''Gözlemle, dinle, sus, az yargıla, çok sor'' demiş Platon. Dogmatikliğinizden kurtulabildiniz mi?

Dogmatizm nedir, önce bunu tanımlamak gerekir; inandığın şeye körü körü inanama. Yani diyor ki, yargılama, sorma, araştırma, merak etme ve sadece inan. Koşulsuz şartsız, inan...

Bu dogmatizmin yararı var mıdır? Vardır tabii ki, ne demişler ''cahillik mutluluktur'' diye. Düşünürsen kafayı sıyırma moduna gelirsin, ama düşünmezsen beynin yan gelip yatıyor. Bu bir artısı. Diğer bir artısı, diğer dogmatikler tarafından da dışlanmazsınız. Sizi yermezler, hatta sizi çok severler. Eğer yapabilirseniz, onların size tapmasını bile sağlayabilirsiniz. Tabii ki, mecazen konuşuyorum.

Peki siz, bu dogmatizm zincirlerinden kurtulabildiniz mi? Yoksa, ''her daim dogmatizm!'' diyenlerden misiniz?

Dipçe: Evet sabah sabah deliyle şey yaptım :D
Güncellemeler
+1 yıl
Yaşlar 25-30 ama iki hesapla gelip laf sokan var ya :D Dogmatik olduğunu kabul etmeyenler engellenince rica ediyorum, diğer hesapla gelip çocukça şeylere kalkışmasın :D
Güncellemeler
+1 yıl
Ya yok artık abi kaç hesapla geleceksin Allah için sözde Boğaziçini bitirmişsin (!) 3 hesapla geldin ya yeter vallahi yeter 😂😂😂😂😂
''Gözlemle, dinle, sus, az yargıla, çok sor'' demiş Platon. Dogmatikliğinizden kurtulabildiniz mi?