Hz.muhammed'i sevmek zorundamıyız?
Kimine göre yaratıcının elçisidir, bana göre ise doğaüstü bir güçle iletişime geçtiğini iddia edip kendine maddi-manevi çıkar sağlayan birisidir. Sevmem için bir tek neden yok, ama hakaret de etmem. İnanana da "Niye inanıyorsunuz?" diyecek değilim, kendi tercihleri
Şimdi bu yorumuma bile "hakaret" denilecek gerçi, yıl 2013 ve bunlar hala birer tabu. Ne desek "hakaret", "küfür". Tartışılması "sıkıntı" bir konu
Milyrlarca insanı etkilyebilmiş bir insan..O dönemde,kendisine başka türlü sosyal statü sağlayamazmıydı ? Peki islamdan vazgeçmesi halinde ona istediği herşeyi verecekerini söylemişlerdi.Mekennin en zenginlerinden olabilirdi.ama O ''Sağ elime güneşi, sol elime ayı verseniz dahi davamdan vaz geçmem'' demişti.
sevme ,ama sevene saygı duyacaksın,bak sevenler sayıp sovmedı sana ne kadar guzel degılmı?
o dun gecekı mekkede dogan dıye baslayan soruyu soran kız gıbı olma,ne gıydırıyordumda soruyu kaldırmışlar
sevmek zorunda degilsin. saygi duymak zorunda da degilsin. sadece insanlarin inanma ya da inanmama hakkina saygi duyulur. saygi gosterilmez, kazanilir. inanmayan insanlara hayvandan da asagidir. katli vaciptir gibi cumleler kullanan bir kitaba inanan insanlar hala neyin saygi duyacaksininda anlamiyorum. elestirememe durumu muslumalara aittir. musluman olmayan isterse yerden yere de vurabilir.
Hz. Muhammed'i sevmedikçe 'İslam dinine göre' cennete giremezsin,
La ilahe illAllah.. Muhammed'ur Rasulullah demek mecburi..
arkadaşim burda ırlandan nasip i olmayanlara söz anlatmaya kalkışma rabbim bizim içimiz de ki peygamberimiz in sevgisini artır sin
Allah Kuran İslam biliyorum diyen oturmuş yok iki rr dur dun onu tartışıp duruyor,
bihaber olan da saygı duysak mı Muhammed mi o da kim ? ki yi tartışıyor..
Ben gibi kocamış gariplerde gençlerin bu haline içi acıyarak bakıp
_ne olacak bu detayları cımbızlamakla hala anlamazmısınız ne haldeyiz görmez misiniz ki, onun inancı yanmış elden gidiyor deyip iç geçiriyor:(
acabella : arkadaşın arapça gramer hatalarını söylüyordum sadece.Muhammedur rasullulah diye yazıldıüını hiç görmedim ben:)) göster bana öyle yazıldığını? sadece bitane bile yeter :)
şeddeyi de bilirim herekeleride.6 yaşımdayken harekesiz okuyup yazabiliyordum ve anlayabiliyordum tabi
Cevap
8Cevap
Musluman degilsen eger, bu senin sorgulaman gereken bir konu degil.. sevmek ya da sevmemek zorunda degilsin.. musluman olan zaten bu tarz bir sorgulamanin icine girmeyecek kadar hos gorulu ve mutevazidir.
sevmek zorunda değilsin tabi ama hakaret etmemelisin bir toplumun manevi değerlerine hakaret etmek şeref yoksunluğu gerçeğidir.
hesap mı kapattın yoksa siteden mi atıldın hayırdır :/
anladım:)
birebir görüp de sevenlerden değiliz. sevmemiz gerektiği bize "öğretiliyor". tanıyıp(okuyarak)da sevmeyeni yoktur. en azılı düşman bile takdir eder hiç değilse:)
hz. muhammed bir hadisinde şöyle der; allahı sevemiyorsanız size verdiği nimetler için sevin, beni de allah sevdiği için sevin" ..yani sen allah'ı sevmedikçe peygambere istersen aşık ol bir değeri kalmaz.
kimseyi sevmek zorunda değilsin diğerlerine karışma saygı duy
hesap kapattım
ınsan mısın senı sorgulayalım bence ;)haddın olmayan sorular sorma
Öyle bir sormuşsun ki görende zorla sevdiriyolar sanacak.hayır değilsin ama seven insanlara saygı göstermek zorundasın
Sevme zorunluluğun yok. Ama küfretme zorunluluğunuz da yok.
Yooo değilsin..Ama tanısaydın severdin, derdim sadece..
Sakınca yok ama, o bilgilerinizi yüreklere bir küçücük kelime ile de olsa inanç tohumu atmaya kullanın demenin gayreti var sadece.
ben bu mevzuda çok bilgili ve imanın,islamın her şartını yerine getiren biri değilim.
Ama gençlerde ki bu Allah ve Peygamber tanımazlık beni de üzüyor.Bir yanda çoğalan ibadetçiler ve örtünmüşler ordusu diğer yanda tam tersi çığ gibi çoğalan inançsızlar ordusu..
Bu paradoks nedir?Kıyamet alameti midir diyorum içimden:(
kelime-i şehadet tir. buyrun ateist kardeşlerim; Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdûhü ve rasûlühû.
Küfretmemek zorundasın diyeyim.Bu her kişi için geçerli.Saygı duymasan bile hakaret etmemelisin.
değilisn. ama dünkü dangalak kız gibi de kalkıp küfür edemezsin. !
provokatif bir soru
sev ya da sevme ama her zaman saygı duymak zorundasın
saygı görmek istiyorsan
sevmek nasıp ısı sevmıyosan bile saygı duyucaksın ..
Tercih yapmak senin elinde ama saygısızlık yapmak asla.
Sevmek zorunda değilsin. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil..
Sadece saygi gostermeye zorunlusun
Deilsin..ama saygi duymalisin.
Saygı duyman yeterli
Sevmesen bile saygı duyacaksın.
sevmiyorsanda saygı duymak zorundasın
Hayir kim cikardi bunu
sevgi ve zorunluluk ne kadar alakasız iki kelime
kafana göre takıl asdf
Saygi duymalisin !
Müslümansan evet.
404 not found
sen sevme boşver.