Hepimiz farklı bireyleriz ve bizi biz yapan düşüncelerimiz olmak zorunda. Yoksa bizi birbirimizden farklı kılan hiçbir şey olmaz. Herkesle iyi olmak; kendi fikirleri olan, karakteri olan insanlar için imkansız gibi bir durum. Tabi ki bana göre.. Peki siz herkesle iyi anlaşanlar, başkaları tarafından iyi bilinmek için karakterinden ödün veren insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
“Düşmanın yoksa, hayatta hiç başarılı olamadın demektir.” Che Guevara
Herkesle arası iyi olan insanlara bakış açınız nedir?
Ben tamamen ters bakiyorum... Bir insan kendini bilmesinden kaynakli kendine guveni olan bir kisilik ise, herkezin gorusune saygi duyan insandir. Farkliliklarimiz nedeni ile degil, Kotu insanlarla iyi olmamak soz konusudur.
Bu nedenle kotu insanlar surekli dusmanca yaklasir ve siz sadece kotu niyetli kisilere karsi duruyorsaniz basariyorsunuz demektir. Sozun ozu, renk dil din gorus fikir yasam bicimi giyimi cinsel tercihi gibi nedenlerden dolayi birileri ile iyi gecinmemek yaklasimi bence cok yanlis. Hirsiz tecavuzcu yalanci sahtekar katil mafya babasi ile iyi iseniz iste ozaman bir sorun vat demektir...
Hayatta dost edinememiş olmak, büyük bir mahrumiyettir. Bundan daha büyük mahrumiyet ise düşman edinememiş olmaktır. Bir insan, herkes tarafından seviliyorsa o, yanardöner insandır. Girdiği kaba göre şekil alır. Şahsiyet sahibi olamamıştır. Müdafaa ettiği bir davası yoktur.
Nefret ettiğiniz insanla iyi geçinme çabasına siz medeniyet diyorsunuz, ben sahtekarlık diyorum. O yüzden anlaşamıyoruz.
İlla nefret değil, aynı fikirde olmadığın hatta bu yüzden içten içe gıcık kaptığın kimseyle bile anlaşıyoruz havasını göstermek bana göre kompleksli insanların bir nevi kendi ispat etme derdi yani ben geçimsiz biri değilim herkesle anlaşıyorum havası, çok var etrafımızda böyle insanlar
Bence çıkarcıdır ya bu da elimin altında olsun işime yarar belki der herşeyine evet der kabul eder falan. Bence herkesle anlaşmak saçma herkesin bir tavrı var anlasamadigi illa ki olur sinsi sinsi sineye çekip arkadan konuşur öyleleri
Bana gelene her daim iyi yaklaşırım. Ama onun tavirlari, kişiliği onunla olacak arkadaslıgimin nasil olacagini belli eder.. Mesafeli olup olmamam onların elinde
İnsanlara saygı gösterip kimsenin lafını kimseye taşımadan ve kişisel çıkar çatışmalardan kaçınıp yanında bir arkadaşı hakkında kötü konuşulduğunda "yanılıyorsun, çünkü..." deyip kendini sakince savunabilen insanın kimseyle arasının kötü olmasına gerek yok. Bir başlasam ara açmaya çevremde kimse kalmayacağını bildiğim için insanlarla arama belli bir mesafe koydum çok azıyla yakınım, kalan neredeyse kimseyle selamlaşamayacak bir durumun yok, saygı duyulabilen biriyim ama mesafemi karşımdakiyle ortaklaşa çabayla koruyorum.
Herkesle anlaşabilen bir insan iki yüzlü insanlardan daha kötüdür. Genelde dönek olurlar. Bugün savunduğu bir ideolojiye ters tepki verene hak verip dostluk kurar. Tam tersini savunan birisine de aynısını yapar. İnsanlara kendini sevdirmek için ucuz roller oynar ve başkalarının arkasından konuşurlar.
Kendimi kötü hissetmemek için herkese ölçülü davranıyorum. Kırıcı olmak beni üzer çünkü. Ama karakterimden de hicbir zaman odun vermedim. Yeri geldiğinde lafımı söylerim. Ama cidden cok sinir etmesi gerek birine kötü davranmam icin
Bencede. Sonuçta belli bir hayat görüşün ve düşüncen varsa bunlara birebir zıt olan insanlarla iyi anlaşamazsın. Kavga etmesen bile aranda bir soğukluk bir mesafe olur her zaman. Herkesle arası iyi olan insanlar bana iki yüzlü geliyor
Herkesin karakteri farklıdır ve bir duruşun olmadan faeklı karakterlere de uyum sağlayabiliyorsan (fazla karakter) ya aşırı derecede empati yeteneğin gelişmiştir ya da tabiri caizse iki yüzlüsündür herkesle samimi olanlara güvenmem
Herkesle iyi olmaya çalışınca, herkesin suyuna gitmeye onların istedigi birine dönüşmeye başlıyosunuz ve kendi benliginizi kaybediyorsunuz. Herkesle iyi anlasmak zorunda değilim kimin kafa yapisı benimle uyuşuyorsa onunla iyi olmaliyim.
hemen herkesle iyi anlaşırım.. ama kimse içün beni iyi bilsin diye bir çabam yok duruşumdan hiç vazgeçmem olduğum gibi kabul etmiyorsa o onun sorunudur
Herkesle iyi anlasiyorum goruslerine saygi duyuyorum , bu benim basit oldugum anlamina gelmez , polyannacilik oynamiyorum elbette ama insan iliskilerim iyidir
Büyük saçmalamışsın. Che guevara da. Herkesle iyi anlaşmak kendinden ödün vermek değildir sen yine sensindir ama karşındakine tahammül edersin empati kurarsın ''ONU DA ANLARSIN'' ama öyle düşünmezsin :)
En İyi Cevaplar