İntikam kötü bir düşünce midir? Böyle bir durumda zarar vermeden intikam almak doğru mu? Ne yapmalıyım?

Çıkmaya başladığım insan ilk başlarda çok sıcak davranıyordu,sevdiğini hissettiriyordu ama sonra başka sebepler sundu ayrılırken, meğer eski sevgilisini unutamamış ama ayrılma sebebi saçma sapan şeylerdi bende tamam dedim ,bitirdim uzatmadan..daha sonra öğrendim ki arkadaşlarından ,ayrılma sebebi o kızı unutamamış olmasıymış..arkadaşları benim o kızdan daha iyi ,daha güzel olduğumu söyledi aptallık yaptı dedi.bende onu gördüğüm ilk yerde konuştum ,bana dürüst olman gerekirdi ve dürüst olduğunu söyledin yüzüme dedim,bir daha karşıma çıkma dedim ..o da bana ,seni sevdim ben ama onu sevdiğim kadar çok sevemedim dedi ..onunla 6 ay çıkmış ,ilk 2 ay herşey iyiymiş ama sonra kötü olmuş ilişkileri ,kız ayrılmış ondan..onunla ayrıldıktan 2 ay sonra benmle tanıştı , 2 ay tanışma aşaması yaşadık ben hata olmaması için zamana bırakalım demiştim ama bu zamanda gözlerinde bana karşı dürüst olduğunu hissetmiştim ve başladık meğer yanılmışım çıkmaya başladıktan 2 hafta sonra ayrıldık..çok kızgınım ,benden özürdiledi o kızdan daha mükemmel olduğumu fakat onu bir türlü unutamadığını anlattı ..bir daha bakma yüzüme dedim..ama çok kırgınım ben bunu haketmedim,içimden intikam almk geliyor ama o kdarda iyi niyetliyim böyle şeylerde yapamam ki..sizce ne yapmalıyım bundan sonra ,o kişiylede aynı bölümde okuyoruz ..tavrım nasıl olmalı ve intikam almalı mıyım zarar vermeden ?
İntikam kötü bir düşünce midir? Böyle bir durumda zarar vermeden intikam almak doğru mu? Ne yapmalıyım?