Erkeklere bu sorum :
Gerçekten sizin için önemli olan iç güzellik mi :))
Gerçekten sizin için önemli olan iç güzellik mi :))
Bir laf vardır. hayatta duyduğum en etkili ve en doğru sözlerden biri.
"dil mi güzel, dilber mi?"
kısa vadede herkes dış görünüşten etkilenir elbet.
ama ne denli güzel olursa olsun; şu dil varya, o bitiriyor bütün işi.
değerli halk ozanımızın da dediği gibi; "tatlı dillim güler yüzlüm"
vasat güzellikte ama tatlı dilli bir kadın her zaman yeğdir.
diyorum ya; kısa vadede her zaman dış görünüşten etkilenir insan.
fakat kadın güzel olmuş ama sadece güzel.
eh n'apayım ben o kadını ?
ama birde kadın var ki; "sıradan" diyebileceğin bir güzelliktedir. fakat bir dil vardır, bir işve vardır, bir cilve vardır ki; adama dağları deldirir. fehat ile şirin gibi destanlar yazdırır.
yoksa güzel olmuş ama surat beş karış, bir afra bir tafra. hep negatif mesela. insanın ömrünü yer.
bu başlığı açan bir kadın. ama ben bir erkek olarak kendi açımdan cevaplamaya çalıştım.
ne denli başarılı oldum bilmem.
böyle işte dostlar. "dil mi güzel dilber mi?"
Şüphesiz bir erkeği de bir bayanı da ilk etkileyen dış güzelliktir. ben sevginin süreç meselesi olduğuna inandığım için, gerçekten itici gelmeyen birinin zamanla sevilebileceğine inanırım.
ancak şu da var ki sevdiğiniz kişinin gözlerine baktığınızda içiniz titremeli, bu çok güzel olması anlamına gelmez, sizin için güzel odur.
kısacası elbette bir ömür sürmekse niyet iç güzellik şarttır ama insanın karşısındakine bakınca hoşlanması da gerekir.
son olarak, nasıl ki hayatta akıl ile gönül, maddiyat ile maneviyat bir kuşun iki kanadı gibiyse ve bir kuş tek kanat ile uçamazsa dış ve iç güzellik de bir kuşun iki kanadı gibidir.
o değilde ortalıkta şu kız tipi çok var..
düşük bel giye giye belinde resmen can simidi oluşmuş..
klasik tipik sıradan giyiniyor dirseğine de çantayı takıyor (kol değil dirsek) en fazla 1,60 olan boyuyla sokakta bir salınıyor aman Allah ım dersin..
şimdi bu tip hem dışını güzel sanıyor, hem içini...
dışına bakan kasılmasından içini görür zaten tipik kasıntı cadde kızı.. alışveriş gezmek tozmak tek derdi..
ama bir de şunlar var ki gerçekten zarif, sade, akıllı ve mütivazi.. biraz mesafeli ama, gerçekten samimi.. dışı çok güzel olmasa da belli ki içi güzel, bakışı güzel..
sen olsan erkek olarak hangisine bakarsın?
bu benim hemcinsimdeki gözlemim ki erkekler daha iyi bilir bunu..
o yüzden insanın içi dışına yansır gülüş, bakış ne mşekilde olursa olsun dışında çok irrite edici bişi yoksa için dışına yansır..
bu herkeste aynıdır.. İlk görüşte aşk dış görüntüyle alakalıdır ;) Diğerleri mantık birlikteliğidir.
Ama yinede çirkinler kazançlı çıkıyor her zaman. Bu tezata birtürlü anlam veremiyorum nedense :)
+++
ayne kutup meselesi kişi biraz yakışıklı yada bıraz güzel olursa kendini beyenmışlık ortaya cıkıyor bu bızım kültürümüzde cok yaygın görülür hava kapris filan ben koşmam peşimden koşucaklar gibisinden ,iki tarafta naza cekınce güzelin/yakışıklının yanında genelde cirkin birileri oluyo ):
haklısın
Cevap
115Cevap
Her zaman için iç güzellik bir ön koşuldur. Yani olmazsa olmaz. Fakat asla tek başına yeterli değildir. Mesela karşıdaki kişinin içi güzeldir ama çok bakımsız ve pasaklıdır. Olmaz.
Bu nedenle böyle önemli şeyleri tek bir kritere indirgemek doğru değil. Bunu yapanlara da inanmayın. Konuya popülist yaklaşıyordur.
gerçek sevgiyi bulduktan sona iç ve dış güzelliğe gerek kalmıyacak çünkü böyle sevmişsindir böyle kalsın istersin ben güzelliğe bakmam aşkı ve sevgiyi gerçekten bilen ve yaşamasını bileni seçerim böyle olmak zorunda yoksa her önüme gelen güzele sırf güzel diye açılmam doğru deyil yoksa sonra benim üzülme ihtimalim var
tabikide dış güzellik ama bazen dış güzellik tırtıl gibi oluyor ama içindeki kelebeği görürsen ozman iç güzellik dış güzellikten önce geliyor
dış güzelliği olmadan iç güzelliğinede aşık olabilirsiniz ama bu benim başıma 26 yılda 1 geldi
bayanları gerçekten takdir ediyorum yüzde 95 i ilişkide ciddiyetten yana erkeklerde bu oran yüzde 5 oda direk evlenme teklif edip kaçırabiliyor
hostes örneğini vermekten yorulmadım yorulmicam:):)kesinlikle kişilik karakter ve zeka önemlidir.1,78 boyunda kumral ela gözlü buğday tenli kusursuz bir fiziğe sahip hosteslik yapan bir sevgilim vardı..okadar sabırlı olmama ramen 1 ay dayana bildim.ver hasıl kelam...güzellik ilk sözü kişilik son sözü söyletir.
güzellik ilk sözü kişilik son sözü söyletir. // süperdi gerçekten ++
benim söylediğim malumun ilanı aslında...yani tam tersi gerçek olsaydı manken beyler ve bayanlar dünyanın en mutlu insanları olurdu...dimi?:)
Dürüst olayım. İç güzellik çok önemli. Sonuçta hep yanında olmasını isteyecek bir kız olacak. iyi günde de kötü günde de sımsıkı saracak,destek olacak bir kız.. Fakat tabi şöyle iç güzellik yanında, yüzüne de bakılabilir olsun. Öyle çirkin bişeyle de sırf içi güzel diye bir ömür geçmez :)
1. kriter iç güzellik
2. kriter temiz bi geçmiş
3. kriter giydiği elbiseler
4. kriter dış güzellik... ne aşırı güzel bi kızla ne de yanıma yakışmayacak bi kızla çıkmam. benim dengim olsun. birbirimizin gözünü doyuralım ki kimsenin gözü dışarda kalmasın
iç güzellik te önemlidir ama dış güzelligin yeri ayrıdır
çünkü senin huyunu suyunu bilmeden sana aşık oluyorum
huyunu sonra ögrendigim için iç güzellik sonraya kalıyor
bence iç güzellik 2. planda
insana güzellik te lazım yoksa çirkin ve güzel diye anlamlar olmazdı degil mi
oturmasını kalkmasını bilmedikten sonra veya konuşmaları mantıklı değilse yada ne bileyim sevgisini bana göstermiyorsa duygusuz odunun tekiyse veya gerzek birisi olduktan sonra o kızın dışı güzel olsa ne yapayım ben o kızı...
Dış güzelliğe değil iç güzelliğe bakarım insanın kalbi temiz olacak arkadaş oturmasını kalmasını bilecek cümlelerini düzgün seçecek mantıklı olacak... :) sevgilisine de sevgisini gösterecek.. ;)
aga gercekten olay bence oyle.. 15-20 kizla beraber oldum bugune kadar ben..hepi topuda sex ve oyalanalim ayagina..simdiki hatunumu cok seviyorum ama..hani hepsinin guzelligini icini incigini bincigini topla ve carp 1 milyar ile.. yine simdiki hatunumun ne ic nede dis guzellgine karsi galip gelebilir..2 sini bulmak evet zor ama ben buldum..herkeste bulabilir bence..
dış güzelliği beni çekememişse, benim kan akışımı hızlandırmıyosa, ona yakınlaşmak için bişeyler düşünmeye, onu etkilemeye itmiyorsa ve bunun sonucunda da o kişi ile tanışmak için bir hareket de bulunmuyorsam o kişinin iç güzelliğine de zaten ilgi duyamam çünkü tanımıyorum demektir. O yüzden önce dış güzelliği ilgimi çekmeli ki iç güzelliğini keşfedebiliyim
Herşeyden önce fiziksel özelliklerin beni çekmesi lazım (Çok güzel olması şart değil, tipim olsun yeter)
Bundan sonrasındaki en önemli unsur kafa yapısıdır.
Daha sonra iç güzellik gelir. (Kalbin saflığı vs)
Bu aşamalar olmadan çok zor ciddi bir ilişki yaşamam.
dışı illaki adriana lima olsun demiyoruz ama kaşı gözü düzgün olduktan sonra iç güzelliğe önem veririz yani. gerçekten içi güzel olan kızlar var ama dışı birazcık kötü diye dışlanıyolar o kötü. Ha birde içi dışı kötü olanlar var onlara allah sabır versin :D
Doğrusunu söylemek gerekirse, bir kızın önce fiziksel güzelliğine dikkat ederim.Yüzü, boyu, kilosu falan her şeyden önce gelir.Güzellik olarak ortalamnın üstünde olması gerekir.Fiziksel olarak beğenmişsem karakterini tanımaya çalışırım.Fiziksel olarak beğenmemişsem, karakterinin olağanüstü olması gerekiyor.Yoksa çok zor.
Sadece iç güzellik yetmiyor dış güzellikte bir miktar olması lazım zaten kız dediğin biraz bakımlı olmalı eğer kendisiyle ilgilenmiyorsa başkasının onunla ilgilenmesini beklemesin ama şöyle birşey de var eğer iç güzelliğine kapılmışsan aşık olmuşsan dış güzellik anca o zaman pek bi önemi kalmıyor :)
Ruh güzelliği önemli...fakat gel gelelimki ruhlar alemınde de yasamıyoruz..kaportada iyi olucak..yoksa olmaz. :)))) HAHAHAHAHAHA KOPTUM YA
Ya ben etkıleyıcı bır gorunumun guzel bır kalple bırlesmıs halınden yanayım ;)
evet ince bağırsağı, diyaframı, karaciğeri şekilli olmalı
ciddi ciddi mi sorarsınız bunları siz yaa
bu çağda bu görüş hımmm
sorarken bile neyin ne oldugunu biliyorsun
sözde soru sormuş oluyorsun
git okuluna derslerinle ilgilen
kimse ilk olarak iç güzellik demesin
külliyen yalan, kendimizi kandirmayalim
iç dışı besler
insanların tanışa bilmesi için dış beraber bir ilişki kurmalara için iç güzellik gerekır. yanı ıkısıde önemlı
İlk görüşte kapıldığımız dış güzellik. ama daha sonraları bu iç güzelliğe bırakıyor yerini. karakteri iyi değilse eğer ne kadar güzel olsa da bitiyor.
Hayır iç güzellik lafını sadece çirkinler söyler , hiç bi erkek iç güzelliğe bakmaz . Sen hiç Çirkin bi kızın sevgilisi olduğunu gördünmü % 90 nı boştadır :)
Dusundumde haklısın :))
:)
cevabınla çeliştin:D sen nasıl böyle bi yorum yapabiliyosun o zaman bu tipinle
Valla tipimde ne var bilmiyorum sölersen öğrenirim ,ben gerçeği söylüyorum nasıl göründüğüm değil ne düşündüğüm önemli .
Yani bncede :) Moralim bozulmazda bi kıçı kırığın yüzünden şöyle bişi var kendi resmini koymamış arkadaş fake resim koymuş yada vibratörle foto çekinmiş bence durumu daha kötü :)
Güzeli Güzel yapan Edeptir Edep İse Güzeli Sevmeye Sebeptir..!
gönlümün güzel görmedigini gözüm güzel görse ne olur...insan gözüyle değil,gönlüyle kalbiyle duygularıyla sever..
Yüzüne bakınca içimi huzur kaplayacak kadar güzelse, iç güzelliğine bakmak gerek, evlenirsem ağzım yanar mı yanmaz mı diye...
İlk anda dış güzelliği kesinlikle bir artı oluyor. Daha sonra iç özelliklerine göre de terazide değişiklikler olabiliyor.
TABİKİ İÇ GÜZELLİK ÖNEMLİ, ÖZELLİKLE EVLENMEYİ DÜŞÜNÜYORSAK AMA DIŞ GÜZELLİKTE OLMALI BEN SAHSEN SEVGİLİM ÖNCE GÜZEL OLSUN İSTERİM ;)
Ama içini görmek için önce tanımak , tanımak içinde bir etkileşimin olması gerekiyor, dış görünüşte çok kötü olmamalı
insan beğenmediği hoşlanmadığı kişiyle asla önemli olan iç güzellik deyipte evlenmez!ama flört edip kullanır o ayrı konu böyle çiğ süt emmiş kişilerde var
Ruh halime baglı-- ama gercekden bi kızı sevıosam ölede yapıorum hıç bakmadıgım kadar guzel bakıorum nedense ona.. bazen neden bu kız sorularına hiç aldırmadan. Çünkü seviyorum
dışı güzel olmak şartıyla :)
not : o gözlük ne la öyle
:))
yok :)) ama o cok abartılı ya :)
:)
ic deyib yalan söylemeyin .dis guzellik en önemli yerler gögus bide göt
onlar olmasa ne işe yararsın ki :-)
Bu herkes için geçerlidir. İlk önce dış görünüşü ilgini çeker sonra iç güzelliğini keşfedersin. Gülüşü, bakışı, gözleri, hal hareketleri, konuşması vs hoşuna gider bağlanırsın. Kısaca bir insanı iç güzelliğe itende dış etkenlerdir :)
önce elektirik olucak enerji pozitif olacak yerim içinide dışınıda ..dışı çirkin olan birindede o enerji olmadıgı için dış güzellik yanıma yakışacak abi
2sini de denedim iç dış farkeden bişey yok belli bi yerden sonra kontrollerini kaybediolar iyi davransan olmuo kötü davransan olmuo arasında bişey yapsan ilişkimz çok monoton dio o yüsden şuan iç dış ayrımını umursamıorum insanlık aranır bu zamanda
dış güzellik her zaman ilk görüş için önemlidir fakat sonrasını insanın kişiliği oluşturur bu yüzden bir insanla sadece güzel diye birlikte olunmaz.
yoo dış güzellikte önemli:)dıştan içinin nekadar güzel olduğunu anlıcağım kadar güzellik beklerim yani:)
İç güzelliğin bir önemi olmasa şuan herkes çirkin şansı istemezdi ^_+
Dış güzellik ilk izlenim açısından önemlidir. Yani farkındalık kadar insana. Ama esas olan iç güzelliktir...
ikisininde dengelı olması lazım erkegede kadınada bir arac dusun motor arızalıysa ne kadar yurur sence veya kaporta curukse ne kadar surat yapabılın yatakta pardon yolda
Dış güzellik mi iç güzellik mi sorusuna keşke anket ekleseydin sonuçları görseydik.. Genel bir bakışla dış önde gidiyor.. Bu durumda şimdiki evliliklerin neden max. 2.5 yıl sürdüğünü açıklıyor..
ne demk istedin:)
Şimdi şöyle. Bence güzellik ve kişilik bir bütündür. Sonuçta her erkek adriana lima gibi hatun ister yalnız bak bak nereye kadar? Kafalarda uyuşmalı. Amin.
değişe bilir..
her erkek yada kadın aynı değildir :D
ewet iç güzelliktir diyen yalan söler aksine hiç rastlamadm :)))
erkeklerin cevabi zaten dis güzellik olucagi icin bence hic sormana gerek yokdu
evet dış güzellik çok önemli mesela profil resmindeki hatunun istediği kadar içi kötü olsun,ölünür ona ölünürrr :D
bence yanılıyosun... tamam dış güzelliğide bakılır ama sonuçta dış güzellik geçici. insanın içi güzel olsun içi... :)
heyerki kafa yapısı bana uymuyorsa ilişki olmaz bence, isterse rihanna olsun, güzelliğe doymak ıcın 2 ay yeterli,dış görünüşte önemlıdır tabı ama ıkısınınde arasında bır insan terciğimdir
belli bir yastan sonra öyle oluyor ama tabiki hosuma gitmesi lazim
Şahsen çok güzel kız istemem.Çirkin de istemem orta halli olsun gülüşü güzel olsun.Güzellik anlayışım bu.
huyu iyi olsun filan bu külliyen yalan bir durum her erkek sevgilisinin yada eşinin eli yüzünün düzgün olmasını ister he huyuda iyi çıkarsa zaten o kızla evlenilir;)
Valla ben çok güzel kızla çıktım iç güzellik olmazsa bi süre sonra, dış güzellik anlamını yitiriyor. şuan iç güzellik ilk sırada hatunun bakımlı olması gerektiğine de inanıyorummm
benim için dış görünüş çok önemli değil ama tabi benden yaşlı veya aşırı çirkin olmayacağı sürece en başta karakterini tanımaya çalışırım eğer gerçekten ruh eşim olduğuna inanırsam asla bırakmam onu :)
Geçen yabancı çikolataların olduğu reyondan en güzel paketlisini aldıydım
yooooooo, önce dış sonra iç gelir. dışı güzel olmayanın içi güzel olsa da bu pek ilgimi çekmez.
İlk bakışta tamam dediysem ondan sonrası iç güzelliğe kalır :)
yeterince dış güzellik tatıysan doğru bence doğruluk payı var tabi herkes için olmayabilir saygı duyarım
Herkes fıstık gibi kız ister .
Ama şu da vardır ki hiç bir erkek içi kırılmış fıstık istemez ;)
Tabi ki öyle yani bir düşünsene kız dünyalar güzeli olsun ama ona güvenemedikten sonra bir gereği yok yani ...
Önce dışına bakarım güzelmi diye sonra saçlarıma bakarım bozulmuşmu diye saçlar önemli tabi sonra içine bakarım güzel mi diye böyle gider işte
iç güzelliğini anlamak için önce dış görünüşünü beğenmek lazım
ilk bakışta dışardan etkilemesi lazım, ondan sonrası için %80 karakter önemli
yooo nerden çıkardın..
fizik güzelliğide çok önemli...
kalp güzel olursa söz güzel olur, söz güzel olursa yüz güzel olur demişler
ıc guzellık onemlı oldugu kadar dıs guzellıgede onem verırız
30 yaşına kadar dış güzellik, 30'dan sonra iç güzellik :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar