna sen bile engel olamazsin. Çünkü imanin sartlarindan kadere inanmak hayrin ve şerrin allah tan geldiğine inanmak. Burdan yola çıkarak ne demek istedigimi umarim anliyabilirsin
+1 yıl“Kim, İslâm’dan başka bir din ararsa, o kimseden bu din asla kabul edilmez ve o, âhirette kaybedenlerden olur.” (Âl-i İmran, 3/85)
13 Yorumla
Soran+1 yılAramak değil bu çocuk hindu doğmuş islamı araştırıyordu ama öldü yani islamı arıyordu
- +1 yıl
Kelimei sahadeti gonulden getirmis ve o esikten gecmistir insallah. Biz bilemeyiz en dogrusunu Allah bilir. Cennetlik veya cehennemlik diyemeyiz onu Allah bikir. belki son nefesinde sehadet getirmistir ve imanli gitmistir.
Soran+1 yılİnşallah öyle olmuştur
+1 yılOlmaz maalesef
Cehennemlikler için dua etmeyin deniyor
Sadece Allah onu doğru yola iletsin diye dua et02 Yorumla
Soran+1 yılÖldü çok geç
- +1 yıl
Edilmez hatta hadis var
Cehnnemlikler için edilen dua kabul olmaz
Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı. Olma ihtimali var ama Rabbim kötü dua yı birkaç durum dışında edilmesini istememiş
05 Yorumla
Soran+1 yılKötü dua mı?
Soran+1 yılÖldü arkadaşım
Soran+1 yılAmin
+1 yılBuna cevap verebilen varsa cabuk peygamberligini ilan etsin ateistlerde durumu aciklasin.
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılOnun yerine bir gayrimüslimi Müslüman yapmaya çalışmasi daha mantikli degil mi
01 Yorumla
Soran+1 yılÖldü
Oba Allah karar verir kimsenin duası başkasını azaptan kurtaramaz her insan yaptığının bedelini veya mükafatını alacak
04 Yorumla
Soran+1 yılKendim için hiçbir şey istemedim istemem de ama insan sevdiği birinin cehennem de yanacağı düşüncesiyle yaşayamıyor
Soran+1 yılAnlamadım
+1 yılAteist mi gayrimuslim mi
01 Yorumla
Soran+1 yılHindu
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılbunu dua ettiğin bilir
00 Yorumla Neden böyle birşey istiyorki?
01 Yorumla
Soran+1 yılSeviyor çünkü
Diğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. Bence o kişinin inanclı olması için dua edin
03 Yorumla
Soran+1 yılÖldü sıkıntı burada
Soran+1 yıl😞😞😞
+1 yılDuanin kabul oldugu zamanlar vardir
00 Yorumla
+1 yılOrasına biz karışamayız Can'ım
00 YorumlaDiğer konusunda 714 cevap paylaştı. Bilemeyiz.
00 Yorumla
+1 yılhayır olmaz
00 YorumlaYok knks.
00 Yorumla
+1 yılOlmaz
00 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi