Annemle babam hiç harçlık vermiyor, lütfen bakın?

Kaç senedir bu böyle, düşündüm de, nerdeyse hiç harçlık almıyorum. Aldığım da verildiği gibi geri alınıyor benden. Şimdiye kadar "Al bak bu senin, istediğin, dilediğin şeyi al, istersen de biriktir" diyen olmadı. Bayramlarda alırım harçlık sadece, annem babam teyzem anneannem ve dedem verir 200 TL falan öyle olur anca. Aldığım gibi bir kenara atarım, biriktirip zamanı geldiğinde dilediğim bir şeye harcamak için. Ama annem bayram sonunda hepsini geri ister. Şunu bunu alıcam, şuraya gidicez bunu yapıcaz para lazım ver bana geri veririm der. İtiraz etmem geri vericem deyince, zaten itiraz etsem bana söyleneceğini biliyorum. Bir kere başıma gelmişti çünkü. Ha diceksiniz ki durumunuz yoksa napıcaksın, ver, sen karnını doyurduğuna şükret önce. Şükürler olsun ama gerçekten durumumuz kötü değil ya. 4.000 lira maaş alıyo babam, 1.000 lirası borca gidiyor gerisi kira vs, çoğu bize kalıyor ama hepsini genelde annem harcıyor gerekli gereksiz her şeyi alır mesela eve. Kardeşime yığınla oyuncak alır, alsın ama hepsi de çok pahalı şeyler. Aldığı her şey genelde pahalı ve gereksiz lükse kaçıyor. Birikim de yapmıyorlar. Üniversiteye gidicem seneye inşallah, ama umursamıyorlar bile. Kendime bakmayı biliyorum fakat bakamıyorum, yaşıtlarımdan hep bu yüzden birkaç adım gerideyim. Kıyafetlerimi bile kendim seçme şansım olmuyor.
Bana ucuzundan kıyafetler bulur alır -beğenip beğenmememi umursamadan- ben en bir en ufak bir şey istediğimde ise -mesela internetten beğendiğim bir mont ya da kazak- her şeyin var daha ne istiyosun der. Anca önemli ihtiyaçlarım olduğunda ilgileniyorlar.

Mezuna kaldım bu sene, girdim bir işe çalıştım bir ay deneyim olsun diye ama aldığım parayı da borç olarak istedi annemler verdim, bir daha da geri alamadım. Hemen harcamıyorum diye ihtiyacım yok, hayallerim yok sanıyorlar. İsteyemiyorum da para. Ne yapmalıyım sizce?
Güncellemeler
+1 yıl
Destan yazmışım kusura bakmayın 😄🙈
Annemle babam hiç harçlık vermiyor, lütfen bakın?