"İslam dinini müslümanlardan öğrenseydim asla Müslüman olmazdım "
Cat Stevens namı diğer Yusuf İslam'ın bu sözü hakkında ne düşünüyorsunuz?
Cat Stevens namı diğer Yusuf İslam'ın bu sözü hakkında ne düşünüyorsunuz?
Adam hakli arkadas.. gunumuzde islam i dinimiz e saygi duyan kaç kisi kaldi ki? Ben yurt disinda kaliyorum oturdugum bolge de faslilar cok. Yeri geldi mi basim acik diye laf ederler sen musluman degilsin derler, kendileri kapali dirlar ama yemedikleri halt yoktur. Cogu desen hirsizlik yapar esrar ceker vs vs.. ama ne oluyorsa kendilerine bir laf soylendi mi hoca kesilirler basimiza. Ramazan ay i geldi mi de hirsizliklar azalir, kotu soz soyleyek kalmaz etrafta. Bu da eskidendi tabi. Artik oyle bir devirdeyiz kii, cogu gencimiz oruc bile tutmuyor, onu gectim dinimize saygi duymuyorlar. Allah sonumuzu hayr etsin insaallah.
ya aynı kapıya çıkıyor sonuçta
aynı kapıya çıkmıyor hatta biraz iyi düşünürsen çok farklı kapılara çıktığını düşünüyorum ben
din adı altında her türlü rezilliği yapan bir yobazdan öğrenilen din ile Kuran-ı Kerim'den öğrenilen din aynı olabilir mi sence?
müslümanlık dininin kişiye veya kişilere göre yargılanmasının ne kadar cahilce bir yaklaşım olduğu konusundaki tezimi doğrulamış bir söz.
Cevap
2Cevap
Kesinlikle cok hak verdigim bir söz. Müslümanlarin bile "adami dinden sogutuyorlar" dedigini düsünürsek, yani sirf insanlarin davranislari yüzünden dininden soguyan bir ümmet varken cok dogru bir sey söylemis..
bir mısırlı alim demiş ki " batıya gittim İslam gördüm Müslüman görmedim burada Müslüman var İslam yok" gibi bir şey. gerisi anlayana.
Doğru demiş.Müslümanım diye gezinip dini hakkında o kadar çok şey bilmeyen var ki.
çok doğru bir söz..sonuçta herkes farklı birşey söylüyo onun inandıgı tek şey var
Maalesef Müslüman yaşantısını sürdüren cok az insan var..Dogru demis.
mantıklı ama inandığı şey metafizikten öteye gitmiyor
her türlü aynı bebem.
şimdi cevabını vericem ama biraz bekle
Ne düşünceğimi sapıttım la artık :\
referans insanlar hacı hocalar değil Kur'an dır
dünyadaki en doğru söz!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar