‘Amazon Kadınlar Kulübü’ kitabının yazarı Tuğçe Özcan şöyle açıklıyor: ‘İdeal Kadının 10 Özelliği’ 1- Gülümseyen kadın 2- Balık etli kadın (Kıvrımlı bir beden daha çok seksiymiş...) 3- Güzel kokan kadın 4- Yemek yapan kadın 5- Özgüveni yüksek kadın (Silik ve güvensiz bir kadınsanız ideal kadın tanımına girmiyorsunuz. 6- Kadınsı kadın 7- Tabuları yıkmış kadın 8- Kıskanmayan kadın (Dünyada böyle bir kadın yok. Kıskançlık dünyanın en ilkel duygusu) 9- Sahiplenen kadın 10- Tamamlayıcı kadın
Siz böyle bir kadın tanıdınız mı? Var mıdır böyle biri? Siz öyle misiniz?
Özgüveniniz yoksa mesela o özgüveni sevgiliniz yaratabilir. Örneğin bir kızı çok beğeniyorsunuz ve sevgilinizi kıskanıyorsunuz ondan. Aşkım sen ondan daha güzelsin veya aşkım ben onu değil seni seviyorum deyip öz güven arttırılabilir. Kıskanma konusuna gelince kıskanmayan kadında bir problem vardır bence. Umursamayan kişi kıskanmaz. Kızın biri gelicek sevgiline dokuna dokuna konuşucak ve sen kıskanmıycakmısın? Kadınsı kadına gelince bir kadının içindeki kadınlığı da erkek ortaya çıkarır. Aksi zaten anca türk kültüründen uzak yerlerde olur. Burda evlenmeden kadınsı ol bakalım neler oluyor. Katılmıyorum bu görüşlere...
Kıskanmayan kadın mı olur kuzu o ne öyle ya, tereyağsız İskender gibi yavan olur o :-) herkesin ideali kendine olduğu için standart bir ideal kadın yoktur bence...
bu devirde çeşit cok oldugundan insanlarin birbirine güveni yok. bir kadin veya bir erkek birden fazla karsi cinsle muhatap oluyor bu dogalda. ama ilişkilerin cılkı çıkıyor bir süreden sonra senin istedigin onun istedigini tutmuyor, insanlar hata payı vermiyor.. kendilerini vazgeçilmez sananlarla dolu dunya... bence zor ve anlamli olan insanın kendini tanimasi kendini bilmesi ve ne istediğini gercekten ne istedigini bilerek hareket etmesi ozaman kendimize olan saygimizi hic bir zaman kaybetmeyiz. faydali olduysam ne mutlu
İdeal kadın safça değil samimiyetle gülümseyecek İdeal kadın fiziği her ne olursa olsun kendisiyle barışık olabilecek İdeal kadın kokusuyla erkeğin içini yumuşatacak İdeal kadın hamaratlığıyla göz doyuracak İdeal kadın hiçbir zaman kendisini paspas yerine kondurmayacak İdeal kadın sevdiğini sahiplenecek ama asla bağımlı olmayacak İdeal kadın kendisini kullanmaya çalışanları kullanacak kadar zeki olacak :) İdeal kadın hislerinin esiri değil hislerinin yol göstericisi olacak İdeal kadın yatakta doyumsuzluğuyla karşısındakini bitiren olacak.. :) İdeal kadın sadece kendisini düşüneni düşünecek kadar düşünceli olacak İdeal kadın değerinin farkında olup asilliğiyle diz çöktürecen olacak İdeal kadın herkesle yüz göz olmayacak İdeal kadın gördüğü kadar ilgi gösterecek ne eksik ne fazla İdeal kadın kimsenin bboyunduruğu altına girmeyecek Son olarakta ideal kadın f*ckbuddy değil KRALİÇE Olacak :)
gülümserim, balık etli değil ama kıvrımlıyım, kötü kokmam her zaman parfüm sıkmam ama amber kokusu tercihim, sulu yemek bilmesemde tatlılarda ve değişik yemeklerde iyiyim aç kalınmaz, özgüven arada gittiği zaman oluyor ama genel anlamda güvenirim, erkeksi bir tarafım yoktur, çoğu tabu için evet özgürlükçü eşit düşünürüm, içten içe kıskanırım gerektiği yerde belli ederim ama özgürlüğü kısıtlaarak değil, içimden sahiplenirim dışa pek yansıtmam, sonuncu madde neye kime göre emin olamadım. bekar kalmayı düşünüyorum sevgiler :D
ideal kadin beni tamamlayan kadindir diger ozelliklerden dahasi bu muhim. bana gore
26
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
En önemlisi ne biliyormusun? Hiçbir erkeğin hakimiyeti altına girmeyen kadın. Günümüzde egoist erkekler kadınları tavlayana kadar türlü yollar dener fakat herşey ulaşana kadardır o kadın onun olduğu anda kölesi yapmaya çalışır. İşte kendine saygısı olan kadın asla bir erkeğin egosunu okşamaz ve hakimiyetine girmez. İşte benim için ideal kadın budur! basit kadınlar ise etraftaki erkek diye geçinenlere kendini ezdirip peşinden koşuyorlar :)
Kadın dediğin iyi sevişecek arkadaş. Koyun gibi yatmayacak, kımıl kımıl olacak yatakta. Aklını başından alacak ama, aklını sadece bununla yormayacak. Delireceksin ama delirmen hastalıktan olmayacak. Uzanıverdi mi yanına boylu boyunca, göğsünde atan kalbinin yerine koyacaksın kendini, ruhunu, herşeyini. Aşksız yatmayacak yatağa ve sen bunu bileceksin.
Kadın gibi kadın olacak kadın dediğin, çıtır çerez niyetine yemediğin. Bir gecelik değil, ömürlük olacak ömürlük. Yıllara rehaveti değil huzuru taşıyacak. En seksi leydi olmayı da bilecek, hanım sultan olup sözünü geçirmeyi de. Cıvık konulara takılıp zaman tüketmeyecek, küfretmeyecek, Kadın dediğin ayıp nedir bilecek.
Sıkboğaz edip seni yalancı durumuna düşürmeyecek. Seni öyle bir tutacak ki arkadaş, sen bile şaşıracaksın öyle tutulduğuna. iki lafın başı, her tartışmada ayrılalım tehtidi savurmayacak. Sabırlı olacak ve asla gururuna dokunmayacak…
Sadece 8 numarayı pek beğenmedim. Abartmamak kaydı ile biraz kıskançlık olmalı. Yoksa insan sevildiğinden bile şüphe eder. Düşünsene, eşine; bugün bir bayan arkadaşımla dışarı çıkacağım diyeceksin. O da tabiki çıkabilirsin diyecek Allah korusun :) İdeal erkek olmadığı gibi ideal bayan da yok maalesef.
Dur bir sakin ol, yanlış anlamışsın beni :) Hiç kıskanmayan bayandan Allah korusun dedim. Ben dışarı çıkınca hiç sorun olmamasından Allah korusun dedim. Bayan; nereye gidiyorsun Bensiz gidemezsin filan demeli. Yani makul ölçüde kıskanmalı demiştim.
yo sakinim. yalniz anlamiyorum sen disari cikinca neden sorun olmali? cik ve duzgunce eglen. kadin neden seni disari gindermesin. yani yasa da baktim ergen degilsiniz. boyle cocuklar yetistiriyorsunuz sonra. hastalikli yasamlar dusunceler bunlar
Dışarı çıkınca elbette sorun olmamalı. Ama düşünsene, karşı cinsten biriyle buluşacak olan eşe, peki güle güle de denmez ki. Makul bir kıskançlık olmalı bence.
Bence ideal kadın diye bişey yoktur her düşüncenin bir ideal i olduğu için yani demek istediğim 10 tane özelliği paylaşıp bu ideal kadın denilemez. Çünkü o 10 özellik iyi olabilir ama başkası gelir başka bişey ekler bir başkası gelir onu kaldırır başka bişey ekler. Kişiye göre ideal kadın olabilir ama
"İdeal insan"vardır o da evrensel ahlak yasalarına uyup, değerleri olan ve bir vicdana sahip olandır. Bunun dışında insanların herhangi bir şekilde ayrıştırılmasına karşıyım. Yukarıdaki 10 maddeye uyan bir kadın aklıma gelmiyor, birebir tanıştığım ama illa vardır. Dediğim gibi bana göre "ideal insan" vardır;"ideal erkek" ya da "ideal kadın" değil."İdeal insan"ın da nasıl olacağını açıkladım. Ben yukarıdaki 10 maddedinin hepsine uyduğumu düşünmüyorum. -Gecen bol olsun.-
İdeal insan diye bir şey yoktur ya bana göre. İnsan insandır. Kimse kimseyi istediği gibi şekillendiremez ya da değiştiremez bence insanları olduğu gibi kabullenmek en iyisi. saçma sapan isteklerimizle de kadınları yönlendirmeye çalışmayalım lütfen. Kadın kadındır anlayın şunu artık!
Benim gençliğimden beri duyduğum ideal kadın. Mutfakda iyi bir ahçı, Yatakta tam bir fahişe, Salonda bir kraliçe kadar hanımefendi, Şefkat dolu bir anne Eşinin arkasında ki yıkılmaz kale, olması konusunda konuşulduğu..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ben tamamlamaya çalışan ve sahiplenensem ve kıskaniyirsam başkalarından oda öyle olmak zorunda sen kocanın sana sahip olmasını kiskanmasini tamamlayıcı ve kusurları öten birisi olmasını istemiyinmu? hep azarlarisin he gün bir yamugunu göreyim kiskanmasini ben acı çekmeyi seviyorum kriterlerim bunlar mı diyorsun
hepsinin bir arada olması imkansız ya :D. kıskanmayan kadınla sahiplenen kadın da biraz çelişkili gibi olmuş ayrıca. benim 3s kuralım var ilişkide sevgi saygı sadakat. bu özelliklere sahip kadın ideal kadındır gözümde.
ideal erkek ya da kadın diye bişey olamaz. çok seksi olup hiç ilgimizi çekmeyen bir ton kadın vardır. yani gerçek manada ilgiden bahsediyorum... önemli olan birbirini tamamlamak gerisi laf-ı güzaf...
sahiplenen kadın kıskanır balık etli kadın dan özgüven beklenemez daha kendi ne bile iyi bakamayan kadın Kimseyi de tamamlamayaz ne kadar kendiyle çelişen saçma secenekler
Herkesin kendine göre bir ideal kadın anlayısı vardır. Yani illa bu ozellikler varsa tüm erkeklere göre idealsin diye bir şey yok. Zevkler ve renkler tartışılmaz :) Bana göre yazar yanlış yapmış :)
Kıvrımsız beden iticidir zaten tabi bence, güveni olmayan canlı olmasın Sahiplenmek kıskanmadan olmaz burada bir çelişki var ! Ama en önemlisi bakışları
İdeal kadın ya da erkek yoktur. Anlamadığın bir şekilde biri kalp atışlarını hızlandırır ve sen ömrünü ona adarsın. Bir kör bir topal bakmışsın ömür geçmiş :)
kiskanmak dozunda olduğunda tatlı ve olması gereken bir şeydir tutuculukla alakasi yok yabancılar gibi onunla bununla dans edince g. vsek g. vsek et tatlım mı diyeceğim ideal olacagim diye? Konya ovası degilim malesef :)
idealler kişilerin kendi iç dünyalarında geliştirdikleri birşeydir. uçuk kaçık ideller, sıradışı idellar, abartılı ideller, anormal idealler diye sürüp gitmektedir.
İdeal dediğin zaman görecelilik devreye girer. Kişiden kişiye farklılık gösterecektir. Yalnız yazar iyi açıklamış, en çok rağbet görecek 10 özelliği iyi süzmüş.
bana gore ideal kadin zayif kadin (ciliz degil) sesi guzel kadin ne cok kisa ne de cok uzun 1.65-1.72 arasi kadin (ben 1.75 im ) makyaj yapip giyimine ozenen kadin ve yuzu guzel kadin
Böyle bir kadın olabilmek için Zavallı Takıntılı Şişko bir teyze Ve en önemlisi de ilkel kadın olmak gerekiyor. Hangi kadın buna tahammül eder ki Ben edemezdim😬😠
Müslüman olan ve dinin gerekliliğini yerine getiren kadın ideal kadındır. Kendime göre özellikler seçersem bencillik etmiş olurum. Pazardan mal alır gibi kadın seçimi yapılması saçma. Kadınları objeleştirip özelliklerine göre ayırmayalım plz.
cok konusur bos konusur zekidir kulturludur iyi yemek yapar guzeldir cirkindir solcudur sagcidir fakirdir zengindir guzel kokar ter kokar v. s bunlar insan yapan ozellikler cok onemli degil... önemli olan; namuslu olacak !
la bu t9 günden güne aptallaşıyor mu daha mı akıllı oluyor çok güzel şiir yazdım ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca mantığıyla mı sildi acaba onu 😄
Bunların hepsi hikaye dürüst olsun insan olsun yeter Yok kalçası göğüsü dudağı kilosu bunların hepsi hikaye dostlar çevrenize bakın kimler kimlerle evleniyor insan şaşırıyor yeterki insan olsun
Böyle bir kadın tanıdım. Var. Benim idael listemi yazmaya üşendim ama senin maddelerden seçersem ; 2. Nin tersi , 5 in ortası , 6 nın ortası , 8 in tersi ve diğer tüm maddeleri eklerim.
En İyi Cevaplar