Ben fiziği çok iyi olan hatta modellik teklifi bile almış birisiydim saçlarım belime kadar uzundu, ama nedense içimde birşeyler eksikti rabbim geçen hafta kapanmayı nasip etti namazlarımı da dört dörtlük kılıyorum ama gelin görün ki pişmanlık yaşıyorum lütfen bilir kişiler yorum yapsın ne yapabilirim kendimi hiç iyi hissetmiyorum
Cevabın nedir?
senin sorunu ablama gosterdim o da tesetturlu ne dusunuyorsun diye boyle dedi
Biz özümüzü kaybettiğimiz için aslında normalde her müslüman kızın yapması farz olan bir emri bize bir cezaymıș hașa zorlamaymıș gibi görüyoruz
Bak güzel kardeșim ben de tesettüre gireli dolu dolu bir yıl oldu ben böyle isteyerek de yapmamıștım sen ne güzel Rabbim sana nasip etmiș isteyerek örtünmüșsün nefsin konușuyor șuan buna emin olabilirsin bir süre sonra örtüne alıșacaksın ve onunla mutlu ve huzurlu olmaya bile bașlayacaksın inan bana ben de aynı yollardan geçtim anlıyorum seni ben de uzun boylu düzgün fizikli beğenilen biriydim ama inan bana bunların hiçbirinin bir önemi yok önemli olan Rabbimizin emrini hakkıyla tașıyabilmek sonra feracede giymeye bașladım ve çok aradığım makyaj malzemelerimin ojelerimin kıyafetlerimin parfümlerimin hiçbiri umrumda bile olmadı çok huzurluyum biraz sabır kardeșim nefsin susmasını öğrenecek yalnızca kendini bırakma örtünmeyi sevemediysen de örtün RABBIN sana çok güzel yollar açacak nefsin seni değil sen onu yeneceksin41 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun içimi ferahlattınız
En İyi Cevaplar
+1 yılbu yaşına kadar açık yasamaya alışık olduğun için nefsine kapanmak zor gelmiş sadece. İlk kapanan insanlarda bu çok olur hep geçmiş aklına gelir. Eğer bu dünyanın geçici ve imtihan yeri olduğunu düşünüyorsan açılma kardeşim. Fiziğin güzel olabilir ama bunu rabbin korumani gizlemeni istemiş. Mesala düşün ki açıksin bir yerde gidiyorsun arkanda bir erkek sana bakıyor ve tahrik oluyor senden. Bu güzel bir şey mı sence? Yani çoğu kişinin sana o gözle bakmasindan rahatsız olmaz misin? Erkek bakmasın diyebilirsin ama arkandan gelen bir erkek ve nefsi kabarık bir erkek ister istemez bakacaktır ve seni arzulycaktir. Beni erkeklerin arzulamasindan sıkıntı duymam diyorsan kapanmaya gerek yok diyorsan acil
37 Yorumla
Soran+1 yılZaten o yüzden kapandım artık bakışlardan rahatsız olmaya başlamıştım ama tesettürünü hakkını vermek istiyorum bunu bir türlü beceremiyorum sigara dahi içemez oldum ayıpyakaycaklar diye
- +1 yıl
sigarayi içen her insan ayiplanmali bence canm , zaten sigara iyi bir şey değil kı. Sen bir kadınsın güzel kokmsk ya da temiz bir koku olmasi gerekirken neden sigara kokusu olsun üzerinde.
- +1 yıl
sigara içmeye istersen devam et ayiplayip ayiplamalari onlara kalmış. İnsanlara göre de yaşanmaz bazen
Soran+1 yılAllah razı olsun bida okudum yazdığınızı ne iyi şeyler demişsiniz
- +1 yıl
teşekkür ederim. Bir sey yapmadım sadece insanlar mutlu olsun usti
- +1 yıl
istiyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılİman insanın göğsünde bir miğfer gibi dururken ve sen de kalkan olarak yüreğine namazı ve tesettürü alabildiysen ne mutlu sana.. Şeytan bu seninle uğraşacak seni farklı düşüncelere sürükleyecek. Bence imanda ısrar etmelisin emin ol sonuç çok farklı olacak ve rahatlayacaksın. Tavsiyem İnşirah süresini bol bol okuman ferahlatır sizi.
22 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun kardeşim
Cevap sahibi+1 yılKardeş :) im teşekkür ederim. Allah senden de razı olsun.
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe güzel işte senin adına sevindim kapanmakla kalmamışsın namazlarınıda kılıyormuşsun çoğu kapananım yaşadığı sorunları yaşıyorsun sende şeytan aklına girip senin yolundan döndürmeye çalışıyor çünkü biri daha ondan kopup doğru yolu bulmaya başlamış şeytana uyma şeytan azapta gerek
31 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
29Cevap
Tesettürün amacı zaten güzelliği gizlemek Allahın sana vermiş olduğu değeri kötü gözlerden sakınmak. Sen başörtüyü sana yakıştığı için değil Allahın sana emri ve ayeti olduğu için takıyorsun. Çünkü o kadına yakıştırdı ve böyle istedi ondan geldik yine ona gideceğiz. Dünyalık hevesler için maneviyatını kaybetme. Bende çok güzel bir kızım hatta açıkkende çok dikkat çekerim ama 2 senedir kapalıyım buna inandım başımdaki örtüye göre hareket ediyorum ve işte tamda bu noktada kapandığım ilk 1 ay Allah tarafından imtihan edildim hemde çok farklı bir şekilde başörtümle sınandım ama şükürler olsun Rabbime o başörtüyü başıma o kadar inanarak takmışım ki hiç birşey beni yıldırmadım bir kere bile düşünmedim çıldırmayı nefis sesnin Allah akıl vermiş irade vermiş kendine hakim olabilir ve bu imtihanı alnının akıyla vereblirsin inan ki şu ilk zamanları bir atlat Allah yardım ediyor bir daha başörtü senin parçan haline geliyor elin kolun bacağın gibi şu an benim önüme dünyaları serseler yine açılmam bence sende başarabilrsin hayırlısı olsun Allah utandırmasın insallah...
21 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah kardeşim sağolasın
Gizli Üye(36-45)+1 yılbak senin kendini kötü hissetmenin sebebi seytan oldugunu asla unutma sabret Dayan inan sonunda basaracaksin sakin pes etme eger bes vakit namazini kiliyorsan bu daha kolay olur inan bana bende de ayni durum olmustu ama yinede dayandm bu iki üc ay da degil iki sene zorlandim ama simdi cok sükür cok mutluyum iyiki kapanmisim diyorum ve... ama eger su modern kapalilardansan rica ediyorum hic kapanma daha iyi eger hala dar geyiniyorsan, kisa geyiniyorsan cok makyaj yapiyorsan
33 Yorumla
Soran+1 yılYok işte öyle modern kapalı olsam zaten pişman olmam tam tersi ferace giyiyorum ağır geldi sanırım bilemiyorum
Cevap sahibi+1 yılvallah ne mutlu sana sakin pes etme sen Dogru yoldasin inan bana Allah sana nasip etmis cok güzel birsey acik sacik kizlara biliyorum seytan iste ugrasiyor özendiriyor ama sen ozmn ahiretini düsün hemen bunu mükafatini düsün
+1 yıltek problemin erkekleri seni beğenmemesi saçlarını görünce seni daha çok beğenecek olmaları bilinç altında bu var ve bu şeytanın seni yıldırmak için yaptığı bir şey yapacağın tek şey erkekleri umursamamak seni Allah sevmeli kulluğunu sevmeli sen erkeklerin kölesi değilsin unutma bunu farkında ol özel olduğunu hisset
30 Yorumla
+1 yılŞeytan senin üzerinde çok sıki çalişıyor, ona yenik düşersen onunla beraber cehennemi boylarsin.
Unutma tesettürsüz bir kadin ya da kiz her sokaga ciktiginda hem tesettürsuz oldugundan hemde erkeklerin kendisine bakarak gunaha girmelerine sebeb oldugu için evine dönene kadar çifte gûnah alir.30 Yorumla
+1 yılinsanların seni ayıplamasından korkuyorsun fakat bu ayıplanacak bir şey değil gayet doğru bir şey açık giyinen kadınları kimler sever genel de biliyor musun ya abazanlar ya da onları kullanıp atacak karaktersizler sen sen ol kapalılığını koru bak seni gerçekten kalbin için seven güçlü bir sevgi bağı oluşturabilecek bir erkek çıkacak karşına tabi açık giyinip karaktersiz piçlerin sana abazan gibi bakıp kullanmasını istiyorsan orası ayrı
30 Yorumla
+1 yılİçine vesvese düşmüş. En büyük sınavlardan birine girdiğin için kulağına fısıldamalar başlamış. Sen hırslı ol bu konuda ve o vesveselere kapılma. Kuran dinlemek iyi gelecektir.
31 Yorumla
+1 yılNamazlarına "dört dörtlük" demek de ayrı bir olay olmuş. İçinden gelmiyorsa kapanma boşver. Eğer kapalı kalmak istiyorum ama, sabredemiyorum diyorsan bol bol estağfirullah çek. Ölümlü dünyada Rabbin için bir başını örtmüşsün, çok mu? Allah isterse o fiziği de saçları da alır senden. Şükret ve kapalı kalmak için dua et :)
00 YorumlaAz evvel de yeni kapanan birisi yazmıştı.
Ne enteresanzınız be. Kapanıyırsan sabret zihnin alışsın çünkü biçim değiştiriyorsun bunlar basit şeyler değil. Bir ömür boyunca yürüdüğün yolun tersine gidiyorsun ve bir haftada cebrailin sana vahiy getirmesini bekliyorsun. Sabırr!! Sabır! 😎00 Yorumla
+1 yılşeytan Allahın yolunda gidenle uğraşır pişman olan sen değilsin, nefsin ve şeytanda vesveslerle seni kandırmaya çalışıyor Allah kolaylık versin,
31 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun
çevrenin etkisi seni tesettürü çıkarmaya zorlar. Eee cennet kolay kazanilmaz.. Çevreye karşı gelir dinin için kişiliğini görüntülü degistirirsen çevreden üstün olursun. Kalbin sıkılmasın , sıkışmasin en büyük olan ALLAH her şeye kafidir :)
10 YorumlaYeni kapanan kişilerde oluyo bu diye biliyorum zamanla alışacaksın daha çok yeni bence hemen pes etme
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle açılma kardes şeytanın senle bir oyunu bu
20 YorumlaŞimdi git şeytana seni dinlemiyorum boş yapma de vesveselerin sana kalsın de gücünü ona göster 💪
20 Yorumla
+1 yılŞeytanın vesvesesi kuzum. Bende aynı şeyleri yaşadım. Sakın ola ki şeytana uyup açılma. Inan zamanla alışıyorsun. Rabbim e sığın sen sadece
10 Yorumla
+1 yılSeytan seni durtuyor sabret ve imanina daha da baglan
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılya bir kac saat önce biri gecen hafta kapandim ondan önce acik giyodum sexy biriydim, kapandim herkez ters bakiyo, kuzenim cikar su basindakini cok kötü görünüyosun diye bir paylasim yapmisti, o senmisin? bu kadar tesadüf olamaz cünki
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır değilim
kardes seytan nefis seni durtuyo sen allah rızası için yapyisn illa vucudunu erkek gorecek değil gormesin kocan gorsun
10 YorumlaIlk zamanlar seytan ugrasir actirmak biraktirmak icin pes etme sevindirme
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılşu an sınanma aşamasındasın senin yaşadığını bende yaşadım çocukluk hayalim manken olmaktı sjshdd başörtüne ve dinine daha sıkı sarıl bir süre sonra atlatırsın şu an saçlarımı birdaha kullanbileceğimi bile düşünmüyorum ve başörtümü çok seviyorm
10 Yorumla
+1 yılSakin açılma çok günaha girersin zorluk çekeceksin ama alışacaksın
10 Yorumla
+1 yılsen tesettür den mı rahatsız oldun yoksa namaz kilmantan mi
02 Yorumla
Soran+1 yılNamaz zaten hep kılıyorum tesettüre ağır gelmeye başladı
- +1 yıl
çıkar o zaman çünkü tamamen zorlanirsin namazdanda uzaklasabilirsin kendini toparlayana kadar çıkar ya da iyi düşün öyle karar ver namazdan kopmazsan tesettür e tekrar kavusursun benim dusuncem
Gizli Üye(30-35)+1 yılaslinda obur tarafi dusunursen kendini iyi hissedip hissetmemen cok onemli degil.
10 Yorumla
+1 yıle çık. bir gir bir çık. zaten çoğunuz öyle yapıyonz.
10 Yorumla
+1 yılSeytanin vesveseleri uzerinde seni kandirmayq calisiyor
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 350 cevap paylaştı.
+1 yılPsikolijini bozacak derecede bir pişmanlıksa yardım almayı dene bence.
00 Yorumla
+1 yılbu işler zorla olmaz. açılabilirsin gene? önemli olan kalbin ve niyetlerin
00 YorumlaKendini iyi hissetmiyorsa giymezsin. Kendi kararın bu..
00 Yorumla
+1 yılNamaz var hersey var allah için kapanmada niye pismansin ki
011 Yorumla
Soran+1 yılTesettür ağır geliyor dışarda rahat hareket edemiyorum sigara içen birisiyim sigara dahi içemiyorum
- +1 yıl
Ya allah için yaptığın bir şey ama ve sigara niye icmiyon ki ne olacak benim arkadaşlar var kapalı sigara içen
Soran+1 yılO zaman tesettürün hakkını verdiğimi düşünmüyorum
- +1 yıl
Ya bak sigara ile tesettür alakası yok ama sen bence daha hazır değilsin gerçekten allah için kapansan asla bunu sorun haline getirmezsin
- +1 yıl
Sigaranın herhangi bir günahı yok yani
Soran+1 yılKapalılara yakıştırmıyorum sigarayı o yüzden dışarda hareket edemez hale geldim kahkaha Bile atamıyorum
- +1 yıl
Canım sen namazı da birakirsin senin derdin dünya zevkleri namaz kiliyorsun ahireti kurtardım diye ama bence ne kendini nede allahi kandırmaya calis ki zaten aslankandiramazsin belki yorum ağır oldu ama gerçek bu
- +1 yıl
sigara icmenin nasil bir günahi yok? sigara icmek mekruh yani Dogru degil sana emanet olan bir vücuta zarar veriyorsun
bu arada sigara icerken tesettür hakkini veremiyorum demissin belki bu sayede hem sigarayi da birakirsin ne güzel bu da bir vesile olur :) .. tesettür zaten bu icin degilmi seni kötü seylerden ali koyuyor sana zarar verebilcek seylerden böyle düsün
Soran+1 yılNamazı küçüklüğümden beri kılıyorum lütfen bilmeden yorum yapmayın ben bide üni okuyorum belki o yüzden zorlandım okulda
- +1 yıl
- +1 yıl
Ne zamandan beri kiliyorsan kıl sonuçta Şu an yaptıkları önemli bence diğer taraf içi sadece namaz yetmez
+1 yılNe güzel yapmissin neden pismanlik duyuyorsun ki
24 Yorumla
Soran+1 yılSaçları uzun güzel giyimli kızları görünce tesettür bana ağır gelmeye başladı
- +1 yıl
Bence bunu dert etme namaz kiliyorsAn bunu hiç dusunme
- +1 yıl
Bak ne güzel diyorsun ama açılmak sana yakismaz
Kişilik & Karakter konusunda 466 cevap paylaştı. Seytan vesvesesi ve nefis etkisi
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 10,6b cevap paylaştı. En iyisini yapmışsın açılma
10 YorumlaKalpten gelmedikçe üstündeki sadece bez olur..
20 Yorumla
+1 yılŞeytan uğraşıyor seninle sanır edeceksin
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılpişmanlık duyduğunuz nokta nedir aceba?
02 Yorumla
Soran+1 yılSanırım tesettür ağır geliyor bir türlü başımı yapamıyorum bilmiyorum
- +1 yıl
bunun için bilen birilerinden yardım alabilirsin bunda pişmanlık duyacak bir sey yok ki.
neden pişmanlık duydun
02 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum saçları uzun birileri görünce kötü olmaya başladım
+1 yılbilir kisi burda aramak...
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılİyi bok yedin aferim kim diyo sana kapan diye
03 Yorumla- +1 yıl
kuranı kerim demiştir belki
- +1 yıl
@Altay-yakut-türkü he demiş he
- +1 yıl
,😂
+1 yılaçıl saçıl yavrum sende
00 Yorumla
+1 yılKapanmak nedir ya :( bırak giy normal
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaç bir taraflarını pişmanlık duymayacaksan
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılPismansan soyun
10 Yorumla
+1 yılNefsin açıl diyo.
30 Yorumla
+1 yılYazık vay seni gidi model sen git modellik yap
00 Yorumla
+1 yılTesetturden cik
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence boşan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAçıl o zaman
00 Yorumla
Devamını Gör(31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Tesettüre girdim ama pişmanlık duymaya başladım lütfen yardım edin?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne