İşte 12 rengimiz: 1) beyaz: saflığı, temizliği ve istikrarı ifade eder. 2) siyah: gücü, tutkuyu ifade eder. 3) mavi: sonsuzluğu ve özgürlüğü ifade eder. 4) yeşil: doğanın ve huzurun rengidir. 5) kırmızı: ataklık, azim ve kararlılığı ifade eder. 6) sarı: neşe, zeka, incelik ve pratikliği ifade eder. 7) pembe: neşe, güven ve rahatlığı ifade eder. 8) mor: asalet, lüks ve itibarın rengidir. 9) turuncu: dışa dönük, heyecan ve mutluluk verici. 10) kahverengi: toprağın ve doğallığın rengidir. 11) lacivert: sonsuzluk, otorite ve verimliliği ifade eder. 12) gri: alçak gönüllülüğü ve dengeyi ifade eder.
Her rengin bir anlamı vardır. Peki sen hangi renksin?
Renklere bu anlamların insanlar tarafından yüklendiğini düşünüyorum. Nitekim, bu renklerin anlamı benim için tamamen farklı. Başka birine göre de farklı olacaktır zaten. Ama yukarıdaki manalarına göre bir şey söyleyecek olursam. Gri derim o da denge kelimesi geçtiği için.
Elbette öyledir zaten manalara baktığınız zaman bir çok insanın duyduğunda aklına ilk gelen manalar. Yani bu sonuçlar genele yönelik hazırlanmış olmalı. Bir çok insanın aklına beyaz deyince saflık, temizlik gelir haliyle. Benim de beyaz deyince aklıma bunlar geliyor ama yine de herkes için aynı değildir bunlar. Bir çok renk mesela benim için farklı anlamlar ifade ediyor. Psikoloji ile ilgilenen bilim insanları çeşitli deneyler yapıp genele yönelik olarak böyle sonuçlar çıkarmış olabilirler tabii. Saygı duyuyorum.
En İyi Cevaplar