Namaz kılmak
oruç tutmak
kuran okumak haram biliyorum.
Esma zikretmek , namaz surelerini okumak ve salavat getirmekte haram mı ?
oruç tutmak
kuran okumak haram biliyorum.
Esma zikretmek , namaz surelerini okumak ve salavat getirmekte haram mı ?
Yani sırf Kur’ân-ı Kerim okumak niyetiyle bir âyetten daha az bile okuyamazsınız. Ancak dua, senâ, Allah’a sığınma, zikir veya bir işe başlangıcında, Kur’ân’dan bazı âyetleri okumak caizdir.
Bunun yanında, Kelime-i Şehâdet, Kelime-i Tevhid, istiğfar, salavat-ı şerife gibi tevhid ve zikir cümlelerini bir veya birden fazla okumak caizdir.Bu arada hangi mezhebe bağlı olursa olsun, bu haldeki bir kadın Kur’ân’ın bir âyetine bile el süremez. Ancak Kur’ân’a yapışık olmayan temiz bir bez ve kâğıtla tutabilir. Ancak Kur’ân âyetlerinden hiç birini okuyamazsınız, caiz değildir.
salavat getir, tesbihat yap. ama sureleri okuma canımcım.
Kuran ayetleri okunmuyor ama felak nas fatiha gibi surelerdemi okunmuyor
şunları söyleyeyim.
1 namaz kılamazsın,
2 oruç tutamazsın,
3 kabeyi tavaf edemezsin,
4 dua niteliği taşıyan surelerin ayetlerini (tam bir ayet olarak) ezberden de olsa okuyamazsın.
bunların dışında kalan zikir, dua niteliğinde olan (fatiha, nas, felak ayetel kürsi vs.) kuran ayetlerini okuyorbilirsin, dua edebelirsin zikredebilirsin.
Aradığım cevap buydu zaten bunları yapmak istiyorum teşekkür ederim.
4 dua niteliği derken
Kadının regl döneminde iken yapmaması gerekenler bedeni ibadetlerdir. Namaz, oruç gibi. Ancak bunun dışındaki zikir ibadetlerinin yapılmasında behis yoktur. Eğer bir yerde hocalık görevini yapıyor ise ve yerine bırakacak herhangi biri yoksa, bu durumda yine Kur'ana dokunmadan ders de verebilir.
Kuran kesinlikle okumn doğru olmaz( yani namaz sureleri)
1.Salavat getireblrsn
2.Esma ve hüsna yı zikredeblrsn haram değil.
değil tabikide hem bu dönemde daha fazla dua etmek gerekiyor
hayır değil sureleri okuyup zikredebilirsin. .
Kur'an okumak ise mezhebe göre değişiyor.
sure okuyamazsın dua okursun esma ve salavatta okursun
dua okuyabilirsin ama sure okuyamazsın. Esma zikretmek de haram değil. tesbihatlara katıldıysan bilirsin. adetli kadınlar bazılarını söylr bazılarını söylemez. salavat çekmende de bir sakınca yok
günah değil ama doğru değil diyolar
Okuyamazsın sanırım
AŞIRI DERECE Bİ DİN BİLGİSİNE SAHİBİM sana şu kadarını sölim şimdi buraya yazıcana bir din sayfasına girip öğrenmen daha iyidir buraya sorark hem sen gnaha giriyorsun hemde bilmeyip cevap a atlayanlara günah kazandırıyorsun ayrıca şu da tuhaf selavat diyorsun ama burda kızlı erkekli sitede sorduğun soruya bak regl omak felan! erkeklerle bunları konuşman haram asıl!
Erkeklere soruyorum yazmıyor başlıktaa emin olmak istedim sordum .
ama cevap verenlerin çoğunluğu erkek! kime sorduğunu hesap gnnüde sormucaklar sana unutma!
O benim sorunum değil madem çok biliyorsun haram cevap verip harama ortak olma.
Bu ay dua etmem lazım bilmiyorum sordum . Bilmişlik taslama kötü niyetle sormuyorum.
bende sana diyorum ki onu öğreneceğin yer burası değil! googleye yazsan bile çıakrdı bunu ikimizde biliyrouz!1
Çıkıyo evet bin türlü bilgi çıkıyorr burda kızların yorumları benim için daha önemli bilgiyi nerden alıcama sen karışamazsın anlamıyorum dinimle ilgili yanlış yapmamak için soru soruyorum tepki alıyorum . cinsel sorular soranlar alkış alırlar. Ayıp bişey sormadım
istisnalar kaideyi bozmaz ben cinsel sorularda alkışlamam profilim açık girip bakabilirsin ben sadece mübarek ayda iyi niyetini gördüm ve günah kazanma diye söledim! ama sen beni aslanlara atmadığın kaldır bir kusurm olduysa hakkını helal et iyi geceler!
şimdi deme kızlara sordum diye ama geçen atv de nihat hatipoğlundan dinledim hiçbir mahsuru yok dedi
Yoo ben bilene sordum
hatta bunu dinledikten sonra sevgilimede söyledim
direk cehenneme gidiyormuş gidenlerden duydum sıcaktı diyorlar
inanmam öyle şeylere o da doğal bir olay senle alakası yok yaradanın bir lütfu gibi düşün günah değildir ya ben bir sebep göremiyorum günah olması için..
YANLIS BILIYORSUN
NAMAZDAN ORUCTAN MUAF DEGIL AMA ISTERSE YAPMAZ DURUMU VAR
ıyı arastır abdestını sureklı tazeledıgın surece sorun yon
Kesinlikle ama kesinlikle haram değil, teşvik edilmiştir.
okuak günah değil diye biliyorum ama namaz kılmazsın .kurana dokunamazsın
değil diye biliyorum ama burada öğrenmeye çalışma bunu
Ezbere okuyabilirsin sureleri.
Felak nas surelerini okuyabiliyormuyuz
yani bişey diycem şimdi ama neyse:) kendi yarattığı kadından kendi hazetmeyen kanunlar koyan tek dindir bu din:) yazık size
Kime yazık olduğunu söylememe gerek bile yok. Buraya gelip dinime laf yapma anladığım kadarıyla ateistsin herkesin görüşü farklı .
hamile kalınca sokağada cıkma bak dedelerin kızyo televizyonda :) ayıp mış:)
ateist felan da değilim
Dini düzgün bir şekilde araştırr ne günah ne sevap anlarsın ..:)) iyi gecellerr
Müslüman olmadığın kesin
ya işte bu yüzden sevmiyorum :) herşeyi bilen müslümanlar :) bilmeyenlerde bu cahil cahil davranışları sorgulayanlar:) aramızdaki fark bu,sanada iyi geceler
ben elhamdürüllah müslümanımda bu ülkede gördüklerimden değilim :)
Sorularlaislamiyet.com a sorun lütfen!
#dirensevap
rezillik diz boyu...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar