Gökten indiği sanılan kitapların doğmaları”
…Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. M. Kemal (Kaynak: Söylev ve demeçler, cilt 1, s 389. (1 Kasım 1938′deki son meclis konuşması)
“Suçlu Allah’ın dinidir.”
Kralların ve padişahların istibdadına (baskılı yönetim), dinler mesnet olmuştur. M. Kemal (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, s 30.)
“Kuran’ın yasalarını Muhammed yazmıştır.”
Muhammed’in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kur’an denir. (Kaynak: Atatürkün emriyle liselerde okutulan tarih kitabı (1938), 2. cilt)
“Din, körü körüne bağlanmaktır.”
Gerçekte dinleri konusunda halkın hiçbir fikri yoktur, din dediği şey, bilinmeyen inanç dizgelerine ve gizle karışık emellere kör bağlılıktan başka birşey değildir. M. Kemal (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, Afet İnan)
“Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar (!)”
Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur. M. Kemal (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, Afet İnan)30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÇünkü onlara medeniyet kanunu getirip seçme seçilme hakkı veren Atatürk ü dinsiz diye tanıttılar.. Ve kendileri de hiçbir şekilde kitaplardan Atatürk ün gerçek yüzünü görmek istemedi.
20 Yorumla
+1 yılŞimdi bu konu derin. Atatürk'ü seven insanlar Atatürk'ü ne kadar tanıyorlar neye göre seviyorlar? Baş örtülü kadınlar neden neye göre sevmiyor gerçekleri bildikleri için mi yoksa Atatürk'ün yaşantı tarzını sevmedikleri için mi?
Bu konuda herkese saygı duymak gerekiyor herkesin siyasi görüşü kendine. Ama at gözlükleriyle bakmak yerine normal çıplak gözle bakmalarını tavsiye ederim.42 Yorumla
Soran+1 yılBunun siyasi görüşle alakası yok ya sen bu ülkede yaşıyorsan insan yerine koyuluyorsan ona borçlusun seviyesizlik yapıp saygı duymamaları hakaret etmeleride neyin nesi
- +1 yıl
Hakaret etmeye kimsenin hakkı yok. Herkesin küfürü kendinedir. Ama bence çoğu insanın bilip sustuğu ya da bilmediği çok şey vardır adım kadar eminim.
Ama bunu meydana koyan chp. Atatürk değil
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak 'türbanlı' diyorsun. Başörtülüler zaten Atatürk'ü seviyor. Türban nedir? Siyasi bir amblem. Saçın arkası deve hörgücü gibi yapılır.
Hadisten örnek vereyim;
kapanmak.weebly.com/...05k305k-olacakhadisler.html00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
+1 yılAslında bu şimdi olan bişey değil, şu anda aslında sevmeye başladılar. Çok ciddiyim Atatürk ü yeni anlıyorlar feto dan sonra. Atatürk ün neden bazı din alimi adı altında iş yapanlara geçit vermediğini şişmdi anlıyorlar. Yıllarca bu gibi cemaatler hep atatürk düşmanı yetiştirdi bu bir gerçek onu dinsiz olarak ilan ettiler. halbuki şimdi gerçek yüzleri açığa çıktı ve türbanlı demeyelim de muhafazakar kesim artık atam ı daha iyi anlıyor daha da iyi anlayacak ilerde bence. Aslında tanısalar bilseler en çok atam ı severler ama işte okumak yerine duymayı seçiyorlar aslında bu da bir neden.
40 Yorumla
+1 yılAtatürk nasıl biriydi ; Alkol kullanan, sigara içen keyfine düşkün bir insandı.
Peygamber Efendimizden rivayet edilir ; Alkol içen birini görürseniz ayıplamayın Onun içindeki İmani bilemeyiz (!)
ALLAH Bu ülkeyi ATATÜRK'e ve arkadaşlarına aynı zamanda toprağı kanıyla sulayan dedelerimize nasip etmişse iyisiyle kötüsüyle kabullenip başımızın üstüne koymalıyız. Severiz sevmeyiz ayrı konu ama kötü söz söyleyemeyiz.
Osmanlı benim Dedemdir.
Türkiye ise Babam.
Dedeye de Baba ya da kızılır hatta gönül de koyulur ama yabancıların için de yüksek sesle kötü söz söylenmez. Ayıptır.10 Yorumla
+1 yılNinelerinin gavur tarafından köy meydanında yarı çıplak oynatılmasına izin vermediği icin ya da dedelernin ufurup tükürüp cin çıkartıp köşeyi donmesine fırsat vermediği için.. Gerçek müslüman vefalidir bunlar hokkabaz ve şarlatan!
Bu ülkede bugün ezan varsa camilere gidiyorsanız Atatürk sayesinde canım de ve geç..
Fazla tartışmaya gerek yok..20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 453 cevap paylaştı.
+1 yıltürbanlı dedinde aklıma geldi... dün evin önünden bir türbanlı kız geçti... altında dapdaracık tayt... kafadaki türbanı kule gibi dikmip ben namusluyum diye gezen tiplerden... kapanma dedigimiz şey eski anneannelerin babaannelerin kapandıgı sitildir... bazıları kapanmayı moda olarak görüyo
21 Yorumla- +1 yıl
ayrıca türbanlılar tayyipçiya ondan öyle... atatürkün kemiklerini sızlatıyolar...
Çogu sever. Ama türbansızların çogu ne Atatürk ü ne islam ı sevmedigini gördüm bnde Atatürk te türbanı islam ı severdi. Kılık kıyafet devrımı yaparken kadınlarımızın kıyaferine acık veya kapalı asla ve asla karısmayınx dıye emir vrdigi halde Atatürk çü gecinenler türbanlıı kızlara neden işkence etgi yıllardr Atatürk ün adını kullanıp Atatürk ü tanımayN ve sevmeyen yolunda gitmeyenlerden befret edıyorum
10 Yorumla
+1 yılçünkü sözde müslüman yobaz pislikler Atatürk'ü yanlış anlatıyorlar. küçüklükten yanlış bilgilerle dolduruşa getiriliyor insanlar. yaş ilerledikçe umarım doğruları anlar herkes.
32 Yorumla- +1 yıl
Aynen diyorum
+1 yılsoru yalnış ilk olarak türbanlılar neden trbanlı diye sormalıydın ki cevap belli genel olarak söylüyorum dini için kapananlara sözüm yok ama geneli akp dindarmış gibii davrandığı için kapanıyor mitinglerine bakın hepsi kapalı
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇünkü Atatürk Osmanlı İmparatorluğuna son verdi, saltanatı ve hilafeti kaldırdı. Medeni kanunu çıkardı, kadının adının bile olmadığı bir toplumda kadın haklarına önem verdi, reformlar yaptı. Bunun için sevmiyorlar..
30 YorumlaAtatürk 'ü din düsmani olarak görüyorlar o yüzden. Devlet adami olarak degerlendirmiyorlar.
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 403 cevap paylaştı. Yobaz dolu memleket içki içiyormuş diye eleştirirler tek zararı kendine oldu halbuki.. esas bizim kızmamız lazım az içip az daha başımızda kalsaymış keşke
20 Yorumla
+1 yılSebebi ataturkun seriatı ve hilafeti kaldırması bizim ulkemizde bazı seyler tabuya bazı seylerse afyona donusmustur mesela siyaset ve futbol afyonumuz olmustur oluyor basortusu ataturk sakal istiklal mahkemeleri tabumuz olmustur Allah bize merhamet etsin bize gereken bence birlik olmak ve bu vatan icin biseyler üretmek copcu olsak bile en iyi sekilde Allah icin hizmet etmek yoksa bu küf kokan konulardan başımızı kaldıramadan tekrar çanakkaleler yasamaya basliyacak ve bu sefer canakkale gecilicek
22 Yorumla
Soran+1 yılUlan Atatürk şeriatla hilafeti kaldırmasaydı anan ağlardı senin haberin var mı be
- +1 yıl
Ben inancım geregi oyle dusunmuyorum seriat bizzat kuranda seriat kalıbıyla gecer. sacma bir tartısmaya girmicem ama seriatın kuranda geçtiğini bilip, inkar eden birinin müslüman olması söz konusu degildir (not dusuyorum bunu ataturk musluman degildir dedi gibi algilayanlar olucak oyle bisey demedim inancım geregi hayata bir bakıs acım var mustafa kemal benim gibi bir insan hataları olmus olabilir öldü gitti. ben bu vatanın evladıyım kendi dusuncelerim vat inancım hayata ve siyasete bakis tarzım var ben mustafa kemalin kopyası olmak zorunda degilim, benim inandıgım dine gore yaptıgı bu is yanlıs gecmiste yapılan yanlıslara dogru demek aptallıktí ben inancım geregi yaptıgı bu seyin dogru olmadigini soyluyorum beni inancımla yargılayamazsınız helede benim ulkemde bu konuda ahkam kesemezsiniz o devir geride kaldı)
Musluman oldugu halde bunu gizledi hep , ve bas ortusune yasak kotdu , Allaha karsi cikmak gunah , Bir devlet kura bilmek icin kendi cennetini kaybetdi , amma unutmusdu bir zamanlar Osmanlinin Sultanlarini ( bu benim fikrim)
00 Yorumla
+1 yılSağın solun kalmadığı, kimin neci olduğunun bilinemediği ve kesinlikle bilinçli halkın olmadığı bir toplumda garip bir genelleme yapmışsınız, öylesine buldum...
10 YorumlaDinle devlet işini karıştıracak kadar cahil olduklarından
12 Yorumla
+1 yılcahiller çünkü ellerine bir kitap alıp okumadiklari için
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ben türbanlı değilim bende sevmiyorum genelleme yanlış olmuş herkesin fikrine saygı duyulmalı
105 Yorumla- +1 yıl
Senin sevmeme nedenin nedir peki?
Soran+1 yılAtatürke saygı duymayan mahluklara saygımı duyulmalı? Yav kalk yürü git gece gece
- +1 yıl
Soran+1 yıl@cimeyilnoktakom Haklısın doğru söylüyorsun bunu görebilmek yürek ister vatan sevgisi ister içten gelen bişeydir nankörlerde olmaz
- +1 yıl
+1 yılbelkide "gökten indiği sanılan gayipten yazılmış sözlere inanmıyoruz" tarzında bir şey dediğine inandıkları içindir
10 Yorumla
+1 yılAtaturk zamaninda kapanmak yasakmis sözde ama halbuki Ataturkun annesi de kapalii 😂 Hepsi cahill
20 YorumlaAynen beyinleri tıkandı onların kardeşimin dediği gibi göt lerine kazık sapladi ATATÜRK onların
20 YorumlaCahil oldukları için, tarihin t sini bilmezler sonra sevmezler iste. Bunları Atatürk duşmanı yapanda fetocular, bilmem ne halt cemaatleridir.
10 YorumlaTers görüşte olduğu için
#TürklerDünyayaHükümdarOlacak00 Yorumla
+1 yılBen seviyorum o mantıgıda anlamıyorum ama ben sonuna kadar Türkcü ve milliyetciyim👍
00 YorumlaBaşörtüsü yasağını getiren Chp zihniyetinin lideri olduğu için
13 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden Atatürk u seven yaşlı teyzelerin çoğu zircahil ve hep haklı modunda oluyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNefret eden varsa bilin ki zamanında çok koymuştur 😏
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYorumlarda ne kadar Tayyip düşmanı olduğun belli oluyor , akp ye oy verenlere satılımış, Ermeni, gavur hain damgası vururken sen ne kadar özgürsen, bu hakkı bu yetkiyi nerden buluyorsan, senin dışında kalan herkes de istediğini sevme istediğine hakaret! Etme hakkına sahiptir.
27 Yorumla
Soran+1 yılBu hakkı bu yetkiyi tayyip hırsızlık yaptığı Atatürkü sevmediği milletine yoksulluğu aratmadığı dini zorladığı ve bununla gösteriş yaptığı kendi ülkesini gerilere götürme çabasında olduğu için buluyorum. Atatürk bu ülkenin kurucusu biz sahip olduğumuz değerleri ona borçluyuz bikere sen Atatürkle tayyibi aynı kefeye koyamazsın bir tarafta vatanı için canını hiçe sayan yiğit mert bir paşa diğer tarafta kendi milletini kıçına bile takmayan hırsız sen bu ülkede yaşıyorsan Atatürkün getirdiği haklarla insan muamelesi görüyorsan ona saygı duymak zorundasın! O b. ok ağzınlada hakaret edemezsin bitti
Cevap sahibi+1 yılBu ülkenin cumhurbaşkanı sevmesende saygı duymak zorundasın, o bok ağzından çıkan cümlelere dikkat etmek zorundasın. Ya seve seve ya da seve seve.
Atatürk bu ülken neyi ise Tayyip Erdoğan da o dur.
Madem Tayyip hırsız, Atatürk'ün vasiyet ettiği mal varlığını da açıkla. İş bankasının nasıl kurulduğunu açıkla.
Şimdi sevmiyorsan hazzetmiyorsan defolup gideceksin ağababalarının kaçtığı gibi, ihanet ettiği gibi.
Soran+1 yılSen defolup gideceksin hemde eşşşşek gibi sorumun altında salak saçma insanlar istemiyorum hadi yallah gülüm
Cevap sahibi+1 yılEşşek olan senin gibi beyinsizler, binmişler sırtınıza yükün önemi yok ağababaların ne derse o, yat yat kalk kalk, şunu söyle bunu söyle koyun gibi güdülmeye alışmış beyin fukarası
Soran+1 yılKendini bukadar net bişekilde betimleyip bunları sanki benmişim gibi göstermen büyük başarı😊
Soran+1 yılHarbidende anlattıklarının aynısısın tebrikler😄
Cevap sahibi+1 yılCahilliğiniz yüzünüze vurulunca nasıl hoşunuza gidiyor değilmi, kendini çağdaş aydın ilerici zanneden koyun sürüsü.
+1 yılAtatürk islama karşı çok kötü şeyler yaptı diyorlar.
32 Yorumla
Soran+1 yılYokya hani kanıtı salak saçma dolduruşlarla gelmeyin buraya
- +1 yıl
Başörtülüler böyle diyor, bu yüzden sevmiyorlar.
Gizli Üye(25-29)+1 yılkapalıları aşağılayanların çoğu kemalist olduğu için onların fikirlerine artık saygı duynadığı için
51 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle göksel
+1 yılKimse kimseyi sevmek veya tapınmak zorunda değil
55 Yorumla
Soran+1 yılSaygı duymak zorunda ama saygıda duymuyo onlar
- +1 yıl
Sevmediği halde saygı duyan insanlar biliyorum. Bırakın herkes özgür olsun. İnsanların üstüne gidip durmayın yoksa anca toplumsal çatışma yaratırsınız
Soran+1 yılKardeşim ne üstüne gitmesi ya cidden merak ettiğim için sordum sebepleri ne yani algı yaratma
- +1 yıl
Mustafa Kemali sevmiyor diye insanlara küfür ediyorsunuz çok denk geldim. Ya size ne Allah aşkına. İsteyen sevsin isteyen sevmesin. bu kadar basit
- +1 yıl
Tayyip Erdoğanı sevmiyor diye tutuklanan insanları da biliyoruz. bu detayı da atlamayalım
- Kişilik & Karakter konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılAtatürkü sevmegeni ben nankör adlandırırım
10 Yorumla çünkü atatürkte onları evmiyordu :))
10 YorumlaAtatürk'ü pek sevenimiz yok maalesef.. yazık
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTayyib yarattı sanyolar dünyayı
41 Yorumlaçünkü yalnıs bilgiye sahipler
10 Yorumla
+1 yılDinci görünümlü zilli çoğu.
20 Yorumla
+1 yılDinle devlet işlerini kaldırdığı için
11 Yorumla- +1 yıl
Ayırdığı için
- Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılİslam karşıtı olarak görüyorlar.
00 Yorumla Atatürkü din düşmanı zannediyorlar cahiller
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılBilmem sormak lazım ne rahatsız etmiş hanfendileri
00 Yorumla Mal oldukları için
40 Yorumla
+1 yılO yetismeyle alakali egitim sistemizlen alakali
00 Yorumla
+1 yılbeyin kullanmayan herkes sevmez Atayı
00 YorumlaGotlerine kazık batırdı Atatürk ondan
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltürbanlılara sorsana akıllım elbet vardır nedeni
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKimse Atatürk'ü sevmek zorunda değil
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılCahiller
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçünkü Atatürk yakışıklı adamdı bakmaz onlara..
10 Yorumla
+1 yılHuloggg çünkü onlar
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 331 cevap paylaştı.
+1 yılNutku oku anlarsın
10 Yorumla
+1 yılYanlış bir genelleme
12 Yorumla
Soran+1 yılHepsi değil çoğu öyle dedim
- +1 yıl
Çoğu değil. Hangi şehre baktigina gore degisir. Kapali olmakla alakalida degil
yoo tamtersi
10 Yorumla
+1 yılErdoğanci
00 Yorumla
+1 yılSal*k oldukları için
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılniye aciklarin cogu recep i sevmiyor?
47 Yorumla
Soran+1 yılBu ülkeye zarardan başka bişey getirmediği ve Atatürkü sevmediği için
Cevap sahibi+1 yılozaman kimseden saygi sevgi bekleme😊
Cevap sahibi+1 yılheee haklisin hee 😂
- +1 yıl
Soran+1 yılTabikide haklıyım😊
Soran+1 yıl@cimeyilnoktakom teşekkür ederim😊
- +1 yıl
+1 yılCahiller
10 Yorumla
+1 yılKendileri açıklasın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtanızın canı cehenneme
010 Yorumla
Soran+1 yılSenin canın cehenneme defol it
Cevap sahibi+1 yılZaaaaa istediğiniz kadar savunun bu ermeni tohumunu kurulan bu yalan düzeni bozulacak er ya da geç 😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılFarkındamısınız bilmiyorum ama azalarak bitiyor sizin zihniyet :)
Soran+1 yılYok be canım biz osmanlı torunu değiliz Atatürkün evlatlarıyız sizin gibi kanımızda bozuk değil asiliz çok şükür anca senin gibi cahil köpekler öyle düşünür zekanız buna yetiyor sizde haklısınız😄
Cevap sahibi+1 yıl😂😂 farkındayım mustafa kemal hepinizin anasını sk:) ağzınızla söylüyorsunuz sizin sarhoş atanız zaten :) yere göre sığdırmayın :) sizin zihniyetler ilk okuldan bu yana cocuklara ve sizin gibi salaklara yalanları aşıladı durdular sizde eşşek gibi inandınız zaten böyle olmasını istiyorsunuz :) gerizekalisiniz :) kendinize ilerici de diyorsunuzdur şimdi ahahah shaj:) götünüzüde yırtsanız o heykellerde kalkacak :) her şey güzevolacK
Cevap sahibi+1 yılLa mal bir düşünsene ;) ya bizim dediklerimiz gerçekse sizi kandırmışlarsa ;) böyle insanları dişlarak bir yere gelemezsiniz ırkçılık yaparak aynı ata dediğin adam gibi soykırım ve ırkcılık ayrımcılık yaparak bir yere varamazsınız :) gelin dopruyu araştırın biraz :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılne alaka
112 Yorumla
Soran+1 yılNey ne alaka
Cevap sahibi+1 yılarkadaşım türbanlı seviyor
Soran+1 yılZaten dikkat ettiysen hepsi değil çoğu dedim
Cevap sahibi+1 yılyani şunu demeye çalıştın kürtler kapalı onlarda atatürk sevmez
Soran+1 yılNe saçmaladın ya Türklerden kapalı olan yok mu kendi fikrini benim fikrimmiş gibi yansıtma
Soran+1 yıl@ftraz33 ben kimseye kapalılara düşman değilim öyle bişeyde belirtmedim ben Atatürkü sevmeyrn mahluklara düşmanım sen önce bunu bir algıla
Soran+1 yıl@ftraz33
Soran+1 yılBak kardeşim kimsenin kapalı veya açık olması beni ilgilendirmez ben sadece gördüğümü söylüyorum Atatürkü seven her insanın başımın üstünde yeri vara Atatürk düşmanı olanlar hariç benim kimseden rahatsızlık duyduğum yok
+1 yılDuygular karşılıklı
00 Yorumla
+1 yılfetocu
00 Yorumla- Devamını Gör (1)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım