Hedefler başkalarına söylendiği zaman, gerçekleşme ihtimali azalıyormuş. Kendine saklayan insanların, hedeflerine ulaşma ihtimali daha yüksek. Bana biraz alakasız geldi. 😐 Sizce hedeflerini kendine saklayan insanların istediklerine ulaşması daha kolay olur mu? Hedeflerinizi başkalarına söyler misiniz?
Hedeflerini kendine saklayan kişiler daha başarılı! Hedeflerinizi başkalarına söyler misiniz?
Sebebi şöyle; birilerine anlattığında onunla ilgili konuşup, tartışınca erken başarmışlık hissine kapılıyorsun. Yani daha yol katetmeden onunla ilgili konuşmanın mutluluğu sana yetiyor, şevkini azlatıyor. Şu kadar çalışırsam şu üniversiteye girerim diye sürekli konuşan öğrencinin doğru düzgün çalışmaması gibi. Çünkü o kadar konuşuyor ki sanki kazanması garanti gibi görüyor bilinç altı.
Sorarlarsa söylerdim, konusu açılırsa söylerdim ama artık yapmıyorum. Kıskansalar da kıskanmasalar da, negatif beyinleri ile sürekli ''Yapamazsın.'','' Torpilli olman lazım.'',''Başaracağının garantisi yok. ''... vesaire vesaire bu şekilde saçmaladıklarını fark ettiğimden beridir kimseye bahsetmiyorum.
olabilme ihtimali var yani neden dersen anlatıldığından büyüsü kaçıyor işin.: yani anlamadığı halde akıl veren oluyor bilmediği halde karışanlar oluyor başarıları gölgelemede bunlarında bir nevi etkeni var olsa gerek
bir buluş yapmak gibi hedefin varsa söylenmemesi daha iyi olur çalınabilir.😂 He diyosanki biyerin başkanı en üst mertebesi olucam diyosan, dünyayı turlucam falan diyorsan söylesende bişey farketmez.
Hedeflerimi söylediğim bir insan, hayallerimin gerçekleşmemesi için yememiş içmemiş çalışmış. Sonra bana hakkını helal et dedi... Hedefler söylenmemeli denizcim. :) Sütten ağzı yanan misali...
Ben malesef soyledim. Hedefine bir turlu ulasamayinca (ugrastigim halde) ''sen salaksin, sen yapamazsin, sen bu kafayla nasil olacaksin'' blablabla seyleri duyacaksiniz. Soylemeyin!!!
Haksiz sayılmazlar. Evet ozellikle erken yaslarda yaptığım ve söylediğim hicbir planim gerçekleşmedi. Zamanla öğrendim ki basladiktan sonra en yakinkarina soylemekten öteye gitmemek lazımmış...
Asıl hedefimi söulemem 😊 zaten hedefime ulasmak için basamaklar oluştururum her geçtiğim basamaktan sonrakini söylerim 😊 boylece insanlar beklenti icine girmez
birde olumsuz yanlarıda var mesela kimse ne yapmaya çalıştığını bilmiyor sen söylemediğin için nasıl biri olduğuna, gelecekle ilgili ne düşündüğünü kestiremiyorlar. Buda onları sana karşı önyargılı yapıyor ama başarı getirdiğin zaman herkes susuyor benim hayatımda bir çok örneği var ama bende düşünmekten yoruldum her şeyde en iyi olmak zor kişisel gelişim ve kişisel başarı sonu olmayan bir dünya
Konusuna göre değişir, öyle şeyler vardır ki asla söylememelisin, öyle şeyler vardır ki doğru kişiler duyarsa zirve senindir. Ve doğru kişi asla bilinemez bu yüzden doğru seçimi yapın.
En İyi Cevaplar