Erkekler
Kadınlar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Buraya herkes tanidigi erkeklerin veya kadinlarin davranislarina gore yorumlama yapmis. Kimi erkekler kapaniktir demis. Kimi ise erkekler ukaladir iclerine kapanmazlar yazmis. Icine kapanikligin en buyuk nedeni masumiyeti ozlemektir. Size Nejat Isler`in bir hikayesini anlatayim. Masumiyet ozlenmez mi ya?
`Kucukken bir masal okumustum. Ne zaman okudum ya da kimin yazdigini hatirlamiyorum. Belki de muhim bir herif yazmisti. Kucuk bir kiz cocugu vardi masalda. Birde onun penceresine gelen serceler. Bu kucuk kiz cocugu serceler ile konusabiliyordu. Onlari anliyordu. Anlasabiliyordu yani. Bunu annesi ile babasi farkinda degildi. Yani kiz cocugunun cikardigi o acayip sesleri kuslarla olan iletisiminin geregi oldugunu farkinda degildi. Bir gun bu kiz cocugu ilk kelimesini soyledi.
Ve o an
Kuslarin dilinden anlayabilmeyi, onlarla anlasabilmeyi yitirdi.
Masumiyet de boyle birsey iste.
Bir kere gittimi bir daha sahip olamayacagin birsey.`
Erkekler daha kapanıklardır
kalpleri kırılınca dahada kapanırlar
kırk sandık içine koyarlar yüreklerini
dahada kimse çıkaramaz
Utangaçlık dersek eğer kadınların utangaçlığı ve çekşngenliği daha ağır basacaktır. Gerek toplumsal yüklemeler gerekse kendi içimizden gelen bir durum olsun. Erkeklerse daha içine kapanıktır. Bizler gibi dertlerini hemen paylaşmazlar. Ortalıkta kız whatsapp gruplarıyla ilgili yazıları görüyoruz. Hiç olmazsa o gruplarda yakın arkadaşlarımızla paylaşıyoruz biz sıkıntılarımızı. Ama gözlemlediğim kadarıyla erkeklerde pek böyle değil. Ya bir kişi falan anlatıyotlar ya da içlerinde tutuyorlar. Ama dışarıda insanlar arasında kızlardan kesinlikle daha rahatlar. Bu da utangaçlıkta onları ikinci sıraya koyuyor.
Tabiki erkekler. Şahsen biriyle bseyler paylasmam icin cok yakin olmama gerek yok. Ne yasadysam dilimdedir 😅 gerçi agznda bakla islanmayan erkekler de var. Ama erkeklerin ketumu dha cok ya 😄
Cevap
53Cevap
Erkek doğası gereği içine daha çok kapanır. Dışarıya dik duruşlu görünüp kendisiyle başbaşayken fırtınanın ortasında kalmış mürettebatsız gemi gibidir. Sallanır sallanır ama yanına birisi geldiğinde gökdelen gibi dik durur. Kadın doğası ve kadının genel olarak duygusal olduğu düşüncesi içerisinde duygularını dışa yansıtmakta erkeklere göre daha cesur davranır.
Pekte kıyaslanacak bir durum değil. Ama kadınlar demek isterim kendimce. Bu yüzden anlaşılmadıklarını dile getiren çok erkek var. Aslında karşı taraftan anlayış beklemekten ortaya çıkıyor ve kadınların bu hareketlerine onları anlamıyoruz tanımlaması getirilir. Karşılıklı anlaşan çiftler az olsa bile varlar ve bize bazı şeyleri ne kadar büyüttüğümüzü mutlu halleriyle anlatırlar.
Bakmayin erkeklerin sert durduguna en cok onlar aci ceker ama belli etmezler, cunki erkekler guclu olmasi lazim, erkekler aglamaz algisi vardir. Duygularini bu yuzden disa vurmakta zorlanirlar, bazilarida hic beceremez. Yani aslinda bakarsan yetestirilme tarzi ile alakali. Babasi cok baski yapmisa o sekil olur. Kadinlar kendilerini erkegine kolay teslim eder erkekler bu konuda daha zor. Kirilmaktan korkarlar.
👏👏👏
Bu insanın kendine ve çevresine yabancılaşması sonucu oluşur diye biliyorum. Artık gitgide birbirimizden uzaklaşıyoruz bencilliğimiz ve tek taraflılık tavan yapmış durumda ne yazık ki insanlığımızı bir patiye üye olup parti rozetini takarak ya da prestijli bir iş maaş ve şaşalı yalanlarla kazanamıyoruz. Torpille ve rüşvet verilerek de olmuyor bu. Sanırım asımın nesli yok oluyor.
Erkekler melektir.
Kadınlar da melektir ama kanatları yok. Lakin çok iyi uçarlar. Çekingen erkekleri havada uçurur sonra sert bir şekilde yere bırakırlar. Ne olduğunu anlayamayan erkek elinde tüfekle uçan memeli avına çıkar.
Erkekler içine kapanıklık hallerini sanal ortamlarda fazlasıyla telafi ediyor. Sitede ki kadın üyelerin mesaj kutuları bile ne dediğimi daha iyi anlatacaktır.
Kızlar kapanacak zaman bulamıyor bence makyajıydı saçıydı ojesiydi kıyafetiydi ulan ben sabah bir kalkıyorum yapacak bişey yok bari depresyona gireyim diyorum
Bir erkek kötü bir şey yaşadığında kadınların yaptığını yapmaz (anlatmazlar kolay kolay) bu da onları içten içe yaşlandırır, ölüme terkeder. Ömrü kısaltır.
bence kadinlar cunki turkiyede toplum baskisi cok oyuzden kadinlar kendilerini geri cekiyorlar hep
Erkekler kapanık.
Makyaj yapmayan kız yok gibi bir şey (yapmayanlar da kapanık diyemeyiz) ama makyaj yapan kız içine kapanık değildir. Ben böyle hesaplıyorum.
Kadınların utangacına bile daha denk gelmemişim :D o kadar çok talep var ki size karşı istesenizde çekingen ve içene kapanık olamazsınız zaten.
Bence kadınlar ama yetiştirilme tarzlarına göre değişir diyorum. Bazı erkekler çok hassas, arabulucu, uysal, içine kapanık oluyor. Ama yine de çoğunluk kadınların! Kadınlar daha içine kapanık, her şeyi içinde yaşayan varlıklar :(
Şimdi oturup kadın erkek arasındaki farklılıkları anlatmaya kalksam günler sürer ben kısaca her ikiside diyorum trip atan erkek te kadın da var
Her iki tarafta kapanik olabiliyor o anki ruh hallerine bagli ama erkekler 1 tık daha önde bu konuda.
Soru sadece Türkiye'yi kapsıyorsa kesinlikle toplum baskısından dolayı kadınlar olduğunu düşünüyorum.
Erkekler hayatta kendikerini tutturduklari icin atik ben bilirm havasinda utanip cekinmeyen gibi gorunuyor ama oyle deyil kizlar daha basik yetisiyor erkee gore o yuzden
Bnce kaddinlar oyle kirilinca kabugumuza cekiliriz erkeklerde sagolsun bir turlu anlamak istemez sonrada ne yapmisim der
Kadınlar abi
Kadınların içindeki hisler çok sisli
İçindeki çığlıkları duysak sağır oluruz yeminlen
Bu cinsiyetten çok karakterle ilgili. Neyse ki çevremde çok fazla içine kapanık tipler yok.
Bu kişilik yapısıyla, çocukluğuyla vb şeylerle ilgili ama erkekler daha müsait bu duruma.
Psikoloji okumuyorum ama araştırırım bu tip şeyleri.
erkek : yok birşey
kız : Birşeyi olmasa bile mutlaka birşey bulup anlatılır.
ankette yanlışlıkla kadınlar dedim ama erkekler daha içe kapanık
erkekler bence onların içinde dışarı yansıtmadıkları ayrı bir dünyaları var ve onu asla öğrenemicez.
Erkekler dedim ama bence cinsiyet ayrımı yapmamak lazım bu durum da çünkü her iki tarafta kapanık olabiliyor
Erkekler biraz daha içine kapanık
Bunu kadın ve erkek olarak ayırayamayız. Karakteristik özelliklerine bağlıdır. Bir de nasıl bir çocukluk geçirdiğine 🤜🏿🤛🏿
cinsiyetle alakalı değil karekterle alakalı... en çok ben
Erkekler. Genellikle az konuşma eğilimlidirler zaten.
abi erkek sonuçta karşı cins kadar rahat ifade edemiyoruz kendimizi tabi duruma göre değişkenlik gösterebilir haksız mıyım beyler :-)
Bence bu referandum oylamasından farksız. Yani muhtemelen %51 ile bir cins önce ama bunu bulmak için halk oylaması yapılması gerek :)
Çoğu erkek daha kapanık.
Kadınlar diyip zıt tezi savunuyorum.
Samimi olan erkekler daha utangaç ve içine kapanıktır. Ama birde yırtık erkekler var. Onlarda tam tersi.
Yaşanmışlığa göre değişiklik gösteren hede..
bunda bir genelleme yok kişilikle alakalı bişey
bence ikiside fırıldak ikiside zıpzıp
Ben içime kapanığım ama diğerlerini bilmem.
Erkekler tabiki lady'im
niye erkekleri seçmiş herkes ne alaka?
Ben biraz öyleyim ya.
Ama bunu da normal karşılayın artık yani...
biz biraz daha kapanığız sanki
bence iki taraftan da olabiliyor ama en cok erkekler
bence aynıdırlar, iki türden de gördüm
Ben bu dünyadaki en içime kapanık insanım
kadınlarda daha fazla var o modelden..
Kadınlar daha içine kapanık bence. İğrenç.
kadınlar dedikoduyu sever tabikide erkekler
Bu karaktere bağlı bir durum cinsiyete değil
Erkekler cocuk gibidir
erkekler cunku toplum onlari susturur
erkekler fazlasıyla bu durumu ustlenıyor
Biz daha çekingeniz bakmayın
Yani bence kadinlar
İkisi karışık
erkekler
Erkekler bence de
Karaktere bağlı..
Erkekler