Sizin için önemli olan iç güzellik midir? Yoksa "neyleyim ben dışı güzel olmayanı" diyenlerden misiniz?
Hadi bakalım pamuk eller klavyeye, tuşlara 🎈

Dışınız güzel olmadıkça
kimse içinizi merak etmez.
acı ama gerçek özelliklede bayanlar bunu çok yapar oysa
Kilonuzla dalga geçmeyen adamları sevin,
sabah uyandığınızda yeni çıkmış sivilcenize iğrenerek bakmayan,
saçınızda üç beş beyaz görüpte
alaycı bakışlarla yaşlandığınızı söylemeyen,
kemerli burnunuzu, kalınlaşan belinizi dert etmeyen adamlardan bahsediyorum.
öyle adamlar şekilciliğin dünyevi boyutundan çıkmış,
ruhani doyumun olgunluğuna ulaşmış adamlardır.
ne güzeldir bu adamlarla yaşlanmak, ve ne kadar şanslıdır onlara rastlayan kadınlar...
lâkin zamane kızları bu adamlara rastlar ve it... gö... sokar gider ve bu adamların nesli böyle böyle tükenmek üzere sonrada şekilciliğin ve paranın verdiği haza gider kızlar sonuç yüzde doksan dokuz hüsran
ya aldatılır ya aşağılanır vs vs sonuç erkekler sevmeyi bilmez erkeklerin hepsi aynı yine suçlu biz erkekler
tipini begenmedigi birisinin yuzune bile bakmayan sonra ic guzellik onemli diyenlerin aklina tükürem :) diyorum
Helal olsun diyorum 😄
Şimdi realist olmak gerekirse dışı dünya güzeli olup içi çürük olan biriyle değil bir ömür bir dakikamı geçirmem bu bir. ikincisi ikisi de birden olsun dersek bu çok nadir zaten Biyerden bir kusur olmak zorunda insanız kusursuz kimse yok. Eee ama dışı sana hitap etmeyen birini tanımaya çalışır mısın o da var.
Kısacası iç güzellikte dış güzellikte görecelidir.
Kimine güzel gelen kimine çirkin gelebilir aksi olsa ortalama veya çirkin diye tabir ettiğimiz bize hoş gelmeyenlerin hepsi yalnız olmak zorunda kalırdı. Fakat değiller. Demekki neymiş seven sevdiğini güzel görüyormuş zaten. İlk başta neyi sevdiğin önemsizdir. her ne olursa olsun zamanla insan karakteri sever zaten. Demem o ki seveceğimiz kişiyi biz seçemiyoruz ki neden buna kafa yormayım. Hayatımda bikere dış güzelliğe önem vermedim ama bak hala yalnızım o işler hiç belli olmuyo malesef... soru neydi? 😄
Babam boyle pasta yapmayi nereden ogrendi 😄😄
heh azcık kaptırmışımda kendimi soruya.. 😄
Valla bende bilmiyorum tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan 🙆
Dışı dikkat çekmesi gerekiyor ki içini önemseyeyim..
Yine mi haklisin
Hem de çok ❤️❤️
Cevap
93Cevap
https://www.nedir.com/content_imgs/hamam-bocegi.jpg
galeri12.uludagsozluk.com/.../...bocegi_609200.jpg
İkisi de böcek. Ama hangisi daha güzel geldi size? Tabii ki de hamam böceği. Uğur böceği insana yapışmaktan başka bir şey yapmıyor. Hamam böceği soğukkanlı ve kendi hâlinde takılır. Irkçı muamelelere aldırış etmez. Hem hamam böcekleri daha kalıplı ve heybetli. Dış ve iç olarak her yönden daha iyi.
Demek istediğim dış görünüş önemli. Tabii bunu iç güzellik tamamlar. Aksi hâlde hamam böceği bu kadar çekici olmazdı. Dışı güzel olup için çirkin olanı görürsün ve tiksinirsin. Her defasında yüzüne bakışın sana içindeki pisliği hatırlatır. Bu sebeple ikisi ayrı ayrı kulvarda değerlendirilemez.
Arkasaşım valla böyle diyenleri anlamıyorum benim için dış görünüşün bir önemi yok içi güzel olsun yeter falan filan safsata abi bunlar. İnsan dışına bakmadığı biriyle zaten konuşmuyo ki ilk göze kalbe hitap eden kaşı gözğ sesi elleri parmakları vücudu vs. Sen ilkin kalbını nasıl görüyonda böyle aptalca bişeye kendilerini inandırmaya çalışıyotlar ayakta alkışlayasım geliyor
👏👏👏
Şöyle ki, kimse dışını beğenmediği kişinin içini önemsemiyor. İç güzellik de önemseniyor tamam ama kişi önce dışını beğeniyor sonra o dışını beğendiğinin iç özelliklerine bakıyor. Beğenirse devam beğenmezse bitiyor. Yani hiç kimse içi güzel diye dışını beğenmediğine bakmıyor, zaten dışı beğenilmeyen kişinin merak edilmediği için iç güzellikleri de bilinmiyor. Aksini iddia edenlere bir sorum var: O zaman ben neden hala yalnızım LAAAĞNNNNNN !! :D
Isyan etmekte hakli 😅😄
Hepsine değilse bile bana samimi geldiğini düşündüklerime inanıyorum. Çünkü benim için de önemli olan iç güzelliktir.
Sen oyle diyorsan mimozam 😍😍
😍💕
Pardon?
Yanlış bir şey mi dedim 😕
Sana mimozam demiş, nasıl izin verirsin?
Ama ben böyle hep arada kalıyorum ki 😕
Sen anca bende kalabilirsin, konu kapanmıştır.
Eksi atarım ha 😏
Tamam ben seninim, sende benim 😏❤
Şimdi beybitom sen böyle sorunca yalan gibi olacak, ama gerçekten önemli olan iç güzellik diyorum. 😄
Hic mi onemli degil yani dış güzellik 😄😄
Önemli olan ortalama bir tip, zeka, müziksel yetenek ve etkileyici bir ruh
Bunların hepsini bir erkekte ara ki bulasin =//
Olanı gördüm, öyleleri var bir yerlerde :D
Simdi..
Sorun su ki..
Misal verelim ; kitaplardan.. dış kapagı cafcaflı her insan ilgi cekici bir sekilde ona yönelir ama ici bostur..
dıs kapagi siradan ama ici doludur..
o yüzden insanlarin karsisina birbirini tammalayan özelliklerde birileri cikmasi daha dogru olur..
... kendimden örnek vereyim yemin ederim bak hep en cirkin erkeklere asik oldum tutuldum hatta cevremden tepki dahi aldim pinar bir sana bak bir bunlara diye ama gönül iste otada konuyor b. kada... yane sadece dis görünüs diyemessin bende bu erkekler icin gecerli onlar genelde guzellige bakiyor
Gerçekçi olmak gerek biraz da sevmek.. Sevdiğim zaman dünya çirkini de olsa gözüme dünyanın en yakışıklısı gelir, sevmezsem çok yakışıklı olsa dahi tipsiz bulabilirim. Yani ben nasıl görmek istersem bir nevi.. Dipnot: Tanışmadan evvel görsellik önemliyken tanıştıktan sonra içsellik baz alınıyor genelde..
Inssnin bedeni yaşlanmaya mahkumdur ama ic güzelliğini kaybetmez fakat demek olmuyorki bu yeterli bir sebep ne yazik ki insanoğlu herzaman bir şeyi albenisi olmadan onu elde etmek istemiyor. Ben bu yaşıma kadar hep iç güzelliği aradım fakat dediğim gibi yanımada yakıssin istedim buda yanlız kalmama sebep oldu. Size tavsiyem 2sini bir aramayın bulunmaz hint kumaşı gibi sonra hayatı sökükleriniz le yasamak zorunda kalırsınız😄
şimdi oturup gece gece çok okuyan mı bilir yoksa çok gezen mi bilir konusu gibi bunu mu tartışıcaz veya haftaya olacak olan refandum gibi evet hayır tartışması mı yapıcaz birazcık düşününce neyin ne olduğu ortaya çıkıyor en yakınına Annene söyle bakalım en doğru cevabı ondan alırsın bak
Birinin dışı güzel olur tanıdıkça bakarsın ki mal mal hareketler nerde ne yapacağını bilmeyen haller mutlaka sogursun, diğeri ne de ilk isinamazsin tanıdıkça mantıklı gelmeye başlar ne biliyim kendine uygun görürsün alışkanlık yapar. Ayrıca güzellikte göreceledir. 2.5 sene deli gibi sevdiğim brad pitt gelse değişmeyeceğim çocuğu sevmeyi bıraktığım da o kadar itici gelmişti ki...
Dış görünüşü çok güzel olmasada arada bir çekim olmalı bize göre çirkin olan insanlara bide onu beğenennin ya da aşık olanın gözünden bakmak gerekir..
Ben karakterede çok önem veriyorum hatta farkettim ki gün geçtikçe dışının güzelliğinden ziyade iç güzelliği beni daha çok etkiliyo..🙂
Kalp ısınmadan bu iş olmaz
İnsan şu üç şeyden ibarettir
Kendimiz ile yaşadığımız her çatışma aslında bu üçünün konuşmalarıdır
Akıl
Kalp
Nefs
Ve bu üçü uyuşmaz ise o bağlar mutlaka kopar
Kesinlikle haklisim 😄😄😄
Lakin bu sevilmemek anlamına gelmesin
Dışı güzel olmayanın içini merak eden birçok insan olmuştır
Ilk görüşte tabiki bir çekici gelmeli insana o ayrı ama, sevmek için yürek güzelliği önemli kuzum. nice insanlar var dışı yeşil türbe içi Estağfurullah tövbe derler bİzde :-) yani dışı güzel gelir ama içi fostur anlamında :-)
Vallahi haklisin abla.😄😄😄
Sağol kuzu :-)
Ikiside bence. Mesela öyle yakisikli erkekler var ki aman Allahim diyorsun sonra biraz konusup kaynasinca bu ne bicim biri böyle diyip soguyorsun. Karakter cok önemli yoksa insan sogar. Ben mesela bir oglana asigim, ondan doynan yakisikli olan erkekler var ama onun gibisi yok
İnanmıyorum ve benim için de tip önemli. 😂
Gerçi kendi açımdan bakıcak olursam, bana bu konuda herhangi biri olumlu veya olumsuz bir yorumda bulunmadı şimdiye kadar fakat ben kendimi olumsuz yönde yani tipsiz görmekteyim 😂
Başkalarına karşı bakış açımdan bakacak olursak ki şimdiye kadar hiç gerçek deneyimim olmadığını varsayarsak benim tipe önem vermem hiçbir işe yaramadı 😂😂😂
bir sevdiğim dostunda dediği gibi dışını beğenmediğin kişinin içi ilgini çekmez diye oyüzden pek ilgi çekmiyor dışı güzel olmayan ama tabi bazıları istisna 😏
Kime laf attin findik suratli.😄😄😄
Dışı güzel olsada kafasının içi boşsa ya da gereksizliklerle doluysa napayım ben o güzelliği...
Pamuk ellerim gitti klavyeye 😂bol bol soruna yorum gelsin 😀mutlu geceler😍😍
Simdiden 145 cevap geldi 😅😅 Sana da mutlu geceler 😍😘
iç güzelliğe önem veriyorum diyenler genelde özgüveni düşük ve çirkin olduğunu düşünen insanlardır. dışını beğenmediğim birinin içini merak etmem.
Ilginc bir yaklaşım 😄😄
biraz ukalaca bir yaklaşım oldu farkındayım ama öyle yani 😂
Dış güzellik elbette önemli ama bence buradaki dış güzellik çoğunlukla bakım. Bakımlı insanın beğeni uyandirmamasi çok düşük bir ihtimal. Ve ic güzellik burada devreye giriyor. İnsan kendini güzel bir görüntüye he r türlü sokabilir ama güzel bir karaktere sahip olmak öyle bir iki kremle bilmem neyle olacak iş değil. Ve ne kadar biri çekici olursa olsun karakteri kalbi düzgün olmadıkça kimse bir süre sonra tipi için ona katlanamaz
Dış görünüş sadece ilk tanışmada avantaj sağlıyor.
ben biraz sapyoseksüel'im kadın çirkin olsa da zekası ve kişiliğiyle beni etkileyebilir ki İlk görüşte çok güzel bulduğum kızları biraz muhabbet ettikten sonra çok çirkin bulmaya başlıyorum. Tabi ki güzellikleri değişmiyor aptal oldukları için benim bakış açım değişiyor.
Şimdi şöyle bir gerçek var kimse dışını beğenmediği birinin içini merak etmez. Boşuna yemeyelim birbirimizi 😅
Ha şöyle ya 😄😄
Şimdi kimse kimseyi yemesin. Zira, göz her zaman kendisine az da olsa hoş gelen kişiyi ister.
Gönül de buna ilave olunca uyum sağlanıyor.
Kaymakli kunefe gibi 😄😄
Bir kişinin karakterini keşfedebilmeniz için onun önce dış güzelliğini beğenip hayatınıza almanız ve belli bir süre boyunca içini dışına çıkarmanız lazım..
Dış güzellik işe alımı kolaylaştırır.. iç güzellik ise işte kalıcılığı sağlamlaştırır..
Buradaki iş olarak belirtilen durum aşk olarak alinmali ☺😉😉
Guzel bir yorumdu.. Teşekkür ederim 😄
Begenin için ben de tesekkur ediyorum ☺
:) :)
İç güzellik elbet önemli ama sadece iç güzellik önemli dış güzellik önemsiz diyenler dürüstlükten çok uzaklar
Kesinlikle haklısın
Dış görünüş önemli değil diyen insanların samimiyetine asla güvenmiyorum birini ilk görüntüsünü severek başlarsın sonra karakterini..
Allahim samimiyet akiyor resmen gorusunddn 😄😄😄😄
Karşımdaki öncelikle dış güzelliği ile etkilemeli ancak bunun devamı ve bir ilişkinin başlangıcı için iç güzellikte gerekli, bunlar ayrı ayrı değerlendirmek yerine sırayla değerlendirmek daha doğru olur
Güzel renkler gözden kaybolunca gerçek kimlikler de dökülmeye başladığına göre. İç güzelliğin kıymetini herkes er ya da geç tecrübe ediyor. Dolayısıyla fazla şekil şukul yapmaya gerek yok. Önemli olan iç güzellik. :)
Walla acikcasi ilk gorunum die birsey vardir orda ilk olarak dis gorunuse bakarim ben cnku hala icini bilmiyorumdur sonra tabiyinca icinide ogrenirim ha ici bana tersse tipide zaten gozumde biter ve hayatimdan cikaririm.
Önemli olan iç güzellik okey ama ruhlar aleminde de yaşamıyoruz 🙄
Benim cumlem lan bu.
@_Boyfriend_ Patenti sende miydi 🤣
@_Boyfriend_ yalniz bu google da var =/ senin değil yani
benim kullandigimsimdiiii amaa
Dış görünüş çok önemli değil destekte...
Bence azda olsa gerekli
Kesinlikle oyle 😄😄
Herşey bir bütünün parçasıdır, önemli olan bütünün güzelliğidir :)
Valla sende haklisin 😄😄😄😄😄
Değil mi ki insanı hoş gösteren ahlak güzelliğidir 😊
Kesinlikle bebek 😄😄
😊😊
dış güzelliği geçicidir napacam ekmekmi banacam önce iç güzellik çünkü insanın karakter yapısı iç güzellikte gizlidir buna karşıyım diyenlerede ben karşıyım
Dış güzellik tabi ki önemli, içi pek önem arz etmiyor artık benim için.
Ic dedigin nedir ki bir dalak iki bobrek 😁😁😁
Aynen, taliplerimi bekliyorum bu arada.
Besbekarım.. :))
Ilkten bana gelip form doldursunlar ama 😄😄
Olur yönlendirme yaparım ❤😂
Bekliyom 😎😎😎
Bekle ❤
İç güzellik falan hikaye bence. Sağlam karekter önemli tabiki ama bir ömür aynı insanın yüzüne bakıcaksın ve yanında nasıl hissettiğin de önemli
Hoslandigim tipler hep çirkin ve zeki olur genelde zekaya önem veriyorum konuşma tarzı falan. Ama bazıları için dis guzellik ilk sozu iç güzellik son sözü soyletir.
Benim için önemli olan dış güzellik. İçi napıyım ben. Dürüst insanları ds gorduk boşa vakit calan.
Aynen oyle haklisin. Ozellikle de umursamayanlar..
Heimmmmmm 😏
Guzele kirk gunde guzel huyluya kirk yilda doyumaz. Ha yinede dengi olmali
Doğru söze ne denir 😄😄
Güzel/yakışıklı olanlar da ego çok oluyor. Önce dış görünüşü hoşuna gider ve sonra içini de tanımak istersin. İç güzelliği tanıdıkça aşık olursun. Yıllar geçtikçe dış görünüş değişir ama iç görünüş aynı kalır :)
Dış güzellik bir yere kadar.. İnsan iç güzelliği de istiyor. Ortaya karışık olsa fena olmaz..
Kebap misali 😄
Evet :D
Ahlakının güzel olması en önemlisi , snrasında dış güzelliğininde etkisi oluyor çokta yakışıklı olmasına gerek yok
Her gün gördüğün ve yavaş yavaş tanıdığın birisi ise durum değişir. bazen kişilik tiptenn önce gelir.
İç güzellik kalp güzelliği daha önemli çünkü insanı insan yapan kalbidir oysa dış güzellik garantisi olmayan gelip geçici bir güzellikten aldanmacadan ibarettir
Bir insanın tipini beğenmediğin sürece o insana ısınamazsın. İstediği kadar içi güzel olsun karşındakinin, yine de hep bir şeyler yarım kalır. Aşkın da yarımla falan işi olmaz
İç güzellikten ziyade kendini sevmek ve kabul etmektir önemli olan Çoğu insanın yapamadığı şey budur.
ilk olarak karakterli olması ikinci olarak da iç güzelliğinin olmasıdır. Çok yakışıklı olmasına gerek yok yani
Kesinlikle iç güzellik önemli dış güzellik gelip geçici özü sözü bir birini bulmak zor bulsam niyetim ciddi.
Dış görünüş güzellil ya da yakışıklılık değil. Öz bakımına önem veren çirkin bir adamı da beğenebilirim
Eğer vur kaç olarak düşünüyorsam dış güzellik daha önemli.
Iç güzellik önemli tabii. Ama yüzüne bakılır derecede de diş güzellik lazım
Dış güzellik önemli tamam kabul ediyorum ama içide güzel olmazsa olmaz zaten biyerde çekir gider yani o yüzden önemlidir iç güzellik
İçi de dışı da güzel olsun. İçinin güzelliği dışına vurmuş derler ya o hesap.
İkiside önemli. En başta içi çok önemli ama bu dış görünüşü de önemsiz yapmaz.
İç güzellikte önemli ama hemen hemen herkesin dış güzelliğe daha çok önem verdiğini düşünüyorum
Yakışıklı olmasına gerek yok ama tipinden karakteri anlaşılır
tabikide inanmiyorum dışı guzel olmayanin icini kimse merak etmez.
İnsan dışını beğenmediği kimsenin içini merak etmez. Ama herkesin güzellik tanımı da farklıdır. :)
ya ikisi bir arada olanlar varsa? arar tarar bulur ve onu tercih ederim işte ;)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar