Hep daha fazlasını mı istersiniz, yoksa küçük şeylerle de mutlu olmayı bilir misiniz? Edit; Bir fincan kahve ve kitabımla sonsuza kadar mutlu ve huzurlu olabilirim...#TheeBadLİfe
Mutluluk ''küçük şeylerde''! Küçük şeylerle mutlu olmayı bilir misiniz?
İnsanoğlu (bu kelimeyi de hiç sevmem ama bu seferlik kullanayım , insanoğlu nedir ya insankadını neden değil) küçük şeylerle mutlu olabilmeli, ben yağmura yakalanınca bile mutlu oluyorum o ses ve toprak kokusu müthiş, karda yürürken çıkan sesle bile mutlu oluyorum, eğer küçük şeylerle mutlu olabilseydik hayat daha yaşanılabilir bir yer olurdu herkes için. Güzel soru 👍👏
Küçük şeyler ha... Bir fincan kahve ve kitap ile mutlu olmak... Geçim sıkıntısına sahip olmamak günümüzde ne kadar küçük ve ulaşılabilir bir şey. Vaov... Bence herkes bir fincan kahve ve kitap alıp bir köşeye oturup sonsuza kadar mutlu olmalı. Haklısın. Ne de olsa bu KÜÇÜK bir şey. 👍
İnsanlar aç gözlü iştedikçe isteyen bir huyumuz var maalesef nefsimize engel olamadıgımız şeyler yapabiliyoruz bence küçük şeylerle mutlu olmayı yetinmemiz gerek
Geçim sıkıntısı yaşamasam, gelecek kaygısı gütmesem evet küçük şeylerle mutlu olan biriyim. Minik bir çocuk gülümsese ya da ben onu gulumsetsem bile benim için mutluluk kaynağıdır o. Ama dediğim gibi şartlar ve durum bunu zorlaştırıyor ne yazık ki
Mesela bir bakış, bir gülüş, bir öpüş , bir tek saçın bile olsa kokusu mu? Yok sa adın mı, evetin mi, merhaban mı, selamın mı? Söyle sevgili neyin küçük ki? Seni seviyorum...
İnsan herşeyden sıkılabilir ve her zaman daha fazlasını isteyebilir. Mutluluk kavramı bazen çok pahalıya mal olabilecek birşeylede elde edilebilir bazen bedavaya basit birşeylede önemli an ne olursa olsun o an aldığın huzur, güven, zevk meselesidir. Tabii bu her insan için farklı olduğu gibi her insanı basit şeylerlede geçici olarak mutlu etmek mümkün sayılır.
Çocukluğumda mutsuzdum. Buyudum yine mutsuzum hep mutsuzum yarın yine mutsuzum olucam ondan sonraki gün yine ondan sonra yine. Hep mutsuzum olucam hayat bize gire değil adaletsiz dünyada birer oyuncuyuz hepimiz
Küçük şeylerle mutlu olurum hemen cıvıldar ses tonum ama küçük şeylerden dolayı kendime hayatı ızdırap edebiliyorum. Ses tonum çatallaşıyor o zaman da..
Küçük şeyler büyük mutlulukların işaretidir... Önemli olan onu görebilmekte...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
kadınlar hep küçük şeylerle mutlu olduklarını söylerler ama bu sitede gözlemlediğim kadarıyla genelde küçük şeylerele yetinmiyorlar daha büyük istiyorlar
@nureella Hayır öyle değil. Mesela Miami'de tatil, Bodrum'da yat gezisi, 49 model Ford Mustang ile motoru patlayana kadar yollara dökülmek, istenilen her şeyi elde edebilmek. Ayrıca evet, 95 bin doları veren Ay'a da çıkıyor.
@nureella Bu sadece maddiyatı ilgilendirmiyor. Tinsel yönden ifade edeceksek anılar var. Kaç kişi geçmişini bütünüyle özlüyor acaba? Ve en önemlisi geçmişinden taşıdığı hayali parçalara ulaşabilmek için neler yapıyor?
Kitap okumak ve kahve içmek de bir mutluluk kaynağıdır. Ama insanın morali bozuk olduğu zaman bu iki şeyden mutluluk duyabilir mi? İnsanda okuma isteği olur mu? Şu an birçok insan mutsuz, bu bilimsel olarak araştırılmış. İşte bu hüzne sürükleyenler de çevredir. Yaşam kalitesi yüksek insanın çevresi de elit kesimden olacağına göre..
heh seni şimdi daha iyi anladim insanlar eşit şartlarda olmadıkları için lüks yaşayan birinin yaşantısını mutkuluk olarak hayal edip ona ulaşmaya çabalar mı diyosn?
En İyi Cevaplar