Yaşım 33 bundan tam 2 sene öncesine kadar dine karşı inancım vardı umudumda vardı elimden geldiğince cuma namazlarını huşu içerisinde kılmaya çalışırdım şimdi içimden cumaya gitmek bile gelmiyor sizce ben son 2 senedir neden böyle soğudum dinden? Sizdede var mı aynı durum?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılyaş 22 16 yaşından beri Kuran incil ve diğer dini kitaplarla ilgilendim not tuttum ayet ayet nereler uyuşmuyor nereler saçma. Tabi 16 yaşında buna başlamamın sebebi iktidarın ve diğer kesimlerin dini sömürerek siyaset yapmaları açıp okumamı sağladı onlara ayrı teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde öğrendim. Din ile alakalı nereye bakarsan bak hep pislik ve sapıklık sapkınlık olduğunu göreceksin. Dinde yasak olan travestidir vb. 2 tarafında rızası varken karşı gelip nerede bir dini toplum var ise tecavüz cinsel istismar her türlü şey oluyor doğru KARAR
04 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun arkadaşım 👍
- +1 yıl
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlim Eksikliği olduğu için bende de aynı durum vardı bir eylem yapıyordum ama bilinçsiz bir şekil de yapıyordum yani Din benim için kültür gibiydi örf adet gibi ama ne zaman İlim öğrendim ondan sonra herşeyin farkına vardım ama zor bir süreç oldu tabi ki
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNeyi kast ettiğine bağlı İlim olarak genel bağlamda biliyorum ama eylem de tabi ki Namaz konusun da eksikliklerim olabiliyor bunlar da bazı nedenlerden kaynaklı olabiliyor mesela çalışıyorum ama Namaz Vakti sonuçta işi durdurmuyorlar işleyiş devam ediyor ve ben giderken oraya bırakacağım biri lazım oluyor
Dostum Allah'tan uzaklaşırsan bir zaman sonra o da artık benim huzuruma gelme diyebilir sana. Cumaları kılmak yetmez. 5 vakit namazını kılacaksın. Günahlardan kaçacaksın. Dua edeceksin ki Allah ile olan bağın güclensin. Dini yaşamadan soguyamazsın.
03 Yorumla- +1 yıl
Ben çok ewlenmek isteyen aile huzuru ortamım olsun isteyen birisiyim lakin bunun için her ne kadar çabalarsam çabalayim hiçbir değişiklik olmuyor etrafımdaki çoğu saçma sapan insan ewli mutlu iken ben bu dürüst yapımla hala bekar ve mutsuz yaşıyorum şimdi şöyle bana neyine inanayim bu işin?
+1 yılBende aynı düşüncedeyim kendi başıma ibadet etmeyi bırakmalı yıllar oldu
025 Yorumla- +1 yıl
Kendimi bildim bileli cesur dobra ve dürüst bir insanım kimsenin hakkına göz dikmem yemem bu kadar kişilik düzgünlüğüne rağmen hiç karsima insanlar çıkmadı ewlenmek istiyorum herkes nasip kısmet die zirvaliyor lakin etrafımdaki ne kadar saçma sapan insan varsa hep ewli ve mutlu işte ben bu düzeni anlamıyorum?
- +1 yıl
Dünyanın saçma sapan bi düzeni işte berbat düzen adalet diye bişey yok ki
- +1 yıl
Valla bilmiyorum ben hayatı akışına bıraktım
- +1 yıl
Sen niye mutlu olamazsın ki nerden biliyorsun bunu
- +1 yıl
İkinci kez evlenen mutlu olan çok insan var senin evliliğin de 1 ay sürmüş zaten hiç evlenmemiş gibi bişeysin. Bi insan evlenip boşandı diye kötü biri mi oluyor? Hayır.
İnsanlar sanıyor ki boşananlarda hep erkek suçlu kesin erkek bişey yapmıştır falan diyorlar
Bunu bence kendinde engel görme
Sen de kendin gibi birini elbet bulursun hatta hiç evlenmemiş biri de seni sevip senle evlenmek isteyebilir - +1 yıl
Yanlış düşünüyorsun benim üvey dayım 35 ten sonra evlendi
- +1 yıl
E peki sen hiç sosyalleşmiyor musun konuşmuyor musun kızlarla hiç
- +1 yıl
Ailen niye bulmuyor görücü usulü
- +1 yıl
Abi valla ne diyim bilemedim kendin bulacan en kötü
- +1 yıl
Yok be değmez öyle ölmeye
- +1 yıl
Her evlenen mutlu mu oluyormuş
- +1 yıl
Sen çok boşlukta kalmışsın
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
8Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBen ateist oldum gerçi önceden de inancım yoktu zaten.
01 Yorumla- +1 yıl
Düşün işte seni bu genç yaşta bu düşünceye iten soğutan hayat başka neler yapmaz 😏
Gizli Üye(30-35)+1 yılKnk ben de hep Allaha yalvardım 7,8 sene oldu yalvardım ağladım ama duama hiç karşılık gelmedi. Kimi zaman Allah ayrımcılık mı yapıyor diye düşünmedim değil kimi zaman, benimi hiç sevmedi demedim değil. Ve hayatımda bir şey düzgün gitmiyor.
Peygamber fakir Di yokluk içindeydi diyen hocalar hacılar neden hep zengin neden istediklerini yapıyor neden bana günah dedikleri şeyi yapıyor da ben bunları yapamıyorum neden ben acı çekiyorum sen acı çekiyon.
Ama yeter yaa Allah ım ver sende birşeyler vereceksen. Ne ahiretmiş yaa bana ver bunaldım yoruldum artık
Affetsin ama yaşadıklarımız kolay değil010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHep haktan hukuktan adeletten bahseden şahıslar yaşar bizler sineye çekilmiş şekilde etrafı olup biteni seyirci gibi izleriz.
Skm böyle adaleti
Cevap sahibi+1 yılAllah beni bu sözlerimden dolayı ateşe atacaksa. Hiç gerek yok yanıyorum zaten, bu fani dünyada
Ha ben istemiyorum cenneti cehennemi bu dünyayı beni temelli ruhumu ve bedeni mi de yok etsin.
Sevgili sahibimiz
Cevap sahibi+1 yılBizi ateste odun için de yaratmış olabilir
Zengin diğelim herşeyi yapar
Binlerce insan besler haccına ümresine gider sonuçta farz gitmek eee bizde yok biz naparız yanarız
Ağaç diker hayvanları besler
Yine bir tık daha öndeler daha çok sevap işliyorlar bizde parada yok bir şey yapamıyoruz
Cevap sahibi+1 yılHayır
- +1 yıl
Arkadaşlar hayat zor ama duaların kabul olmaması durumu. Saçma Allah sana kulum duanı kabul ettim demek zorunda değil. Ben de ederim. Bana göre daha kötüleştiği durumlar oluyor ama bu demek değil ki duam kabul olmadı. Demek ki zirveyi görmek için dibi görmek gerekiyormuş der devam ederim. Zenginlik yanılgı İslam kurtuluştur. İnsanlara göre değil Allah a ve emirlerine göre sorgulamalıyız dini
Spinozanın tanrı bilincine bir bak derim.
Tanrı bizim bildiğimiz o antropomorfik bir kavram değil.07 Yorumla
+1 yılÇünkü dinlerin yalan olduğunu anlamışsın. Ama bu asla tanrıya ibadet etmene dua etmene engel olmamalı bence.
016 Yorumla- +1 yıl
Bu dünyada her edilen dua kabul olsaydı ohoooğoo.
- +1 yıl
Nu hayat bir kumar arkadaşım. Herkes bu kumarı oynamak zorunda.
- +1 yıl
Tamam da ben kumar derken sadece bu hayatı kastetmedim asıl kumar ölüm sonrasıyla alakalı .
- +1 yıl
Tamam iste zaten kumar dedigim de bu. Belki yok olacaksın belki reaankarne olacaksın belki de yargilanacaksin. Bunun bir garantisi yok. Hangisini secip ona göre yaşayacağın sana kalmış
- +1 yıl
Eskiden böyle laflara çok tepki gösterirdim ama artık hak vermeye başladım .
- +1 yıl
Ne kadar az yaşarsan o kadar kar tarzı laflara
- +1 yıl
+1 yılTam da böyle zamanlarda gitmek daha hayırlı diyorlar.
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBence kendine sor bunu. Hiç dini kitap okur musun
02 Yorumla- +1 yıl
E o zaman normal. Çünkü iman tel sarji gibi. Doldurmazsan biter. Zaman kötü cunku
Bende de var biraz soğuma ya sorma...
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü gerçekleri gördün.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 577 cevap paylaştı.
+1 yılİmanen zayıflamışsın
03 Yorumla- +1 yıl
Benimle sorunun ne alakası var
Şadece cuma gitmeyle iş bitiyormuydu yeni duydum
029 Yorumla- +1 yıl
Nasip kısmet şans olamaz ağacın yaprağı dahi Allah'ın ilminde düşüyor ise belkide. Böyle imtihan ediliyorsun zamanı gelince olucak evlenmediğinim için Allah'a mi kusuceksin yarın başına başka bir dert gelince tamamen miAllah'ı bırakıcaksin sen fiilen yapman gerekeni yap olucaksa Allah nasip eder dostum
- +1 yıl
Dediğin çoğu şeye sahip değilim hayatım alakalı bazı şeyleri duysan şaşırsin ama Allah'a olan inancım her zaaman oldu sevgim de öyle bence işin iyi değil biraz kötü taraflarına bakarak yanı senden daha kötü durumda olan insanlarıda görmelisin burasının imtihan olduğunu bilmek zorundayız şu an belkide bu durumdasin Allah * bakalım kulum napicak diye altta menfaatleri ya da nefsine hoş gelmeyen insanların boş yorumlarını aldırma Allah dan sa ümit kesme zaten başka kapı yok dostum diğer her şey bir vesile araç bunu unutma
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler