Bir yerde bu cumleyi okudum. Sizcede oylemi?
Hayatta kime guvenmeli?
Hayatta kime guvenmeli?
Evet öyle çoğu zaman bir insana güvenip bütün hayatını onun için ortaya koyuyorsun ..
Kaybedip kazanmak da tam olarak senin elınde olmuyor şans oyunu gibi..
Ortaya koyduğun hayat ya ellerınden kayıp gidecek ya da sende kalacak..
Kaybedersen geri kalan hayatın boyunca o duyguyu tekrar kazanamamak masaya yatırdığın en ağır bedel olur..
Hayatta kime güveneceğini hiç kimse tam olarak kestiremez kendi içimizdeki duyguyu bile bazen tanıyamazken başka bir insanı ne kadar tanıyabiliriz ki ..
Bu yüzden büyük oynamayacaksın ne kadar büyük oynarsan o kadar çok kaybedersin..
herkese güvenmemek lazım ama paranoyak da olmamak lazım. bir kişiyi tanıdıktan sonra ona güvenmek lazım..
en yakın arkadaşım asla yapmaz dediğim kişi ilk önce sattı beni. daha sonra başka birine daha güvendim o istisnadır dedim o da aynı b.kun laciverti çıktı.kuzenlerim bile arkamdan iş çeviriyolar.artık değil insanlara babama bile güvenmiyorum yalnız kurt modundayım
asıl böyle daha kolay :)
güvenmeyi kumara çevirecek şey sanırım ne hakkında kime güveneceğindir..Güvenmek bir ihtiyaçtır insan için.Güven benim için ne tür bir ilişki olduğu hiç önemli değil en önemli şey sanırım.Bunu çok umursuyorum.
Cevap
28Cevap
Ben hep "sana güveniyorum" derim.O da içinden "nasıl olsa bu salak bana güveniyor ben de at koştururum" diyor. Sonra bir sivrisinek gibi yakalıyorum.Nasıl ama?
Hayatta en çok kendine güvenmelisin, kendine güvenmelisin ki diğerlerine de güvenebilesin. Güvenmek en çok acı verecek bir sonluktur. Kime güveneceğine dikkat etmelisin
Bunun üçün de seçici biri olmaq lazımdır. Diqq t+m ntiq
Deymez :)
Anne, baba harici güvenmemeli.. kim olursa olsun...
Kimseye kendinden başka.. Dogrudur kimseye güvenmiyceksin yoksa kaybedersin.. Yada güvendigin hak ediyorsa kazanırsın gücü kendi elinde tutmak daha iyidir..
güven kavramı güzel ama körü körüne değil.akılcı güven iyidir
Bazen elinde flaş royal olur, kumarı kaybetmezsin. Bazense elinde 4'lü bile olmaz. Kumarda kaybetmeye yüz tutmuşsundur.
hayatta yüzde yüz güvendiğin bir şey söyleyebilir misin
benim gordugum hak etmeyenlere gosterilen guven yuzunden hak edenlerin haksızlıga ugramasi. birine guvenmek o kadar da zor degil birkac kontrol noktasi ile durum anlasilabilir
güvenmek ile aptallık arasında ince bir çizgi var, onu koruyabildiğin sürece herkese güvenebilirsin.
Kime güveneceğini iyi seçmek gerekir ama hepsinden öte kendine bir güvenin olmalı.
Aynen güvenmek en büyük kumardır çünkü hiç bir zaman karşınızdakinin menfaatleri dışında ne olacağını bilmezssiniz :/
Güvenmek ile saflığı karıştıran ve hayatta doğru dostluklar kuramamış kişilerin bir yumurtlaması...
Hayatta kimseye güvenemedim :&
karşındaki adam gibi biri degilse yanlış ata oynamaktan farkı yoktur.
Evet haklısın, bir insana güvendiğin taktirde kaybetmeyi de göze alman gerek...
Üstelik türü ne olursa olsun, kumarda kazanmak her zaman çok zordur.
Bu hayatta babana bile güvenmeyeceksin. Adımlarını emin atacaksın uyanık olucaksın
evet ama güvenmezsek kazanma şansımız da olmaz ;)
Allah en güvendiğimdir. Fissyoo.
Hayat felsefesi olucak bir cumle güvenirsen ölürsüüünn :)
Kazanacağını bilirsen kumar olmaz . Güvenmeden önce iyice tespit et :)
Güven olmadan hiçbişey olmaz..
Bir tek Allah a sonsuz güvenim vardır.
çok doğru bir cümle kimseye güvenmiceksin !
babana bile güvenmiceksin derler ya aynen öyle ;)
Çok anlamlı ve çok iyi bir söz.
bir tek ailene güveniceksin
ben sadece anneme güveniyorum kendime bile değil
menfatsız kötü günde yanında olana güvenılır...
Güvenmemekte en büyük yalnızlıktır. (:
Al bendende o kadar kendine güven
saf olmadan güvenmek en iyisi
Kimseye güvenmemeli.
Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin
Başta annem olmak üzere aileme ve sevgilime ...
Dogru
Aileme güvenirim .
gerçekten doğru
güvenmek için güvenenler var. yanlış.
rus ruleti gibidir
Şahtır o.
anneye tabıkıdee
güzel lafmış
hiç kimseye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar