Özellikle iş yerlerinden örnek vermek daha doğru olur. Sevmediğiniz kişilerle en çok muhatap olunan yerdir bana göre. Peki sizin konuşmak zorunda olmanızın nedenleri nelerdir? Keşke insanlar arasında bir sorun yaşanmasa diyoruz ama karaktersiz, işgüzar, yüzsüz, yalancı, kibirli insanlarla diyalog kurmak zorunda kalabiliyoruz.
Bir de söz bırakalım;
Karakterini sevmediğiniz halde konuşmak zorunda kaldığınız insanlar var mı etrafınızda? Neden konuşmak zorundasınız?
Zaten en sinir olduğum durum bu ama mecbur nötr kalmak zorunda kalıyoruz. Dışarıda olsa suratına bakmayacağın, yalakalarla, yalancılarla koltuk sevdalılarıyla mücadele ediyoruz.
Hmm. Şirket ortamlarında ya da akraba ortamında olsa bile mi? Şirkette mesela işle ilgili mecbur konuşuyoruz. Akraba ortamında "nasılsın" dese ses çıkarmaz mısın? Gibi.
Akraba ortamında öyle biri varsa çok fena mesafe koyarım bana "Nasılsın?" Diye soramaz. İş ortamında ise ben konuşmam onunla yapılacak iş varsa başka birini yönlendiririm. İnsanlar benim yüz ifademden anlıyorlar her séyi sevmediğim bir insan olduğu zaman yüzüm dusüyor ve karşı taraf bunu anlıyor.
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Karakterini sevmediğiniz halde konuşmak zorunda kaldığınız insanlar var mı etrafınızda? Neden konuşmak zorundasınız?
En İyi Cevaplar