Zaaflar İnsanın sonunu belirler, benim zaafım merhamet, içimdeki bu duygu beni çok yanlış şeyler yapmaya sürüklüyor merhamet, iyi niyet midir? Zayıflık mıdır?
Merhamet duygusu bir zaaf değildir bence, bir acziyet bir zayıflık değildir.
Merhametten maraz doğar lafına da inanmam, evvela Müslüman'ım diyen birisi'nin merhametli olması lazım. Nitekim, merhamet etmeyene merhamet de olunmaz.
Merhametli olmak iyidir, kötü olan "insanlara merhameti suistimal ettirecek hatalar yapmaktır" -- Gelelim bendeki zaafa; karşımdakini bazen kendim gibi görüyorum ve hataya düşüyorum.
Merhamet iyi niyettir elbet. Zayıflık olan merhametten sonraki aptallıktır. Birisini hatayı yaptıktan sonra merhamet edip aynı şekilde yakınlık içinde olup aynı şekilde davranırsan eskisi gibi oda aynı hatayı tekrar yapabilir. Merhamet iyidir asla eskisi gibi olmayacaksın ama.
ben bana yapılan iyilikleri unutmam kolay kolay benimle samimiyetinide buna göre belirlerim ve vefalıda biriyimdir ama hiç bellide olmaz zaaf olarakta görülebilir tabii
Çok temiz kalpli biriyim herşeye kolaydan inanıyorum insanlarin sakladiklari art niyetlerini düşünemiyorum hep aldaniyorum neden insanlar yalanci ve kötü 😉
Merhamet, aşırı empati kurmak, fazla minnet etmek, herkesi kendim gibi çıkarsız sanmak hattımı bitiren özellikler gerçi bunlar zaaf mı değil ama günümüzde öyle kullanılıyor
En İyi Cevaplar