Ünlü Yunan düşünür Aristo’nun dediği gibi; “Kızgınlığı doğru kişiye, doğru zamanda, doğru ölçüde, doğru yolla doğrudan ifade etmek gerekir.”
Kızgınlığı doğru kişiye, doğru zamanda, doğru ölçüde, doğru yolla doğrudan ifade etmek gerekir mi?
Beğen
Paylaş
Takip Et
3 kişi beğendi
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Çok doğru, dün bunu yaşadım. Evliyim ve annemlerden ayrı evde oturuyoruz. Onlara alışveriş yaptım, İki kardeşim var. bir kız bir erkek. Vakit kısıtlı olduğundan ve poşet fazla olduğundan telefon açtım, kapıya çıkıp poşetleri alın diye. Arabada çocuğum da vardı. Amcası geldi onu sevmeye başladı, hala ilk poşetleri götürüp tekrar diğerlerine doğru yönelmeden, erkeğe kızdım, al şu poşetleri diye. Amacım kızcağıza tekrar poşet taşıtmamaktı. Sonra da pişman oldum keşke ona kızacağıma gel halası sen de sev onları amcası alır deseydim diye.
Çok doğru. Kızgınlığınıvaktinde ifade edemeyen insanlar, geriksiz bir anda patlar ve haksız duruma düşer, hatta çok daha kötü şeyler olur. Doğunun en büyük sorunlarından biridir, edep edilerek söylenmeyen ve içeride kalan şeyler, zamanla bir gün çok büyük patlamalar yapar.
Aynen öyle. O sinirle yanlış söylemlerde bulunarak kalp kırabilmeniz muhtemeldir bu konuda siyâset izlemek gerekir yerinde ve doğru ifâde etmek gerek. Asıl kaynak kimse ona gereken tepki gösterilmeli. Başkalarından almayın hıncınızı
Kızgınlık anında dile getirilen sözler yüreği deler geçer. Bazen tamiri mümkün olmayan hasara sebebiyet verir. Bu yüzden kızgınlıkla aynı oranda aynı kat sayıda ve desibelde konuşmak yaralayıcı olabilir.
gidilen yolun doğru olması hedefin doğru olduğu anlamına gelmez. eğri büğrü * yine de doğru dediği gibi barış mançonun aslolan varılan hedefin doğruluğudur. ima yoluyla verilen bir mesaj doğrudan söylemekten daha tesirli olabilir bazen
En İyi Cevaplar