Hepimiz hata yapıyoruz, her birimizin eksikleri var, zaman zaman hepimiz kayboluyoruz. Ancak insan olmak, yaşamak bu demek değil mi? Bırak öyleyse artık kendini suçlamayı, geçmişi kurcalamayı, bu güne duvarlar örmeyi.. Cesaretle aç yüreğini... Sen zaten olduğu gibi değerli olan, yüreğindekileri yaşamayı hak edensin.
Kimse kimseyi aldatmaz, insan sadece kendini aldatır. Yalanı en kolay kendine söyler ve inanır kendi yalanına... Ardından ruhu parçalanır. Huzursuz anlar, mutlu olamama sancısı, özgürlük arayışı... Hayallerine giden yol, her şeyden önce kendinle barışarak, ayağa kalkmanla başlayacak.
Ne yaparsam yapayım yargılandım, kimseyi memnun edemedim. Aşk ve mutluluk dolu, huzurlu, başarılı, daha iyi bir yaşam masalından kabuslarla uyandırıldım. Bana gösterilen dünyanın, yaşadığım korkuların gerçek olmadığını anladığım gün bu geceye hazırlandım.
Kendi filmimin son perdesinde kağıttan evleri yıkmaya, kafeslerin kapılarını açmaya, korkunun yerine sevgiyi, gözyaşının yerine tebessümü, sahtelerin yerine gerçekleri koymaya geldim.
Yalnız olmadığımı biliyorum. Sana inandığım, sana güvendiğim için cümlelerimi sana emanet ediyorum. Sessizlik seni yanıltmasın. Aynı gökyüzünün altında farklı yerlerde birlikte nefes alıyoruz. Çoğunluğun sesi yükseldiğinde ne demek istediğimi anlayacaksın.
Hayatımızda yapacağımız ya da yaptığımız her şeyi birilerine yaranmak için yapmamalıyız. Çünkü bunun sonucunda beklentiniz dışında birşey ile karşılaştığınızda hüsrana uğrayan taraf oluyorsunuz. O yüzden yaptın şeyi karşılığını alırım düşüncesi ile değil, tamamen kendi öz iradenle, allah katında birşeyler yapabildim düşüncesi ile yapman gerekiyor.
Herkesi memnun etmek diye birşey yok. Bu yüzden kimseye yapamayacağını bilerek yaşıyorum artık. Hayat güzel fakat bir o kadar da acımasız. İnsanı, insan olduğu için utandırıcak kadar. Zaman zaman, ufak bir dünyam olmasına rağmen çok üzülüyorum ve isyan ettiğim oluyor. Hayat bu noktaya getiriyor. Artık günü ve her anımın kıymetini bilerek, yeni bir güne uyanabildiğim için sevinerek küçük sevinçlerle başlıyorym güne... :)) bu başka bir mutluluk veriyor bana.
Dikkat ediyorum da yaşı 30 ve üzeri olan, karakteri düzgün insanların genelde geldikleri nokta bu yönde oluyor. Keşke her şey 18'li, 20'li yaşlarda hayal ettiğimiz gibi olsa.
kesinlikle doğru artık başkalarına yaranmak için uğraşmıyorum beni böyle kabul ederlerse amenna etmezmerse de uğraşmam 10 iyilik yap 1 kötü ol adın çıkar kötüye insanlar nankör ne yaparsan yap yaranılmıyor gelişi güzel yaşamak gerek
En İyi Cevaplar