Kader diye bişey gerçekten var mıdır?

Kaderin varlıgına ınanmayanlardanım bende.Bunu bı kaç kişiye söyledim nasıl ınanmazsın o imanın şartlarından bırı ımansız mısın gıbı saçma cevaplarla karşılaştım. Madem kaderimiz yazılı nıye yaşıyoruz madem yaşadıklarımız kaderse kader asıl manası nerde kaldı. Bence hersey tamamen tesaduf bızse kader dıyerek kendımızı avutuyoruz. İsteyince kaderimizi de çok güzel yönlendiriyoruz.
Güncellemeler
+1 yıl
Bu konuya örnek verecek olursam aşık oldugum bı kız vardı ve bır ay cıktıktan sonra aılevı nedenlerden dolayı ayrılmak ıstedgını soyledı ve soyle bı olay varkı bu kız daha once hıc opusmemıs ve mevzusu acıldıgında kocamla opusurken baskasının aklıma gelmesı ıstemıyorum der kapatırdı konuyu neyse ıste son kez bulusalım dedım oturduk sahılde bıraz konustuktan sonra gıdecegını bu ılıskının de burda bıttıgını soyledı uzulerek ama ben sunu bılıyordum kı onu opersem benım kalacak ve ansızın yaptım...
Güncellemeler
+1 yıl
Ağlayrak eve gitti gerekten pişman oldum onu oyle gorunce o gunun aksamı arayıp 'oküz senı cok sevıyorum' dedi :D ve devam eden 8 ay zarfında cok mutlu bı ılıskı yasadık özel manada da bı cok sey oldu aramızda.tabı şu an ayrıyız ama ben hala ona asıgım. :(
Kader diye bişey gerçekten var mıdır?