İnançsızlık nedir? Yaratıcı ve dine inanmamak mı? Yaratıcı ve dine hakaret etmek mi?

Öncelikle inançlı bir insan olarak şunu söylemeliyim ki, senin inanmazlığın sana benim inancım bana. Ben sizin düşüncelerinize görüşlerinize saygı gösteriyorum. Kendinizce haklısınız sizi anlamak zor değil. Bir Hindistanlının Hinduizm inancı, bir Japon’un Budizm inancıda bana saçma geliyor. Ama insanların kutsallarına, değerlerine, inançlarına hakaret etmiyorum. Uçan Spagetti Canavarı inancına sahip bir insanı bile aşağılamam. Bu benim spagettiye olan saygım değil, insana olan saygımdır.

Sen kendini bütün cahilliklerden uzak tuttuğunu bilimin ve gerçekliğin peşinden gittiğine inanan insan, benim senden inancıma bile değil insanlığıma saygı beklemem çok mu tezat.

Ateizm modasına uyup insan inançlarına, yaratıcıya küfür etmek ateizm değildir. Aynı her Müslüman’ım diyenin Müslüman olmadığı gibi.

Ateizm Nedir? Bir yaratıcının varlığına inanmamaktır öyle değil mi? Ateizmin misyonunda yaratıcıya en iyi hakaret eden alay eden en iyi ateisttir diye bir kavram yok. Ateizmin amacında inançlı insanları inandıkları şeyden uzaklaştırıp kendi safına geçirmek diye bir kavramda yoktur. Öyleyse bu öfke , bu saygısızlık niye ?

Şimdi bir yaratıcı inanmayan sen bana değeceksin ki, bizde inançlı insanlar tarafından dışlanıyoruz hakarete uğruyoruz. Bak şimdi şöyle düşün hayatında senin için en çok önem teşkil eden, sevdiğin, saydığın onun için hayatını bile verebileceğin bir insan düşün. Yetmez ama düşün. Annen mesela, ya da sevgilin, ya da evladın neyi koyabiliyorsan onun yerine. Bir grup insan var diyelim ki dünyadaki bütün sarı saçlı mavi gözlü insanlar. Seni gördükleri yerde o sahiplendiğin insana küfürler, hakaretler yağdırıyorlar. İnsanlığın için söyle cephe almaz mısın ?

Yapacağın şey ne olur adalete sığınmak (mahkeme) ya da adaletini kendin yaratmak aynı üslupla hareket etmek değil mi ? İnançlı insan sana ne söylüyor Allah’ından bul, öbür tarafta görüşeceğiz, inançsız, Allahsız gibi şeyler. İnançlı insan kendi hissettikleriyle adaletine sığınıyor. Kendi adaletini, kendi sağlamaz bile ama canı acır buna emin ol.

Allah diye bağıran x , Hz, X , Şakirt, Yobaz , Cahil , Örümcek kafalı ve buna benzer daha bir çok şey. Küfürlere geçmiyorum bile. Sen bunları söylediğinde kiminle alay ettiğini sanıyorsun?

Sen bir yaratıcıya inanmıyor ve bunun sonucunda da kendini inanan bir insana göre daha zeki daha akıllı hissediyorsan, bırak arkadaşım beni kendi halime. Ne uğraşıyorsun benimle. Yaptığın şeye övgümü bekliyorsun ?

Tamam arkadaşım sadece siz düşünebiliyorsunuz, tek akıllıda sizlersiniz. İstediğiniz gibi benim inancıma hakaret de edebiliyorsunuz ohh ne güzel bunun adı da düşünce özgürlüğü oluyor oda iyi, ama ben ağzımı açtığımda bu yobazlık ve cahillik oluyor senin adaletinde bu olsa gerek.

Ben artık geçtim düşünce özgürlüğünü, inancımı savunma hakkımı da benim elimden almaya çalışıyorsun. Yanlış biliyorsun arkadaş bana böyle yaparak Allah’ı değil insanlığını sorgulatıyorsun.

Spagettiye inanan insanın spagettisi kadar değerli değilsin sen arkadaş …

Güncellemeler
+1 yıl
Not: Yazımda Hiçbir hakaret provokasyon ya da insanlara saygısızlık yoktur.

“Allah diyen bağıran hoparlör” diye inançlara saygısız bir başlık açılırken ve bu başlıkta hiçbir hakaret yoktur diyen adminlere sahipken bu site, benim yazıma da bir zahmet dokunulmasın. Sadece savunma hakkımı kullandım. Kaldırılması halinde bir sebep beklerim inançlara karşı yapılmış hakaretleri size sunarak bunlara da cevap beklerim…

Güncellemeler
+1 yıl
Not2: Ben inançsız bir insanım ama inançlara saygılıyım diyenler olacaksa, üşenmedim son birkaç aydır yazılan bütün başlıklara inceledim. Arkasında utanılacak bir şeyi olmayanlar cevap versin. Bu başlık altında hepsini ifşa edebilirdim bunu yapmadım zorlamayın beni.
Güncellemeler
+1 yıl
Not3: Bu konuda bana sorusu olan özelden mesaj atsın her soruyu cevaplarım. Yeter ki konuyu saptırmayın. Bu soru altına yazılan hiçbir hakaret içeren cevap beni bağlamaz kaldırılacaksa benim sorumun değil yazılan yorumların kaldırılmasını rica ederim

Not4: İnançlı insanlara yapılacak hakaretler devam ederse her gün saygı çerçevesi içinde sorularım devam edecektir

İnançsızlık nedir? Yaratıcı ve dine inanmamak mı? Yaratıcı ve dine hakaret etmek mi?