dünyadaki sebepsiz zulümleri biraz incele. sonra sebebinin, bu bahsettiğin kişiler olduğunu öğrendiğinde , sana yalnızca çirkin birer mahlukat olarak görünürler. zira dış görünüşleri beni bağlamaz , onlar niyette , ve akide de sapkın insanlar. sen neresi lanetli diyorsun değil mi? onların senin hakkında düşünceni söylediğimde bakalım aynı şeyi düşünecek misin? yakub peygamber , allah ile güreşti ve onu yendi diyorlar. haşa.. onlar vaadedilmiş toprakları kendilerine yurt edinme çabalarında. geri kalan yahudi haricindeki tüm insanları ise , ki buna sende dahilsin, birer kölesin onların gözünde. ya onlara kölelik edersin ya da yok olur gidersin. senin yaratılış amacın onlara hizmet etmekten ibaret. istediklerini yapmakta özgürler. bu onlara göre böyledir. ve sen onlara neresi lanetli diyorsun. laneti ancak , onların ne kadar nankör insanlar olduklarını kurandan okuyarak öğrenebilirsin. çünkü bu anlattığım ancak devede kulak kalır.. gerisini sen düşün taşın. hadi selametle.
Akıl vermiş doğru ama adam o kültürle doğmuş büyümüş , ne kadar akıllı da olsak nasıl biz müslümansak ve doğru yolda olduğumuzu biliyosak onlar da kendi yollarının doğru olduğunu düsünüyor. Bir de düsünsene kendi ırkından peygamberler gelmiş , o adamın aklı aksine çalışır mı?
@BirAlexsin kusura bakmayın ama bu insanların uydurduğu ve inanmayı seçtiği bir düşünce. Aklı olan sorgulayan her canlı doğru mu yapıyorum diye bir gün mutlaka düşünür. Ben müslüman bir ailede büyüdüm belki çoğu insandan daha dindar bir çevrem var. Buna rağmen büyüyüp sorgulamaya başladığımda doğru dinde miyim diyede düşündüm. Araştırdım ve müslüman olarak yaşama kararı aldım. Halende araştırmalarıma devam ediyorum. Senin dediğin gibi olsa benim asla sorgulama yapmamam gerekirdi ama öyle değil. Kendi dininde peygamver gelmiş olabilir yıllar önce geldi ve gitti. O günün bilgileri bugüne doğru mu ulaştı, değiştirildi mi en basit sorular. Bugün bir tarih araştırmasında bile her belge anında doğru kabul edilmiyor okuldaki eğitime kalsa yine bunlar aklına gelebilir. Bende diyebilirdim son peygamber türk değil ve net bir bilgi. Ancak her birinin açıklamaları var az veya çok. Kendinizi kandırmayın ben tanrının varlığını bile sorguladıysam aklı olup düşünebilen her insan istiyorsa sorgular.
Doğumundan bu yana ben sana her gün bişeyi güzel anlatsam , sen ona aşık olursun. Ben sana durmadan bişeyi kötülesem nefret edersin. Bu insanın doğasında var. Sevdiğin ve güvendiğin insanların sözünü her zaman önemsersin ve bu seni etkiler. Demişsin ya ailem ve çevremdekiler dindar diye, he işte senin böyle düsünmen de bundan daha cok. Evet sorguladın peki yahudi bir insanın sorgulamadığını nerden biliyosun? Yahudi olduğumdan ya da mantıklı geldiğinden sormuyorum bu soruyu sadece lanetlenmek sözü biraz ağır geliyo bana. Allah kulunu bu dünyaya neden lanetli göndersin ki? Bir de bizim dine mensup insanların söylediği bir söz daha geliyor aklıma, "bi yahudiyi müslüman veya hristyan bir ailenin yanına ver eninde sonunda yahudi olur" gibi bişeydi. Yani bu düsünce ne kadar mantıklı? Eğer doğruysa bu lanetli insanların sucu ne? diye düsünmeden edemiyorum. Allah affedendir diyoruz hep , merhametlidir diyoruz. Ama sonra çıkıp müslümanlar cennete gidecek hak dini diyoruz.
Bu bana saçma geliyor. Madem öyle insanların hepsini müslüman yapsın allah. Adil bir sınav olsun diyorum. Ben müslümanım ve müslüman olduğum icin kendimi sanslı adlediyorum. Gel gelelim hoşgörü dini dediğimiz müslümanlıkta böyle bağnaz sözler görmek beni üzüyor. Allahla kulun sanki fazla arasına giriyormuşuz gibi geliyor. Yahudi de insandır. Allah insanı ibadeti kadar davranışıyla da sınıyor. Belki iyi bir yahudidir, o adam neden lanetli olsun ki? Bence değildir. Ben böyle düsünüyorum. Bir de şeyi çok merak ediyorum. İlk çağlardaki insanların akibeti nolcak? Onların konudan haberi yok bir kere ehehe :D
@BirAlexsin neden soruma geldiniz neden yorum yapıyorsunuz bilmiyorum ama amacım tartışma yapmak değil. İslam gerçek dindir sorgulayan ve doğru öğrenen her insan bunu anlayabilir. Yahudiler kendilerini üstün görür ve diğer insanları değersizleştirir. Yahudi birisiyle tanışmıştım ve müslüman olmuştu. Kendisini başka insanlardan üstün görmenin hep tuhaf olduğunu düşünmüş özellikle eğitim için yurtdışına çıkıncada bu duyguları artıyor, araştırıyor ve müslüman oluyor. Sorgulamanın bir sürü yolu var sen a yolundan ilerlemek istiyorsan seni döndüremeyiz çünkü zaten kabul etmişsindir ve değiştirmek istemezsin. Senin istediğin yanlış yolsa bile bile gidersin çünkü onu kabul etmek istiyorsundur. İslam'da açıklamalar var Allah doğan hiç kimseyi israilli diye lanetlemiyor sen olayları karıştırıyorsun. Filistinde akıl almayan işkenceler yapılıyor, hamile kadınlar küçücük çocuklar suçsuz yere öldürülüyor. Bunu aklı başında bir sürü israilli destekliyor bu mu bahsettiğin masumluk?
cezaevlerinde yaptıkları işkencelerin açıklaması bile yok. Kaç kadın tecavüze uğradı sayısı bile yok. Ne bekliyorsun? Allah'ın bütün bunları yapanları ve destekleyenleri affedeceğini mi? aferin diyeceğini mi? Senin aklın hiç böyle bir şeyi alıyor mu? Allah herkesi doğuştan müslüman yapsaydı dünyaya, ahirete bütün bu düzene gerek yokki. Sana bana gerek yok. Bir düzen kurmuş, akıl, mantık, hisler hepsini veriyor ve imtihan ediyor. Adem ve havva olayında zaten Allah'ı biliyorlar. Sonrasında gelenlere yine peygamberler veriliyor, anlatılıyor, melekler iniyor vs hiç duymadıysa hiç bir bilgisi yoksa onlara sorgu olmayacaktır. Ancak unutmamak gerekir ki peygamberlerden biri kendi aklıyla Allah'ın varlığını bulmuştur. Üstelik puta tapılan bir dönemde yaşıyor. Hz İbrahim'i araştır bakalım İslam'da nasıl anlatılıyor öğrenirsin.
dini tartışmak için buraya yorum yapmadım. Dinle ilgili detaylı bilgileri araştırıp öğrenebilirisn veya doğrudan sitede sor cevaplar alırsın. iyi günler.
Genelleme yapıyosun. Devletle insanı karıştırıyosun. Allah herkesi müslüman yapsaydı herkes müslüman olarak sınanırdı, benim diğerlerinden sanslı olmam neden? Neyse din konusmayı bende sevmiyorum sadece düsüncem bu bye
@BirAlexsin kusura bakma ama sen görmek istediğini görüyorsun ve çok yüzeysel bakıyorsun. Filistinde yapılanları destekleyen bir sürü israilli var. Kendini diğer insanlardan üstün görüp başkalarını aşağılayan bir sürü israilli var. Her şeyi devlet tek yabışa yapmıyor ve devletin her yaptığı reddetmiyorlar. Allah kimseyi durduk yere cezalandırmaya almıyor. Yabancılarda şanslı müslüman oldukları anda bütün geçmiş günahlar bağışlanabiliyor. Dahası bak çalıştıkları zaman müslüman ülkelerinden daha ileriye gidiyorlar. Allah müslüman diye bize fazladan teknoloji vermiyor dünya nimetlerini fazladan vermiyor herkes kendi çapında bir şeyler alıyor. Müslüman olup çok zorluklar yaşayanlar var sen uzaktan bakıp öyle şanslı-şanssız diyemezsin ki... Rahibeler tanıyorum müslüman olmuş. Alkol satan hrıstyan müslüman oluyor. Müslüman doğup sapıtanlarda var. Ayrıca bizim atalarımız islam için şehit oldular, savaştılar Allah'ta belki onların hatırına çocuklarınıda müslüman yaptı.
En İyi Cevaplar