Azıcık empati yapalım. Hani sinir oluyoruz ya yazdığımız uzun mesajlara verilen kısa cevaplara; peki siz, size duygularını veya derdini anlatmış birine böyle kısa bir cevap verir misiniz? Verirseniz nedeniniz ne olur? Verdiyseniz karşınızdakinin tepkisi ne oldu?
Uzunca yazılmış bir mesaja "ok." diye cevap verir misin?
Uzunca bir mesajı sadece ok diye yanıtlıyorsam, bilinmelidir ki, bu kişi bu uzun mesajı atarken benim okuyacağımı varsaymıştır ancak ben bu uzun mesajı okuyacak ya vakte sahip değilimdir, ya okumak istemiyorumdur, ya da atan kişiye değer vermiyorumdur. Peki olayı tersten düşünelim, sizin o uzunca mesajı attığınız kişiye soruyor musunuz? Bu kadar uzun mesaj atacam okuyacak mısın diyor musunuz? Yoksa sadece kendinizi mi tatmin etme peşindesiniz? Bunu da sorguladığınız zaman bence sorunuzun cevabını bulmuş olacaksınız. Bakalım karşınızdaki kişi uzun mesaj okumak istiyor mu?
Yazarim ama sinirli oldugumda ya da umursamadigim ayni duygulari hissetmedigim birine acik acik duygularimi soylemiyosam yani kalbini kirmamak icin sevmiyorum diyecegime anliyip uzak durmasi icin ok yazarim ya da seviyosam biseye kirilmissam ya da sinirlenmissem ok yazarim.
mesajın içeriğine bağlı :D beni eleştiren sinir olmam için yazılmış uzuuuunca bir mesaj ise tabi ki karşı tarafı sinir etmek için ok. yahut eyvallah. kelimelerini kullanırım :) ama aksi olursa :) tabi ki gönlünü etmek ve sevgimi, ilgimi göstermek için ben de arar uzunca bir konuşmanın ardından teşekkür ederim ;)
uzunca bir cevap yazdığımda cevabima öyle cevap veren demek ki sözlerimi okumamış ya da takmamistir. Hani birşey soylersin önemli de he he deyip geçerler. Yani ha yüzüne kufretmis olursun ha böyle yapmış. Tepkim çok sert olurdu. Ben önemseyip zamanimi harcayip yazicam karşımdaki ok peki yazacak ağzıma geleni sayarim.
normalde sinir oluyoruz ama ok diyenleri de empati yapalım uzun konuşmadan sonra dediklerinizi onaylayacak ve "anladım" anlamı içerek en az 50 kelime ile yazabilirsin ki ;?
neyse erkekler siz şunu yazın "affirmative" "roger that"
yazarsanız hem ok veya tamam demekten kurtulursunuz hem de uzun yazan arkadaş tekrar soru sorarak sizde anlamını uzun uzun yazın böylece her 2 taraf rahat etmiş olur.
kendimi bildim bileli uzun yazmayı seven biriyim. bir çok forumda uzun yazılarımla meşhurdum bir zamanlar :D yine o huyum devam ediyor. çünkü anlatmak isteidklerim kısa değil. karşı taraf ok diye cevap verebilir. ben kendi içimdekileri dışa vurayımda ister ok desin ister yay...
kodumun ergenleri olmediniz mi siz lannn ay hasta hasta sovdurtmeyin sokayim sizin karşı cinsinize siktrp gidin okuyun hedef belirleyin hayatınızda yeter adam olun su yeni nesle bak ya. hocanın bugün anlattığını dinledinmi lan he ok mu diyecen yarin sorduğunda.
Mesajı yazan kişiye. Bu kişi kim ve benim için ne kadar önemli Mesajın içeriğine. Bazı insanlar gerçekten çok boş boş mesaj atıyor cevap bile vermiyorum Mesajın atıldığı saate bağlı sabaha karşı arkadaş yazmış uyuyorum yarın toplantıya ne giycen ben mavi gömlek giycem sen beyaz giy ok nediyim ben şimdi buna uykum var yaw sabahın 4ünde gömlek derdine düşmüş :( Verdiğim cevap yoğunluğuma da bağlı tabiki
İçime sinmiyor ok yazıp geçmek, illaki az çok bir şey ekliyorum cümleye.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ok kelimesinden nefret ediyorum asla kullanmam kullanan arkadaşım olursa uyarırım bana bu kelimeyi kullanma diye sinirlerim tepe çıkıyor hele birde yazdığım uzun mesaja derse öyle bir cevabı sanırım ciddi bir şekilde uyarı alır benden.. ben kullanmazdım.. sanmıyorum kullanırsam da çok sinir olduysam belki karşı tarafa sinir olduğumu anlar ters bir şeyler olduğunu anlar ve ona göre davranırdı diye düşünüyorum..
bilmiyorum başına gelen var mı benim yurt dışından konuştuğum kız yazdığım yazıya bu ne anlama geliyor diye mesaj attı bende onu çevirmek için baya uğraştım yolladım en sonunda ok yazıp bıraktı o gün hayallerim suya düştü tabi mal gibide kaldık :D
Özgüvensizlerin egolarını şişirmelerine yarayacak çok özellikleri olmadığını hissedenlerin sen bana o kadar değer veriyorsun ama benim için hiçsin mesajı vererek egolarını şişirme yöntemi olarak görüyorum.
asla vermem karşımdaki kişi bana dakikalarını ayırıp uzun bir mesaj yazmış ben ise 2 kelime ile karşılık veriyorum. Bana böyle bir durum yapılsa 'saygısızlık' diye sayarım. Bende asla öyle yapmam :)
hayır kimseye yazmam yapmışsam sakasina olmuştur sonrasında cevaplarim kesinlikle o yapılan büyük saygısızlık ve umursamazliktir zaten seni umursamayan birine yazmassin.
bana yazılmış özel bir mesaja ok diye yazmak kadar saçma bir şey yok.. mantık çerçevesinde uygun bir şekilde reddederim.. Ben yapıyorum ama sadece trol ya da trip atmak için
Öyle bir cevap vermem. O kişi bana uzun bir mesaj atıyorsa ya sevgisini ya nefretini ya da bir şey anlatıyordur ve o şekilde uzun mesaja cevap versem bana göre bu bir saygısızlıktir
Cvp vermeye değmeyecekse ya da yazmam bişeyi değiştirmeyecekse, karşımdaki nato mermer nato kafa ise ya da hiç umursamadığım biriyse ya kısa yazarım ya da hiç yazmam.
İnternet & Teknoloji konusunda 682 cevap paylaştı.
İnsanı insan olduğu için seven biriyim. Uzun bir mesaj yazacak kadar benim için zaman ayırdıysa , Ok yazacak kadar karaktersiz değilim. Ne demek uzun yazılmış bir mesaja ok demek. Bana yapılsa kırılırım.
Annem verir. Uzun uzun yazariz. En son kardesimin sevgilisi uzun uzun yazmis anneme. Ben de yanindaydim. Kirmizi isiktaydik. Ne yazmis bu ya dedi, ok kib bye diye cevap yazdi gonderdi.
yazarım. ben en başından belli ederim kendimi karşıya bazen cevap bile vermem bu yüzden karşıdaki şaşırmaz. sebebim ise genelde samimiyete inanmadığımdan
Kesinlikle hayır. Ben görüldü kalmasın diye mesaj sonuna virgül ya da gülücük atan insanım böyle destansı mesajlara "ok" diye mesajla cevap veren insanlardan da uzak dururum muhatapım olamazlar:D
Aksine kısa mesajlara bile uzunca cevaplar yazarım. Karşımda ki insana duyduğum saygıdan olsa gerek asla bir mesaja ok, by, tamam gibi kısa cevaplar yazmam.
Eğer sürekli uzun uzun mesajlar geliyorsa ve karşıdaki kişi yazdığım cevaplara karşılık hala aynı şeyi anlatıp anlatıp duruyorsa ok der konuşmayı bitiririm.
Yanii derin bisey anlatmistr vericegim uzun cvptan ziyade evet okudum anladim tarzinda sadece bir tamam istiodur belkide... tabi bu "ok kib by " gibi değil .))
Derdi olana sunabilecek bir çözüm yoksa gazel okumanın anlamı varmı? Bence ok gayet yeterli anlayana. Ayrıca bu hmm ok teşekkür ii bb inş gibi küfür niteliğindeki kısaltmaları moda haline getiren sizsiniz. Şimdi niye rahatsız oluyosunuz?
anasına söverim daha iyi. o ne öyle ya.. him ok. 😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Vermem tabi ki. Karşımda ki kişi emek vermiş zamanını harcamış kısaca bir ok yazmam doğru olmaz onun yazdığı kadar uzun yazamam belki ama ok demem asla.
En İyi Cevaplar