Bildiğiniz üzere Cübbeli Ahmet Hoca, çok da uzak olmayan bir tarihte satrancın haram olduğuyla ilgili görüşüyle gündeme gelmişti. O yorumundan sonra, binlerce desteği kaybeden Cübbeli Ahmet Hoca, görüşünün hala arkasında olup, "Bir yerde satrancın haram olmadığını yazan bir kaynakla gelin, öyle tartışalım" diyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Cübbeli Ahmet Hoca'yı destekliyor musunuz, yoksa boş konuştuğunu mu düşünüyorsunuz?
Şimdi burada savunuculuk yapmayacağım; ama söyledikleri İslam'a aykırı değil ki. İlk yıllarda putperestlik vardı ve o zaman insanların tekrar putperestliğe dönmemesi amacıyla resim, heykel ve puta benzeyen cisimler yasak kılınmıştı. İslam öncesindeki Arabistan halkının birçoğu helvadan yaptıkları puta tapıyorlardı. Ava çıktıklarında manevi yönden korunma maksatlı yapmış oldukları putları da yanına alıyorlardı. Erzakları tükendiğinde ise helvadan yaptıkları putları yiyorlardı.
Böylesine bir adetin olduğu dönemde puta benzeyen her cismin yasaklanması gayet doğal. Fakat günümüzde artık putperestlik yok. Sadece Budizm, Hinduizm, Caynizm ve Sihizm gibi puta yönelik ibadet eden dinler dışında artık İslam'da puta yönelik tapınma çok uzakta kalmış. Arabistan'daki kabilelerden çıkıp da ''1400 yıl önce bizim atalarımızın dini putperestlik idi. Tekrar putperestliğe dönelim.'' diyecek yok. Bundan dolayı günümüzde satranç ve resim gibi puta hitap edecek nesneler ile haşır neşir olmaya ''haram'' demek tartışma meselesi.
Belki biraz sadistçe bir düşünce olabilir ama, bu memlekette dini kullanarak insanları ayrıştıran, onları kullanan, yöneten, yargılayan ve her şeyi din ile bildiğini sanan ne kadar hacı hoca tayfası varsa ipte sallandırmak gerekir! Bir uzay projesini alaya alan, "verin bana 10 bin dolar size anlatayım" diyen bu sakallı hoca bozmasının kim bilir yediği ne haltlar vardır? Her şeyi dini açıdan yönlendirip ona haram buna sevap diyerek cahil cühela halkı kukla gibi oynatan insanlardan fazlasıyla tiksiniyor ve nefret ediyorum.
cübbelinin içi boş bir teneke olduğunu düşünüyorum ama santranç konusunu müslümanlar iyi düşünmeli. bir kazananın ve kaybedenin olduğu her oyun islam dininde haramdır, kine ve hırsa sebebiyet vermesi nedeniyle.. "yahu biz eğlencesine oynuyoruz" diyen varsa da, santranç yaptığı çağrışımlar sebebiyle islamda hoş karşılanmıyor galiba. belki buna haram denmeyebilir. sigara içmek gibi. bir haram yok ama hoş karşılanmaz. mekruh denmiştir.. taş oyup putlaştırmaya mı kızmışlardır bilmiyorum. belki santrançın tarihi ile ilgili bir mevzuda olabilir. bu dinin alimleri, eğlencesine oynansa bile, yaptığı çağrışımlar sebebiyle santrançı hoş karşılamıyorlar. ki diğer kağıt oyunlarını da hoş karşılamıyor.
Gündeme gelmek için ne yapacaklarını iyice şaşırdılar kendi yaptıklarına bakmayıp insanlara martaval okuyup fetva vermeye kalkıyorlar. Hiç unutmam bir tane hoca enstrüman çalmanın haram olduğunu söylemişti herhalde içinde çalmak kelimesi barındığından dolayı otomatikman haram sayılıyor çok ilginç doğrusu...
Ben Dr. Zakir Naik gibisini görmedim. Adam hem bilimci, hem ilimci. Doktora yapmış bu konuda, zaten eğitimi muazzam. Kendini geliştirmesi de ayrı bir şey. Çok iyi anlatıyor, bir kere sinirlendiğini görmedim. O kadar garip sorular sorulsa da, kibarca cevap verir hepsine uzunca...
İşte, boş birisi zaten. Konuşması bile itici adamın, dini anlatışına bak. Hep sinirli, hep deli gibi. Mustafa hoca bir kere kızmamıştır. Kibar olmalı önce...
ah be hoca bir şeyi yargılamadan önce onun hakkında bilgi edinseydin keşke. Satranç piyonu göstersek bomba diye karakola götürür. Cübbelinin de diğerlerinden farkı yok, boş konuşuyor, gündemde olmak kendine saf kuzular bulup para koparmaktan başka bir gayesi yok. Dogru memlekette, burda kuzu çok.
Ahmetcim güzelim ona buna her şeye günah diyorsun da, o kadar programlara çıkıp sürekli internette yayınlar yapıp ordan gelen paralar neyin nesi oluyor? sorunca diyor ki, ben halkı aydınlatıyorum, ramazan ayında tv ye çıkıp sözde halk için birşeyler yapıyorum diyip de milyonlarca tl yi cebe indiren hoca kılıgı altına yatmış medya şarlatanlarından birisi sadece.
Bırakın şu karaktersizi, bunların dini imanı para cennetten su satıyorlar gibi şeyler yaptı fetöye çok önemli zat dedikten sonra darbe olunca böyle olacağını biliyorduk gibi sürüngen bunlar, örümcek böcek... Bütün cemaat üst yönetimleri asılsın ölsün. Gerçek islama en büyük zararı bunlar veriyor...
@Sagduyudan İlk bulduğum yerden attım daha bunu yayınlayan çok daha fazla medya grubu var, ayrıca siyonistliğe girersek, cemaatlerden kemalistlere sıra bile gelmez. Zaten Akp zoraki olmasa onlar bile hesabı kesecekler diğer cemaatlerle. Hepsinin sütü bozuk...
@gncatsızz onu destekleyen devlet devletin yanlışı olmaz devletin politika değişikliği olur biz devlete biyat etmek zorundayız ipi tek adama bağlı güruhların tehlikeli olabileceğinin göstergesidir fetö, pkk, işid... Hocamız hocamız derken hocanın kanun önünde yeri tanımı yok, devlet fetö ile işi bitince sıra onada gelecektir...
İslami bilgilere ne kadar vakıfsınız? Ne kadar bilginiz var? Cübbelinin ilminin yanında ne kadar ilme sahipsiniz? İnsan bu elbette yanlış hata yapabilir, ama adam kaynak getirin tartışalım demiş, varsa kaynağınız deliliniz sunarsınız sonra boş veya dolu diye eleştiririrsiniz.
Belki onunla tartışacak kadar bilgiye hakim olmasam bile, İslam'ın ana prensibini anlayabilecek kadar bilgiye sahibim. Birilerini lütfen yargılamadan önce birkaç kere düşünün. Neden gizlendiniz? Eğer benimle tartışabilecek güveni kendinizde buluyorsanız, görüşünüzün %100 doğru olduğundan eminseniz neden gizlendiniz? Farkındaysanız sorumda herhangi bir taraf tutmadım. Neden savunma moduna geçtiniz? Eğer vaktiniz varsa uzun soluklu tartışabilirim bunu sizinle.
Neden gizlendim çünkü sorunun art niyetli olduğunu düşünüyorum, buna ister önyargı deyin ister adını başka bişey görün. Yorumlara verdiğiniz cevaplar üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu, algı oluşturmak amaçlı sorulduğu kanaatine vardığım için gizlenme gereği duydum.
İslamın ana prensiplerini bilebilirsiniz, satranç veya buna benzer konular alt konular. Meşru ölçüde tartışalım tartışalım konuşalım tabi ki. benim gizli olmam gerçeği hakikatleri değiştirmez, delil varsa eyvallah der teşekkür eder bir şey öğrenmiş olurum.
Satranç ile kumar olarak değil de zeka sını geliştirmek amacıyla oynarsa haram olmaz. Eğer kumar söz konusu olmayıp sadece eğlence ise, o zaman boşuna vakit zayi etmek olduğu için yine iyi değildir.
Bu amaçla oynanırsa sıkıntı yok zaten diyanette bu konuyu açıklamıştır herkes kendi kafasına göre açıklama yapıp insanların kafasını karıştırmamalı diye düşünüyorum...
En sevdiğim Hocalardan biridir İslâm hakkında doğrulari anlatıyor Cübbeli Ahmet hocaya hakaret edenler laf atanlar kendilerine baksınlar bir kere sanki kendileri çok İyi de yani cahil cahil konuşuyorlar halbuki hocayı bir dinleseler anlarlar bu hoca doğru mu söylüyor diye Nasıl biri olduğunu o zaman anlarlar ben kendi görüşümü dile getirdim sadece bu yorumunun altına saçma sapan yanıt verenler olmasın yoksa Engellerim.
Bu adamda ilim var ama akıl yok. Zeki ama ahmak. Ya da birileri tarafından kullanılıyor. Ne zaman ne konuşacağını bilmiyor. Yaklaşım hatası var. "Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler." diyen bir mantalitesi var. Önüne gelene antibiyotik yazıyor. Herkesin buna ihtiyacı yok. Satrança gelene kadar o oooo ne sorunlarımız var. Bu adam ya ahmak ya da ajan:)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kendi kafasından uydurmuyo ki Allahın emirlerini hatırlatıyo Kurandan hadisten bilgi veriyo peygamber efendimizin hayatını anlatıyo haramdır belki çünkü insanı oyalıyo bilimde ilimde teknolojide gelişmemizi engelliyo bu oyunlar hep müslümanların gelişmesini engellemek için çıkan oyalayıcı oyunlar
Ya bu adam dinlemesi çok keyifli bir adamdı. Hükümet yalakalığına soyundu son zamanlarda. Cezaevinden çıkarmalarının karşılığı olarak bu yalamaları yaptığını düşünüyorum.
Sensin boş adam Doğru konuş cubelli hoca hakkında utanmıyor musun cubelli hoca hakkında böyle konusmaya ahlaksız herif seni İyice bir araştır Cübbeli Ahmet hoca kimdir diye sonra konuş aç izle videolarını adam İslam hakkında doğru olanları söylüyor pis iftiracı seni Bana bak lan sakın bana yanıt verme bu yorumu oku ve öğren hadi eyvallah
Cübbeli Ahmet Hoca'ya göre, tahta oyunlarının tümü harammış. 6 sene önce ise satranç zeka geliştirdiği için oynanabilir demişti. Şu anki görüşü ise şöyle: https://www.youtube.com/watch?v=IeISUR9g6H8
En İyi Cevaplar