Bizi neden onun kadar sevmiyor neden onu en üstün kıldı kafam çok karışık
Cevabın nedir?
Yetim ve öksüz büyüdüğü halde isyan etmeyen,
Putperestler arasında büyüdüğü halde asla putlara meyletmeyen,
Fakir, sahipsiz büyüdüğü halde ayakta duran,
Hayasızlığın her yere sirayet ettiği halde asla edepsizliğe bulaşmayan,
Peygamber olduğu ilk andan beri boykot, çeşitli işkenceler, red, zulüm, kayıplar yaşadığı halde asla pes etmeyen ve aşkı alevlenen,
Bütün düşmanlarına karşı üstün kılındığı, fetihleri elde ettiği halde düşmanlarını affetme büyüklüğünü gösteren, zulmetmeyen, varlıkta da yoklukta da, güçlüyken de güçsüzken de zerre miskal yerinde oynamayan karakteriyle, adaletiyle, cesaretiyle tek olan ve son saniyesinde dahi bizlere namazı, adaleti Tavsiye eden, günlerce evinde yemek pişmeyen O olduğu için en çok onu ve ONU SEVENLERİ seviyor.
Bu sevgiden sen de nasiplen ve O'nu (sav) herşeyden, herkesten çok sevmeye gayret et.
Unutma ;"kişi sevdiğiyle beraberdir. "102 Yorumla
Soran+1 yılAnladim tesekkur ederim
- +1 yıl
(Resûlüm! ) De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir.
Al-i İmran 31
Peygamberi sevmen ve dini buyruklara uyman Allah'ın seni daha çok sevmesini sağlayacaktır. :-)
Sebep olan yapan gibidir, senin müslüman olmana sebep olan da peygamber efendimizdir. Bundan dolayı yapacağın her hayırlı amelde sebep olduğu için o da hissedardır
Peki bu hissedarlıktan senin payın nedir?
Peygamberimizin (sav) makamı yükseldikçe daha çok şefaat etme fırsatı doğacaktır. Bu durumda günahkar olarak gittiğinde Cehennem azabı çektikten sonra dahi olsa tüm MMüslümanlara şefaat olacağı için sana da şefaat edilecektir ve azaptan kurtulup Cennet'le mükafatlandırılacaksın..
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 314 cevap paylaştı. Allah kuranda çeşitli ayetlerde çeşitli özelliklerden bahseder ve onları sevdiğini söyler. Bir sevgi sıralaması diye bir şey söz konusu değildir.
"Allah sabredenleri sever" (3 / Ali İmran146)
"... Şunu iyi bilin ki, Allah tevbe edenleri de sever, temizlenenleri de sever (2/ Bakara 222)
Bunlar gibi daha çok fazla ayet var. Hz Muhammed ile diğer peygamberler arasında bir ayrım olmadığını da belirtir.
Bu inanç bazı Müslümanlar tarafından uydurulmuştur. Kainatı Hz Muhammed için yarattığı hadisi tamamen uydurmadır ve Kuran ile çelişir. Bu diğer dinler ile bir yarışa girme psikolojisidir. "Benim babam senin babanı döver" mantığıdır.35 Yorumla
Soran+1 yılBir yerde Eger Hz Muhammedi yaratmasaydim kainati yaratmazdim yaziyor bu yalan mi tamamen?
Soran+1 yılGayet aciklayici oldu tesekkur ederim
- +1 yıl
Uydurma değil kendin araştır bence. Herkesin söylediğine inanma. O da bir beşerdi yer icer uyurdu yorulurdu evet ama ayni zamanda bir Peygamber'di. Allah'ın sevgilisiydi. Onu yuceltecek bir sey soylendiginde "bir beserdi" demek onun degerini azaltiyor. Allah peygamberlerin kimini kimine üstün kılmıştır bu da Kur'an'da gecer hangi ayet oldugunu hatırlamıyorum yazarsaniz çıkar.
Allah, seni de beni de Peygamberimizi de seviyor. Allah bizi seviyor ki, bize yaşam verdi yok değil var olmamızı istedi. Ama Peygamberimiz vahiy halkasının bitişindeki kişidir ve O'nun vesilesiyle bizler Allah'ın yolunu tanıdık, yaşama amacımızı... Allah şayet Peygamberimizi bizden bir tık daha üstte seviyorsa, bunun bir Müslüman için sorun teşkil etmemesi gerekir. Çünkü bir Mümin de sonuçta Hz. Muhammed'i annesinden de babasından da bir tık üstte sever ve sevmelidir... Allah, O'ndan razı olsun, biz de O'nu görmeden de olsa çok seviyoruz, Allah buna şahit.
Aklımıza pek çok soru gelir, hepsine takılıp da vakit kaybetmek gereksiz. bazı gereksiz soruları salla ve şeytana bir selam çak.24 Yorumla
Soran+1 yılBu aralar aklımı bos seyler kurcaliyor kalbimden cikaramiyorum bu sacma duygulari
Soran+1 yılCok tesekkur ederim sana
+1 yılSen kendini Hz. Muhammedle kiyaslama istersen neden cok seviyor kurani ac oku neler neler cekmisler ama hep allah demisler biz ayagimizi vursak allah kayretsin diyoruz sabah kalkarken off diyoruz belkidr sukretmeyi bilmedigimiz icin.
62 Yorumla
Soran+1 yılO zaman Allah Hz Muhammed den daha iyi mükemmel birini yaratıp onu en çok sevebilirdi ben Allah in beni resulü kadar çok sevdiğini sanmıyorum
- +1 yıl
Ya bak hala kiyasliyosun Allah sana akil vermis dimi madem o kadar sevmesini istiyosun Allahin diledigi gibi yasa diledigi seyleri yap ne emrediyorsa onu yap haklisin ama allahin sevgisi sorgulanlaz gunaha girme canim
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
17Cevap
+1 yılsoyle anlatayım HZ. Muhammed müslümanlıgı en güzel bir sekilde acıklayan yasayan ve aktaran bir insandir. hem Allah nasıl isterse oyle yapar. en iyisini O bilir. ikincisi bir yerde okumustum annen seni ne kadar cok seviyorsa ancak bu Allah sevgisinin yüzde biridir. yani annen Allahın seni sevdigini göstermesinin bir yoludur diyelim umarım yararlı olmustur. yaniİnanki Allah seni bütün kullarını cok seviyor ve gözetiyor.
20 Yorumla
+1 yılBelkide Kuran'ı Kerim'de tasvir ettiği Allah kendisidir? Kafasına göre ayetler filan. Ne kadar ustaca yazmaya çalışsada aslında Allahı orda burada aramaya gerek yok. Ölmüş bir kralın ötesine geçemez. Velhasıl zeki bir adamdı. Sevdirdi kendisini.
312 Yorumla- +1 yıl
Kendi uydurması olduğunu idda ediyosunuz daa kuranda sürekli eski kavimlerden yanii Peygamberden önceki kavimlerden bahsedilmekte... Kendi uydurması olsaydı eski olayları nerden bilecekti
- +1 yıl
@kitapdostu Gerçekten böyle bir soruyu nasıl sorabiliyorsun? Muhammedin dönemi belkide Dünyanın en parlak dönemlerindendir. Kendimi muhammedin yerine koyup daha iyi bir kuranı kaleme alabilmek için inceleyeğim kişiler ve yerler (The Ptolemiy, Herodot, Aristodemos, Strabon, Kelt Tapınak yazıtları, Mitra Kültleri, En önemlisi o dönemdeki bir çok israiloğlu sanatçının bıraktığı eserler daha niceleri üşendim yazmaya) Yani hani desenki güzel dostum bu yahudiler tevratı nasıl yazmış binlerce yıl önceden gelmesine rağmen. En eskisi tevrat daha zor örnek verirdim. Ama muhammedin çağı çok yakın bir dönemdi. Ve muhammed buna rağmen çok tutarsız bir kitap kaleme aldı. Kötü biri olduğunu iddaa etmiyorum sadece yetersiz bir düşünür bir kraldı.
- +1 yıl
@bluegirll Bahsettiğim tarihdir. Bilmiyorsan zaten boşa laf salatalığına gerek yok. Bende severim kendisini iyi bir düşünürdür.
- +1 yıl
Öncelikle şunu belirteyim o kuranı yazmadı indirildi zaten kuran onun döneminde kitap haline getirilmedi öldükten sonra geldi.. verdiğin örnek sadce bu dünyaya ait şeyler kuran kaynaklarında isee ebedi hayattan bahsedilior... ebedi hayatmı kurtarmak varken dünyevi olanlardan bananee
- +1 yıl
@kitapdostu Bak şimdi sana mükemmel bir paradoks açıklıyorum :) Allahın varlığının kanıtı kuranı kerimdeki ayetler diyorsun. Kuranı kerimin kanıtı kim diyorum. Sen yine Allah diyorsun. Kendi kendine saçmalığı ortaya çıkardın. Kitap haline getirilmesi mühim değil ki sonuç olarak onu yazan muhammed ister kitap ister parça parça.
- +1 yıl
@bluegirll Yok artık :) Herodot diyorum Strabon diyorum yapma yapmaa bunu bana.
- +1 yıl
hıhı dier dünyadada onlar beni kurtarcak zaten
- +1 yıl
@ilkelanarşist beyefendi ben Heredottan vs. bahsetmiyorum. Siz Kur'an'ın vahiy olmadığını söylüyor ve Hz. Muhammed'i böyle Peygamber değil de kralmış düşünürmüş modunda gösteriyorsunuz. kusura bakmayın, bu söyledikleriniz sağlamlıktan uzak. "The Ptolemiy, Herodot, Aristodemos, Strabon, Kelt Tapınak yazıtları, Mitra Kültleri " vs. istediğiniz tarihi kişilerden eserlerden bahsedin bunlar bana Kur'an'daki bir cümlenin mahiyetini sunabilir mi? hayır!. ama siz bunlarla Kur'an'ın yazılmış olduğunu savunuyorsunuz ilginç. öyle bir konuşuyorsunuz ki gören de Hz. Muhammed Kur'an'ı yazarken yanında sanar sizi. yapmayın bunu yapmayın.
- +1 yıl
@bluegirll Demek istediğimi bile anlamamıssınki. Bütün sorun burdan itibaren başlıyor işte. Neyse iyi akşamlar.
+1 yılÇünkü Hz. Muhammed en güzel kulluğu yerine getirendi Kuranda bir ayette :Hanginizin amelinin daha güzel olduğu konusunda sizi denemek için ölümü ve hayatı yaratan O'dur. En güzel ameli Hz Muhammed yaptı ve en çok o sevildi. Bir tarafta emirlere uymayan hatta inkar edenler var bir taraf da uyan inanan var Allah hangisini sever tabiki inananları emirleri yerine getirip günahtan kaçanları
20 YorumlaBelkide kitabı Hz. Muhammed yazdığı için olabilir mi?
511 Yorumla
SoranKur'an ı Kerimi Allah Hz Muhammede gönderdi ama Hz Muhammed yazmadı
- +1 yıl
Bu neyin kafası asds
- +1 yıl
Aynen öyle +1
- +1 yıl
- +1 yıl
Saygı akıyor gerçekten (!)
- +1 yıl
Bak arkadaşım kalbinizi kırmak istesem peygamberinini sadece adıyla veya başka bir şey ile ifade edebilirdim sizin inandığınız şekilde saygı duyduğunuz şekilde yazdım kendi düşüncelerimi. Kitabi red etmiş birine kitaptan kanıtlar sunuyor olmanız gülünç. Konuyu uzatmak istemiyorum çünkü benim yazdıklarımın sizin için birşeyler ifade etmediğini çok iyi biliyorum İlahiyat fakültesinde de böyle işledi münakaşalar zaten onun için size iyi günler.
Boş ver düşünmek insanı yıpratır hayatına bak yapman gerekenleri yap düşünmek sadece kalp kırar ben artık düşünmüyorum HZ Muhammed'i her haliyle taklit etmrye onun gibi olmaya da çalıştım beceremedim pes ediyorum kendim gibi olmak istiyorum sende boş ver abla düşünmek zarar veriyor insana
00 YorumlaEn çok hz Muhammed i seviyor diye birşey yok Hz Muhammed son Peygamberimiz Emin ol bizleride bir okadar seviyordur :)
06 Yorumla
Soran+1 yılHeryerde en sevgili kulunun o olduğu yazıyor ama
Soran+1 yılDiğer peygamberlerin ondan ne farki var helsinin görevi aynı. Tebliğ etmek
Soran+1 yılSen anlatamiyorsan ben napiyim kardesim
Gizli Üye(36-45)+1 yılevet allah muhammed (s. a. v) e habibim demiş ama bu kadar sevmesine ragmen adaletinden ödün vermemis, yeryuzunde yasanabilecek en zor anları hz. muhammed'e yasatmıstır. sırf siz anlamayanlar adaletsizlikle suclamayasınız diye.
20 Yorumlaonun kadar ahlaklı olamadığımız için
onun gibi olacak varsa onuda onun kadar sever inan
ve öyle sevdiği insanlarda vardır bence
çok iyi insanlarda mevcut00 Yorumla
+1 yılsen onunn gibi insan olabilirmisin? geceleri namaz kılmaktan ayakları şişen biri gibi olabilirmisin Allahın emirlerine uyarsan senide sever belkide seviyo Allah bilir onu
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,6b cevap paylaştı.
+1 yılKur'an da herkesin eşit olduğu vurgusuna zıt düşen bir durum bu. İlginç.
21 Yorumla- +1 yıl
Eşit ayrı adalet ayrı.
Kul Muhammed iile Nebi Muhammed (sav) elbette aynı değildir. İnsan olarak eşitiz, hesap olarak eşitiz ama aynı muameleye elbette tabi değiliz. Bir general ile er aynı değildİR.
Yetim ve öksüz büyüdüğü halde isyan etmeyen,
Putperestler arasında büyüdüğü halde asla putlara meyletmeyen,
Fakir, sahipsiz büyüdüğü halde ayakta duran,
Hayasızlığın her yere sirayet ettiği halde asla edepsizliğe bulaşmayan,
Peygamber olduğu ilk andan beri boykot, çeşitli işkenceler, red, zulüm, kayıplar yaşadığı halde asla pes etmeyen ve aşkı alevlenen,
Bütün düşmanlarına karşı üstün kılındığı, fetihleri elde ettiği halde düşmanlarını affetme büyüklüğünü gösteren, zulmetmeyen, varlıkta da yoklukta da, güçlüyken de güçsüzken de zerre miskal yerinde oynamayan karakteriyle, adaletiyle, cesaretiyle tek olan ve son saniyesinde dahi bizlere namazı, adaleti Tavsiye eden, günlerce evinde yemek pişmeyen O olduğu için en çok onu ve ONU SEVENLERİ seviyor.
Bu sevgiden sen de nasiplen ve O'nu (sav) herşeyden, herkesten çok sevmeye gayret et.
Unutma ;"kişi sevdiğiyle beraberdir. "
+1 yılDinlere göre değişir... İncile gore isa.. Avestaya göre Zerdüşt.. Diye gider..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 563 cevap paylaştı.
+1 yıl:) o üstün degilki. Herhangi bir arap
415 YorumlaOrdada gulersiniz:):P:):P:P:P:P:P
- +1 yıl
Ama zeki tüccarmis herkesi kandirmis :) @ate-ist
SoranEvet herhangi bir arap ama neden o seçilmiş insan ve heryerde Allah in en çok onu sevdiği yazıyor
- +1 yıl
@pembekizzz nerde gülücez? Öbür tarafta mi? Tanriniz 5.8 milyar insani yakarkende gülecek mi
- +1 yıl
Cekecekse yanacaksa yanar herkes yaptığını çekmeli...
- +1 yıl
0-10 yasinda ölen hristiyanlarin musevilerin ne sucu var? Aileleri onlara sadece hristiyanligi veya museviligi ögretti.
Bir cocuk doguyor hristiyan doguyor daha arastiracak olgunluga gelmeden ölüyor. Simdi tanri onu nasil yakacak?
Ama sizin 5 yasindan itibaren zorla kuran ogrettiniz muslumanlar cennette sarap iciyor olacak @pembekizzz - +1 yıl
@laurapiggott canım çok tatlısın bravo kafan iyi çalışıyor ama isterim ki kafanı doğrulara doğru iyi çalıştır. "0-10 yasinda ölen hristiyanlarin musevilerin ne sucu var? Aileleri onlara sadece hristiyanligi veya museviligi ögretti. Bir cocuk doguyor hristiyan doguyor daha arastiracak olgunluga gelmeden ölüyor. Simdi tanri onu nasil yakacak? " bu çocukların suçunun olduğunu sen mi İslam mı söylüyor? basbaya sen söylüyorsun. Allah ahirette o çocuklara adaletini en güzel şekilde gösterecektir. yani, sen o çocukları değil bence kendini düşünmelisin. "Ama sizin 5 yasindan itibaren zorla kuran ogrettiniz muslumanlar cennette sarap iciyor olacak" 5 yaşından itibaren kimse kimseye zorla Kur'an öğretmiyor ki Kur'an kurslarımızda zorunlu bir eğitim de verilmiyor, Müslüman bir aile o yaştaki çocuğun İslam içinde bilinçli büyümesi için üzerine düşen bir vazifeyi gerçekleştiriyor sadece. Ha "şarap" olayına girmeyeceğim, zira çok güldüm çoook.
- +1 yıl
yanliş bildiğin bişey var Her doğan çocuk İslam fıtratı üzerine doğar onlar daha sonra büyüdükçe ailelerinin eğitimyle onların dinini benimserler.. doğal olarak büluğ çağna ermeden hayatını kaybeden birinin cehennemde yanacagnı idda edemezsin
- +1 yıl
Ya lütfen susun sacmaladiniz
- +1 yıl
Musluman ölmezse cennete giremez. Kuranda bu yazar. Akli ermisse hesap sorulur
- +1 yıl
- 1 yıl
Sen cahil bir kızsın koskoca peygamberi anlamayacak kadar ahmaksın sıradan olan insanlar biziz o koskoca bir peygamber Allah ona habibim demiş sen kimsin ki onun vasfını görmezden gelebilecek kadar cahil ve bilgisiz olabiliyorsun.
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇünkü insanlar yaratılmadan ilk ruhlarımız yaratıldı ve allah orada soruyor sizi kim yarattı diye bitek hz muhammed sen yarattım rabbim diyor
10 Yorumla
+1 yılSon Peygamber olduğu için olmasın?
03 Yorumla
Soran+1 yılDiğer peygamberlerin ondan ne Farkı var hepsinin görevi tebliğ değil mi. Saçma dediğin
- +1 yıl
Diğer peygamberlerde tebliğ için gönderildi ama hepsi farklı kavimlere... bunu şöyle düşünebilirsin bir kitabin farklı farklı üniteleri vardır 1. ünite,2. ünite gibii... peygamberimizden önceki peygamberlerde tebliğ yaptılar ama sadce kendi kavimlerine.. tıpkı ünite gibi tek konudaa.. Peygamberimiz ise bütün insanliğa çağrı yapıo daha önceki peygamberlerin söylediklerinin hepsni içeriyor söykedikleri tıpkı kitabın kapagı gibi... anlatabildim mi?
Soran+1 yılSeytan diyorki neden onu secmis neden onu ornek gostermis tum dunyaya yaymis ve muslumanlarin sevgilisi olabilmis ve seni secmemis Allah seni sevmiyor diyor bana. Hersey gayet açıklayıcı ama seytan pesimi bırakmayacak
+1 yılBunu sana kim söyledi?
01 Yorumla
Soran+1 yılOkudugum bazi yerlerde cikiyor karsima böyle yazilar bilmiyorum galiba seytan benimle oynuyor
+1 yılEn çok onu sevmese sizlere nasıl şefaat edicek..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Sevmedigini nerden biliyorsun?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmaz öyle şey bunlar hep amerikanizm uydurması
00 Yorumla
+1 yılSen müslümanmısın.
02 Yorumla
SoranEvet
- +1 yıl
Peygamber efendimizin hayatını oku.
Boş dusuncelere kapilma
bunedemek şimd ya :D
01 Yorumla
SoranNe anladiysan işte