Birilerinin açığını bulup eleştirmek için, sürekli gözlemde olan takıntılı kişiler var. Böyle kişiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu durumun sebebi ne?
Birilerinin "açığını bulup eleştirmek için" fırsat kollayan insanlara bakış açınız nedir?
Yazık hayatında bir kez bile Mevlana'yı okumamış, onun erdeminden nasiplenememiş bir sefihdir diye düşünür haline acırım:
1- Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol, 2- Şefkat ve merhamette güneş gibi ol, 3- Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol, 4- Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol, 5- Tevazu ve alçakgönüllülükte toprak gibi ol, 6- Hoşgörülükte deniz gibi ol, 7- Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
Benim yakınlarımdada var böyle biri her fırsatta açığımı yakalamaya çalışıp boş şeyleri eleştiriyo ve evet beni kıskanıyo.. haftada 1 kere 1 saat görüyorum zaten ama her gördüğünde eleştirip laf sokma çabalarında
Hiç sevmem öylelerini çok ayıp yanlış bir davranış bu davranışı kötü sonuçlar doğurabilir o kişi her zaman haklı her zaman ön planda olmak ister duracak bir çizgisi yoktur gözü bile dönebilir çıkarı için her şeyi yapar göze alabilir
Herkesin belli seviyede yaptığı davranış biçimi. Genellikle sevilmeyen kişiye yapılır. Yani öyle oturup herkesin açığını arayan birisi yok, sadece öyle zannedilir.
En İyi Cevaplar