mesele 4444 kere salavat getirmek gibi
niyetim belli ama dilimle söylemeyi unuttum okumaya baslarken
niyet etmek farzdir.
Ama sen zaten o duyguları ıcınde barındırdıgın ıcın nıyet etmıs sayılırsın mesala oruc tutarken gece sahura kalkmamız bır nıyettir. Ayrıca dille soylenmesnın bir söz mahıyetı oldugu ıcın bu bızı daha etkın kılar. Yanlız umarım yanlıs anlamamısımdır. Bu ozel formuller dedıgınız dualar sadece ıslerı kolaylastırıcı ve aman dileyici niteligi tasır yanı tam olarak bunu yapmaz. Sadece onune konulan setlerden ve ımkansızlardan sızı daha rahat gecmenızı saglar. Allah kabul etsin.
sagol amin inşallah
Tecviriye diye yazmışsınız tefriciye dir. Onu zaten başlama niyetiniz belli bir gün geçti diyorsunuz kaldığınız yerden de niyet edebilirsiniz. Allah niyetleri en iyi bilendir.
ALLAH içindeki niyeti biliyor ona el açarak dua ediyorsun mutlaka senin sesini duymuştur canım ALLAH kabul etsin.
sagol canım allah razı olsun
Sen dua etmek için zaten niyet etmişsin gerisi teferruat
sagol
amin insallah
Cevap
11Cevap
bırak canım bu işleri en hayırlı kısmetini iste yeter
canım yaptığım kötü bir iş değil
farkındayım ama allah duanı kabl eti dielm senin için hayrlısı ya o değilse ben her işde sadece sevgili değil benim için hayrlısı neyse onu istiorum bence sende öyle yap
inşallah allah kabul etsin
Salavatu tevriciye değil, (Salat-ı Tefriciye) doğru olan.. Sevgiyle kal : D
yapmak istedigin seyi ne icin yapmak icin yola ciktiysan zaten o senin niyetindir... dil tekrar eder sadece...
senin dileğin zaten yüreğinde Allah bilir onu..benim annemde okumuştu ünv.te sınavı için o 4444ten
İlla ağzınla söylemene gerek yok, kalbinden geçirmen yeterli Allah kalbinden geçeni bilir sonuçta değil mi?
kabul olr inşallah önemli olan kalpten okumak güzel kardeşim
Aklından geçirmen yeterli . Çok detaylar yerine senin samimi olman önemli .
Saygılar .
Niyet kalpten de olur dil ile söylemen gerekmez.
sagol amin inşallah
Bakkala gittim iki ekmeği kendim aldım bakkala verdim
ama ben ekmek alacağım demeyi unuttum .
başladıktan sonra da sözle söyleyebilirsin
İslamiyette önemli olan niyet kuralından dolayı niyeti yap yanlış yapsanda sorun değil
niyet etmeyi unuttum sözle söylemeyi unuttum okurken
ikinci yorumum güncelleme içindi herşeyde niyet etmen lazım, başladıktan önce ya da sonra önemli değil
ben etmeyi unuttum diyorum ya
içimde niyetim belliydi ama sözle söylemeyi unuttum
sorun yok şimdi de sözle söylesen olur
sagol kardeşim. allah razı olsun söyleyeceğim şimdi
Ameller, niyetlere göredir.
yani
sözle söylemeyi unuttum
sayıyla okumam gereken bir dua ne eksik ne fazla
niyet etmeyi unuttum aklıma takıldı şimdi
sözle söylemesende içinden geçen önemlidir
:)) Allah içini bilir..sıkıntı yok bence..
Yaratan kalbinde olandır.
olur olur. hatta buldun sevgiliyi, şu an karşında
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar