Bazı kişiler haksızlıklara karşı çok hassastır, bazılarının ise umurunda olmaz. Bazıları ise "sadece kendi başına gelen haksızlıklara" tepki gösterir. Toplum tarafından veya bireyler tarafından yapılan haksızlıklardan bahsediyorum, yani genel anlamda da düşünebilirsiniz. Şahsen benim en önem verdiğim konulardan biridir. Sadece kendime değil, kime, neye olursa olsun tepkimi ortaya koyarım. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Böyle bir durum karşısında ne yaparsınız?
Güncellemeler
+1 yıl
Tuttum ne ya tutum olucak başlıktaki 😒
Haksızlıklara karşı nasıl bir tuttum sergilersiniz?
Önce sabr ederim farkında olmasını beklerim baktım fark etmiyor fark etmesi için dolaylı yoldan göndermelerde bulunurum baktım hala farkında değil alır karşıma konuşurum açık açık. Farkında olduğu halde artık bir şeyi değiştirmiyorsa çeker giderim ortamdan ya da öküz köprü muhabbeti mecbursam sabrımı sürdürmeye devam ederim
İşte keşke hayat yazarak yaşamak kadar kolay olsa. Haksızlık dediğimiz şey şu an bile heryerde daha fazla büyüyen ve güç kazanan bir olgu. Biteceğini de sanmıyorum.
Öyle bir devirde yaşıyoruz ki artık haksızlıklar hakkında konuşmak bile "Acaba bana bir şey olacak mı"diye düşündürüyor. Çevremde görüyorum şiddete, dayağa meyilli o kadar çok insan var ki haksızlığa ses çıkarsak hemen şiddete başvuruyor.
Benim de haksızlığa çok fazla tahammülüm yok ama tabii ki kendime karşı yapılan haksızlıklara daha hassasım daha fazla oluyor tepkim, yoksa dünya ve insanlar hep adaletsiz
kitaplarda kendinde olan tüm eksiklikleri tamamlarsın neden mi özgüvenin artar birincisi beynin hızlı düşünür ikincisi zekan kıvrak olur üçüncüsü bakış açın değişir dördüncüsü işte bu yüzden
Kitap okuyup orada kendisini haksızlığa karşı nasıl davranmamı yazar bana öğrettiyse o şekilde davranırım haksız olan her zaman sesini yükseltir der yazar ben ise sakince kalıp o sırada onu duruma göre ya sinir edecek ya da pes ettirecek cümleyi seçerim ve zamanı geldiğinde söylerim
Böyle deyince kendimi kötü hissediyorum 😒 yorumda sorunun cevabını aldım zaten sıkıntı yok. Sadece sinirlendim alakasız geldi direkt kitap oku deyince 😬
En İyi Cevaplar