Sizin karşınıza birisi çıksa ve ben masumum dese ne kadar inandırıcı olur ,inanır mısınız ?
Evet
Hayır
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İstaisliklere göre polisin tutukladığı insanların %98'i suçsuz olduğunu söylüyormuş.
Diğer devletler için söyleyemeyeceğim ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti mahkemelerince aksi ispatlanana kadar herkes masumdur!
Mahkeme karşısında suçlu bulunmuş biri masum olabilir mi?Bu soru çok tartışılabilecek bir soru.Üstüne iftira atılıp delillere sabotaj yapılmadıkça mahkeme kimseyi suçlu bulmaz.Suçsuz yere hapis yatan insanlar suçsuzlukları anlaşıldığında gerekli miktarda tazminatını alarak özgür bırakılıyorlar.Yani suçsuzluğu anlaşılan kişiye bedel ödeniliyor.Mahkemenin adaletinde sapmaya neden olacak kişilerde çok ağır cezalara mahkum ediliyorlar.Anlayacağınız adalet var, ancak siz hakkınızı arıyorsanız var!
Bazı hatalarım olmuştur, onları söylerim zaten. Masumsam masumum amk, mevzu ne ona göre. Birisi çıkıp karşıma masumum dese bana ne derim.Konu nedir arkdaş, kimse lönk diye gelip sana masumum demez. Nasıl bir dünyada yaşıyosunuz anlamıyorum ki.
İnsan neden durduk yere ben masumum diyorsa suçluluk psikolojisi altındadır. Kendini, vicdanını aklamaya çalışıyordur. Yada cidden masumdur. Kaldıramayacağı bir şey yapmıştır belki bu bize çok doğal gelebilir ama ona yanlış gelmişse kendini suçlu hissediyor olabilir. Kişinin karakteri ve ruh hali anlamada önemli.
ben masumum
riks budur.
Cevap
33Cevap
söyledigini uzun uzun dinlerim, olaylari kiyaslarim, masum oldugunu iddia ediyorsa, düsünürüm bayagi bi, baska insanlarin o olayla ilgilerini ve bakis acilarini sorarim, masumlugunu ölçer tartarim, bakarim kimseye bir zarari yoksa bu insanligin mahsumlugu sorun cikarmam, ama masumlugunun ortaya cikmasi baska olaylara yol acacaksa bu ardindaki gelen olaylara gore biseyler yapmiya calisirim
dünyada tüm insanlar...
kötü olmaya karar vermişse bir gün
ve içlerinden bir masum
ona güvenmemi bekler.
ben güvenirim ona.
onun temiz kalpli biri olma ihtimali var
tüm aldatıcıların beni aldatmasına göz umarım
o temiz kalbi kırmamk adına..
şiiri yazan .serhat büyükdeniz.
Allah bunu kabul etmiyor galiba..akılsızlıkla bir ilgisi var ki: nisa 97
"biz yeryüzünde zayıf ve kimsesiz kimselerdik." derler..melekler: "Allah'ın arzı geniş değil miydi hicret etseydiniz ya"
burada Allah kelamı da geçiyor demek
İnsan kendi değerlerine gore kendını ıyı ,kotu, masum veya suçlu görür kendisini msum gorurken karsısındakıne kendını ne kadar anlatabılıyor ki karşısındakı onun masumiyetine inansın ?
ben dürüst değilim ve dürüst olmayan bir adamın dürüst olmayışına her zaman güvenebilirsiniz. dürüstçe söylüyorum bunu :))
asıl dikkat etmeniz gerekenler dürüst olanlardır, çünkü ne zaman gerçekten akılsızca bişey yapacaklarını asla tahmin edemezsiniz..
Öyle pat diye inanmam ama kesin yalan söylüyor da demen biraz incelemek ne diyor bakmak araştırmak lazım herkesin her dediğine inanırsak yandık.. :)
kişiye bağlı güvenebiliyorsam onun suçsuz olduğuna inanırım..
zaten masum,suçsuz,temiz insan ben masumum demez,davranışlarıyla kendini belli eder.
Kendimden biliyorum bazen hiç masum olmuyorlarr :D Ama hep ben masumum :D
bilemiyorum duruma bağlı her zman bunu dediği için şüphe kalır
bu devirde bunu diyene inanmak cok zor kendini haklı cıkarmak icin ''ben masmum'' diyen cok var günümüzde
eğer sürekli suçsuzum diye tekrar ediyorsa kesinlikle suçludur.ısrar etmiyorsa büyük ölçüde masumdur. suçlu insanlar kendini savunmakta genelde ısrarcıdırlar aceleci davranırlar aklanma konusunda. sürekli bir savunma psikolojisi içindedirler
tanımadığım bir insansa bunu söyleyen pek itibar edemem ama tanıdığım güvendiğim insansa inanabilirim
kendileri hakkinda iyi seyler soyleyen insanlar hakkinda hic iyi seyler dusunmuyorum:D
masum ınsan kendını savunması gereken bır durumun ıcıne düşmez.
Tamamen diyen kişiye bağlı. Gerçi suçlu olan da hiçbir zaman ben suçluyum demez, o da ayrı bir mesele.
Egerki ben soruyorsam inanabilirim, ama ben sormadan soyluyorsa psikolojik savunma derim inanmam
Hayır masum gibi görünenlerde değil aslında. Ben mesela herkes melek sanıyor :P
masum olan biri ben masumum diyipte reklam etmez;) - bencee
masumiyeti dile getirme çabası o kadar da masum olmadığını gösterir insanın.
masum değiliz hiç birimiz
ben iyiyim masumum diyenden korkcaksın iyi değilim diyenden değil.
Ben masumum dememeli,sen masum olduğunu anlamalısın
direk ben masumum diyorsa ben masum olduğuna inanmam
bunu nerde diyo, hangi durumda diyo, ne için diyo :D ama mesela bunun ben yalan söylemem versiyonu var o kesinlikle yalandır.
bazi durumlarda evet bazi durumlarda hayir... mahkemelerde herkes isledigi suc icin dahi ben masumum cumlesini kurmaktan cekinmiyor...
hepsi değil ama günümüzde insANLARIN %75 i ben masumum dediği halde değildir buna eminim
Bilemicem neden niçin nerde ne zaman bu soruların cevabı lazım :O
Ağızının ortasına çakarım la get derim :D inanmam yani :D Yediğimiz kazıklar doğrultusundadır cevabım
Olabilir de olmayabilir de.
"Masumum" diyen bir insanla "masum değilim" diyen bir insanın, masum olma ihtimalleri aynıdır bence.
Genellemenin her türlüsü yanlış.Şahıs-olay olarak bakmak lazım
Bilemezsin o yüzden diğer dedim yalan makinasına bağlamak lazım:)
Herkes görmek istediği gibi bakıyor nede olsa dese nolcak ..
Bilemem kardeş kabuğunu soymadan içinde ne var bilemem ramiz karaeski :)
masum biri kendinin masum oldugunu söylemez ispat eder
Duruma göre, doğruda olabilir çünkü.
Ben John Fitzgerald Kennedy im diyorum lakin Kennedy değilim;) oldu mu
%90 ı masum değildir bence :s
ben masumum dıyen kesın bı bnelık yapmısdır :D
Hayır kendini avutuyordur..
peki müdür müdür müdür ?
müdür zksn seni:D
çoooook ne demezsin suçu kim kabul ederki.
bazıları masumdur bazıları değildir
ben masum değilim
inandın mı? bence inanmalısın
Büyük ihtimalle değildir.
hangi konuda?ona göre değişir
kişiliğe göre değişir
Zaten o kisi bunu sorarsa bilki masum degildir
Diğer..Konuya göre değişir :)
Masum değiliz hiç birimiz.
bilmem oladabilr olmayadabilr
Sormadan söylerse değildir herhalde :D
Hiç kimse masum değildir.