özgüven duygusuna sahip olma yöntemlerı nelerdır
Önce kendine inanman lazım, çok okuman kendini geliştirmen lazım yani oturup da bütün gün ansiklopedi falan okumak değil. Arada bir haberlere göz atmak belgeseller, dergiler tabii ki kitaplar. Küçük küçük hedefler koyucaksın kendine bunları başarabildiğini görünce özgüvenin yerine gelicektir. Bir de öğrendiklerini başkalarıyla bir sohbet içinde paylaşma şansın olursa tamamdır.
özgüveli insan..
her zman her yerde bır adım önde atak olur konu ne olursa olsun kenıne guvenı olur, ha bu şu anlamay gelmiyor illa ünıversıteler bıtırıcek vs önemlı olan kışının kendısını her konuda bilgılı ve yeterli görmesi karralarının fırkılerının arkasında olup savuna bılmesıdır bence..
Özguven duygusuna sahip olman icin, ici bos bir insan olmayacaksin, oturmasini kalkmasini iki kelam etmesini bileceksin. Hayati anladigin icin yapilan yorumlar ve olaylar karsisinda bos bos bakmayacaksin. Biseyler basaracaksin ve insanlarin takdirini kazanacaksin vs vs. Diger turlu kendine guven, boş bir guvendir bence
Tesekkurler
bence özgüvenli olunmaz özgüvenli doğulur.. Bu duyguyu sonradan kazanmak çok ama çok zor..Ya iyi bir kariyerin olur ya da herhangi bir şekilde çok zengin olursun ve böylce her istediğine ulaşabilidiğin için kendini özgüvenli sanırsın ki ama aslında öyle bişey yoktur...
Cevap
27Cevap
Kendinden hiç şüphe etmemek gerek, kendini mükemmel olarak görmek gerek , diğer insanları gözünde büyütmemek , soğukkanlı davranışlar , kısacası dik dur ve gülümse bırak neden gülümsediğini merak etsinler !
Her zaman parolan şu olmalı: Herkesin yaptığını sen de yaparsın... Kimseden bir eksiğin yok... Buna ek olarak özgüvene sahip olmanın yolu, insanlara karşı anlayış göstermekten geçiyor. Herkes insan... Herkesin bir eksikliği var, doğruları, eğrileri... Sen bir insanda ne kadar artıları görürsen, karşındakilerde o derece seni olumlu taraflarınla benimseyecek, bu durum insanlar arasında özgüvenini her zaman yüksek tutacaktır...
sosyal hayata ve kendi başarısızlık korkularına dair şeylerin üstüne giderek, yavaş yavaş içe kapanmadan.
Cut.
Anahtar kelime. Millet ne der... Bu kelimeyi hayatından sileceksin. Birşey yaparken kimse umrunda olmayacak. Merak etme kimse sana bakmıyor herkes hayatını yaşıyor herkesin kendine göre uğraşları var.
bunun ilk kuralı kendini üstün görmektir bak g*tü kalkık ol demiyorum ama kendini küçük görmiceksin olay bu
Korkularını yenerek bir anlık cesaretle açıldın mı gerisi geliyo
Hoşlandığın birine kalabalık bir ortamda seni seviyorum diye bağırmak öz güven patlamasına neden olur :)
Özgüven is
https://www.youtube.com/watch?v=QHds6s9_nsMkarıncalardan kuşlardan kedilerden tavuklardan ve koyunlardan oluşan bir sürüyü küçükten büyüğe katletmek özgüven artırır
özgüven, herşeyi yapabileceğine inanmaktır ama o kadar çok inanırsın ki artık yapamayacağın bişey olsa bile yaparsın yani öyle bişiy :D
Biraz bilgi sahibi olmak gerekir.
Biraz bilgi sahibi olmak gerekir.
Aynı cümleyi 2 kere tekrarlamayı bırakırsan özgüvenini kazanmaya başlamışsındır demektir, demektir, demektir :))
Ks'de soru sorarken yüzüne kese kağıdı geçirmeyenler özgüvenlidir mesela.
En iyi örneklendirme bu.
rahat ol panpa senin için geliyorr
https://www.youtube.com/watch?v=Q0o-iH2f1yYBir işi yapabilecegine dair kendine inanıp güveniyorsan ve uygulayabbiliyorsan özgüvenlisin demektir. örneğin. çirkin bir erkeğin herşeyi göze alıp güzel bir kıza teklif vermesidir.bu özgüvenin kanıtıdır.
insanın doğasında olur o
insanın doğasında olur o
Diğer insanlar ne der diye hareketlerini kısıtlamayacaksın. Unutma, bu dünyada en önemli kişi sensin. Diğerleri ne derse desin.
spor yapıcaksın yani fit ve güzel bir vucudun olmalı. güzel giyinmelisin felan işte.
özgüvenli insan, mesela bir iş görüşmesine gittiğinde aradığınız kişi benim imajını onların gözünde oluşturmaktır...
aklından cılgınca bir düşünce gecıyorsa ve acaba yapsammı dıye düşündüğünde düşünme yap direk :)) sonucunu dusunme yürü ve cıkar agzındaki sözleri ..
özgüvenli olman içinde bir nedenin olmalı bir yetenek bir özellik bir kariyer
Yoksa yoktur fazla zorlama yakarsın..mazallah..
..
Senin salt davranışların zor değişir onnçin zamanla..
Saçma .. özgüvene sahip olmak için önce durup kendini tanımalısın :/
kendini ifade eder
rahat olur
kendi yaşantına, duruşuna ve fikirlerine sahip çıkabiliyorsan sorun yok. bunun adı özgüven oluyor.
Hiçbişeyden çekinmeden gidip SENİ SEVİYORUM diye bağırabilmektir.
Cesur ve atılgan olacaksın. Kendine güveneceksin.
cok okuyarak ve cok sorgulayarak
uçarı davran aşarsın bunu bence :)
özgüven icten gelen bisey
Kendini geliştir!
Ben lan işte
benim gibi olur :)
mal gibi davran
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar