Şimdilik çoğunluk "acı verse de gerçekler" demiş, fakat neredeyse her kimle politika veya din tartışmaya kalkışsan öfkeden kudurup kendini kaybediyor. Gerçekten acı verici gerçekleri seçiyorsak, kendimizi tutsak ettiğimiz modayı ve ünlüleri kim seviyor?
Aslında "keşke" mutlu eden yalanları seçtiklerini söyleyebilsem. Mutlu bile etmeyen yalanları seçiyorlar, sadece düşünmeye onları mahkum etmeyen ve iradelerini kullanmayı gerektirmeyen bir şey peşindeler. Bunu hemen herkeste görmek mümkün, yoksa dünya bu halde olamazdı.
Fakat kendilerini, bunun aksini yaptıklarına ikna etmek zorundalar, yoksa hepsi boş hayallerden yapılma binaların altında kalacak.
Sonuçta ortada bir gerçek var bu acı ya da tatlı fark etmiyor. O yüzden acıda olsa eninde sonunda o acı ile yüz yüze zaten geleceğim pembe yalanlarla geçici avuntulara gerek yok.
Bazı insanlar yalan da olsa, gerçeğin çok dışında da olsa sırf '' bir süreliğine '' gülümseyebilmek için yalanları yahut bilinçli yanılsamaları tercih ederler hayatlarında. Öyle ki bazen hayat felsefeleri haline geldiği için yalanlarla yahut doğrudan kaçarak yaşamak, hayatları boyu bir rüyanın arkasından koşarak, kendilerini de kandırarark yaşarlar; bence onlar '' başkalarının hayatlarını '' yaşıyorlar, en azından bana yansıyan bu.
Ne olursa olsun, sonuçları ne olursa olsun doğrular her daim herşeyin temelini sağlam kılar. Değiştirelemeyecek kötülükler, yanlışlar bile açığa çıktığında o andan itibaren belki de çok kaliteli bir yaşamın mimarı olacaklardır...
acı vereceğini hatta üzeceğini bilsem de gerçekleri duymayı öğrenmeyi her zaman doğru bulmuşumdur yalanlar üzerine bir hayat kurulmaz hatta kurulamaz çok da sürmez o yüzden gerçekleri acı ve rahatsız etse de tercih ederim.
Bazı kimseler yalanı seçseler de ben ne kadar acıtsa kanatsa da gerçeği seçerim çünkü o doğrudur o yoldan gitmelisin gitmek zorundasın yapcak başka bişey yoktur
gerçeklerden kaçış yok. Bazı insanlar bunu yaşadıkları şeylerle o kadar hızlı fark ediyor ki daha çocukken hayattan soğuyor. Bende küçük yaşımda anladım hayattaki her şeyin yalan kısmına baktığımızı ama fark ettim ki biz korktuğumuz için gerçek olan kısma bakmıyoruz. Ne çıkacağından bir haber olmadan gerçeklere bakmaktansa aslında yalan olduklarını bildikleri ama yinede onlara iyi gelen yalanı seçerler.
En İyi Cevaplar